Па чега би била споменик када је претворена у безличну сиву коцку таквих има милион на светуStvar je ne može biti jednostavnija: zgrada se da kupcu da radi s njom šta hoće, pošto nije nikakav spomenik ničega. Pošta uzme pare. Investitor bi fasadu svakako osavremenio, i to bi moglo odlično da izgleda.
Alternativa je da se državni novac troši na obnovu karikaturalne fasade, uz strukturno prilagođavanje zgrade, tj. romantičarsko ludilo.
Ocigledno su je temeljno sravniliКако су уједначили спратове? Да ли сад имају прозоре у нивоу плоче?
Значи за обнову оригиналне фасаде би морали да руше последњи спрат и да укроје некако прозоре.
Mislim da ne, ali su prema Savskoj ubacili jednu etažu jer je postojeći prostor to omogućavao, i stepeništa su pomerana na druga mesta.Да ли су приликом послератне реконструкције мењали висине спратова?
Pitanje da je da li je potrebno oboniti tu zgradu koja je bila neadkvatna za biblioteku.Nemoj te slike da mi saljes iz Budimpešte odmah se razočaram. Na drugoj strani dunava pored tvrđave isto obnavljao ogromne stare zgradurine od pre rata. A mi nemozemo jednu biblioteku na K.vencu da rekonstruišemo. Samo nam preostaje sa uši da se pokrijemo i da ćutimo.
Подржавам предлог, таман да се и археолошко налазиште из Римског периода адекватно презентује.И даље подржавам предлог да се обнове само спољни зидови а унутра направи меморијал под ведрим небом како би се презентовала симболика уништења једне библиотеке - фасада може да се обнови и зграда обележи али изгубљено духовно благо изнутра никад, оно остаје заувек оштећено