O
ogixxl
Guest
Zasto ne prebace Etnografski muzej u zgradu poste u Savskoj? Mislim da bi bio prikladan tom prostoru. Etnografski muzej bi trebalo da bude jedan od najznacajnijih muzeja jer promovise nas identitet.
Ali bice, kada naprave stanicu metroa a i istorijski muzej...Садашња зграда Етнографског музеја је на бољој локацији, уз пешачку зону, близу Калемегдана. Фале само путокази да наведу туристе. Савски трг није на путањи туриста.
Zato sto ima izradu a ima muzeja i institucija koji nemaju zgradu i jako se loše raspolaže sa prostoromZasto ne prebace Etnografski muzej u zgradu poste u Savskoj? Mislim da bi bio prikladan tom prostoru. Etnografski muzej bi trebalo da bude jedan od najznacajnijih muzeja jer promovise nas identitet.
Pa dobro, oslobodice zgradu stare beogradske berze. Mogu je dati nekom drugom muzeju ili instituciji, taj razlog pada u vodu. Zauzimaju ali i oslobadjaju citavu zgradu. Moja poenta je da stil zgrade savske poste potpuno odgovara prirodi Etnografskog muzeja. Moderni srpsko-vizantiski stil i etnografija srpskog naroda..Zato sto ima izradu a ima muzeja i institucija koji nemaju zgradu i jako se loše raspolaže sa prostorom
Како да не, све ће трчати у метро да би обишли пар музеја. Путања ка Савском тргу нити је практична из правца најужец центра на оси Теразије-Калемегдан, нити привлачи пешаке.Ali bice, kada naprave stanicu metroa a i istorijski muzej...
Valjda je normalno da gledas koji muzej ces posetiti po sadrzaju koji nudi, nisi me bas ubedio da turisti nece hteti da posecuju Sava promenadu, trzni centar, spomenik Stefanu Nemanji i beograd na vodi. To sto neko obdacuje projekte, najcesce po politickoj osnovi, ne znaci da ti projekti nisu vredni paznje i nece biti posecenji. Zivi bili pa videli.Како да не, све ће трчати у метро да би обишли пар музеја. Путања ка Савском тргу нити је практична из правца најужец центра на оси Теразије-Калемегдан, нити привлачи пешаке.
Локација на Студентском тргу је неупоредиво боља, само фали да се поставе путокази у Кнез Михаиловој пошто туристи појма немају куда пролазе и шта им је у близини.
Да је било среће, и да касарне по Београдској тврђави нису уништене у ратовима, данас би у њима била већина БГ музеја.
Udjes u metro na trgu Republike i izadjes na Savskom trgu da vidis spomenik, muzeje, soping centar i setaliste. Nisu svi gradovi pogodni da se predju u toku jednog dana peske, Bec, London, Pariz,... fino sednes u metro i izadjes gde treba. Jesi probao da ides od Trijumfalne kapije do Luvra, Ajfelovog tornja ili Notr Dama peske, ili od London Towera do British Museuma. Mozes, ali se otelis i posle nisi ni zasta.Дај ми путању од Калемегдана до Савског трга за неког пешака.
Nasi ljudi nisu turisti? Pa njih ima vise od stranih. Mislim da imas pogresnu percepciju...То је занимљиво нашим људима из унутрашњости и региона.
Много пута. Уопште није толико далеко, посебно Ајфелова кула, тј. Трокадеро, ако има километар, добро је.Jesi probao da ides od Trijumfalne kapije do Luvra, Ajfelovog tornja ili Notr Dama peske, ili od London Towera do British Museuma. Mozes, ali se otelis i posle nisi ni zasta.
st*** upala u postu cijeli kraj su urnisali sve zgrade
Нови центар града, туристичка атракција...Pogledajte prilog 176444
st*** upala u postu cijeli kraj su urnisali sve zgrade