Stvarno neverovatno da ma ko vodi ovakve rasprave... cini mi se da su neki zaboravili da je ovo neformalni internet forum, a ne skupstina grada ili republike... da li imate predstavu sta bi trebalo da se desi da bi se srusio Inter Kontinental?
To što si opisao nije bul.KA, već trg N.Pašica .dedinje":wcnf3asd je napisao(la):A kako se jadno zavrsava? Naglo se suzava na nekih 30% predjasnje sirine i uz ostre krivine kod Trga Nikole Pasica kao obicna ulica ulazi na Terazije.
Nikad nije kasno da se prvi put čuje ......ta Skupština je na adresi Trg N.Pašića br.13......neki kažu bakcuzan broj.dedinje":c7bvlm7r je napisao(la):Sto se tice Draganovog pisma zaista prvi put cujem da se zgrada skupstine ne nalazi na Bulevaru revolucije (bul. KA) vec na Trgu Nikole Pasica.
Apsolutno!! Zato mi i raspravljamo ovde o raznim mogucnostima i idejama.dedinje":163ykqru je napisao(la):I na neformalnom internet forumu mogu se voditi interesantne rasprave pod uslovom da su pisane dobronamerno i utemeljene na cinjenicama.
Ja sam radio u građevinskoj firmi i mnogo više sam sklon građenju nego rušenju.dedinje":d7ol4nkd je napisao(la):... neki su predlagali da se srusi deo onog niza zgrada koji, kao zid, deli Trg Nikole Pasica od male ulice Dragoslava Jovanovica.?!
Jasno, ne bi se rusile sve zgrade vec one od ugla pa do zgrade u kojoj je administracija gradske skupstine. Time bi se spojili Trg Nikole Pasica i pionirski park i otvorile nove vizure.
Kad bude prilike slikaću i izmeriti taj deo, da više o tome ne brineš.dedinje":hovdggc5 je napisao(la):Prema najnovijem urbanistickom planu on treba da izlazi na bulevar Jurija Gagarina i cak da ide dalje, sve do Save. To bi zhtevalo rusenje hotela beograd-interkontinental. Mislim da bi to bilo steta, hotel je relativno nov i dobro odrzavan.
Bulevar AVNOJ-a se zaista tesko moze provuci izmedju hotela i apartmana GANEX-a. Mozda, ako se na tom mestu jako suzi ili ako se srusi deo hotela (nije neophodno ceo) Plan koji si poslao je neprecizan i nejasan.
Juce sam bio u bulevaru AVNOJ-a. Uglavnom je onako kako sam vec napisao.
On ce moci proci izmedju hotela i geneksovih apartmana ali pod uslovom da se jako suzi sto ne mora biti problem posto na tom mestu vise nije potrebna zelena razdeobna povrsina za metro.
Sve te zgrade koje si nabrojao su PRIVATNO vlasništvo, ko hoće da ih ruši mora prvo da ih kupi za veliki novac.dedinje":1or2y6li je napisao(la):Trg i pionirski park su povezani samo ulicom i trotoarom. Ukoliko bi se srusila ugaona zgrada, zatim do nje ona gde je bio Ferum a u D.Jovanovica sve od ugaone do hotela "Splendid" dobila bi se velika povrsina (idealna za park) koja bi spojila trg i pionirski park u jednu celinu. .
U jednoj poruci imaš dva suprotna stava, jer i ove dve zgrade su 'privatno vlasništvo' i ovakvi predlozi nemaju smisla ...moglo je da se kaže 'bolje da ne postoje na tom mestu'.dedinje":e67lh98p je napisao(la):.. Ali, realno, to se ne isplati.
To su lepe i solidne zgrade i steta ih je rusiti.
...Na levoj strani bulevara revolucije (kralja Aleksandra) treba srusiti dve zgrade koje su dosta velike, lepe, solidne i masivne ali zaista mnogo strce i kvare izgled. .
Jel možeš ti da nam napišeš spisak svih zgrada "koje treba srušiti" i KO ĆE TO DA PLATI, da bi Bgd izgledao po tvojoj želji......pa da se vratimo u realnost i dajemo KONSTRUKTIVNE predloge.dedinje @neostvareni Bgd":1rlr85m4 je napisao(la):Neostvaren san: Na mestu gde je sada Novi Beograd nema ni jedne zgrade....