Šta je novo?

Pitanja i odgovori u vezi sa gradom

Ko je nadlezan za lutalice,to jest kako da nahvatam sintere,zoo higijenu koga god???

Psa mi izujedase 2 lutalice koje hrane stanari moje zgrade i jos jedne.Nisam agresivan covek ali planiram da nekoga razbijem! :rant:
 
Prijavih slucaj,docice danas ili sutra da pokupe tog avlijanera.Ako nekome treba direktan broj ZOO Higijene(Sintera) je 3293099
 
Eh, koliko su mi nekad gostiju izujedali lutalice iz tvoje i okolnih zgrada..

Sredi lutalice, ali čuvaj priču da postoje. Kad tad će nekome zatrebati pratnja :)
 
Ima jedan komsija koji zivi na vrhu moje ulice(ona kuca u sumi sa leve strane od onog majstora za motore).Covek je Magistar arhitekture,al je lud,ima 8 kucica,svakih nekoliko meseci placa odstetu jer izujedaju nekog,i to uglavnom njegove goste :lool:

Nemam nista protiv divljih kucica,ali imam protiv ovih agresivnih.Da nema avlijanera bilo bi svacega po sumi,ipak oni ispadnu deo ekosistema :)
 
Evo i epiloga u vezi sintera.

Ne mogu nista da urade osim da sterilisu psa i vrate ga na isto mesto jer napada samo pse.A da napada ljude onda bi mogli da ga likvidiraju... :bash:
 
Doneti zakonsku ili pod zakonsku regulativu, da svaki vlasnik stana-kuće ako ima psa, mora na spisaku stanara imati i upisanog ljubimca,

To bi omogucilo naplatu - stalni priliv sredstava, proporcijalno težini tj, veličini psa. u fondove za zaštitu pasa i sl.
Pe ne bi baš tek tako mogli da ih izbacuju na ulicu.
Od takse osloboditi porodice sa posebnim potrebama .
Malo izgleda kruto i robusno na prvi pogled ali sama registracija omogucava nadzor, a rastegljivost takse pravi razliku izmežu Puidlice i Doge, a sa druge strane nije isto kad se ugazi u krecak od Pudle i od Doge ili ne daj bože nije isto kad vas izujeda pas od 2 kg ili 20 kg....

Ne bi trebalo regulativu vezivati samo za pse, vec izjednaćiti da to važi za sve kucne ljubimce,
tako da bi i oni slučajevi kada neko ima po 20 i više mačaka u stanu ,pa neka plati 20 puta taksu a od tih para zbrinuce se 20 napuštenih

A ribice i sl ... pa sad ... i zakon o saobracaja nije sve obuhvatio ... trotinet, rošule , skejt... jesu neko saobracajno sredstavo (u odnosu na bicikl),.... Jelte još nemamo čopor papagaja kao ni gaženje pešaka rošulama ...

Hmm... ima malo manjkavosti... u ali sa razradom od strane stručnih ljudi, to bi bilo pozitivno kretanje u dobrom pravcu...
i kao takvo, je pitanje ovom gradu hoće li se to i regulisati.
 
Samo jednu dopunu da ukazem. Po zakonu je u stanu moguce maksimalno imati 2 zivotinje.Ja recimo imam jednu komsinicu koja ima 4 psa i 2 macke.Kada ona ide ulicom izgleda ko cirkus :D

Verujem da ce komunalna policija srediti stvari
 
Vučko, a ja da prijavim komšiju koji ima akvarijum i u njemu puno ribica? :)
 
Kao i ostaloj policiji potrebana je pravna regulativa na osnovu koje deluje
Postojece stanje jeste dobrim delom uzrokovano činjenicom da nije dobro ili preciznije definisano pravna regulativa u toj oblasti .
Komunalna policija bez podloge tj dobre definisane regulative neće moći dobro da uradi svoj posao u bilo kojoj oblasti pa ni u ovoj....

Ribice....e pa kad na uplatnici infostana znaju da mi nakače koje-kakve drangulije. neka stave i taksu za ljubimca sto bi zahtevalo samo jedan red više na uplatnici, a iznos proporcijalno težini .... znači ...0,002 din... ha ha ha
(šta je to u odnosu na koje kakve stavke zagrejane, tople , hladene i sl. vode )
 
boca-ica":hicgod4f je napisao(la):
Ne bi trebalo regulativu vezivati samo za pse, vec izjednaćiti da to važi za sve kucne ljubimce,
tako da bi i oni slučajevi kada neko ima po 20 i više mačaka u stanu ,pa neka plati 20 puta taksu a od tih para zbrinuce se 20 napuštenih
mislim da ovu temu treba malo ozbiljnije shvatiti, ako nije prica radi price i ako se stvarno zeli doci do nekog smislenog resenja

taj neko nije rodio te macke nego ih je najverovatnije uzeo sa ulice i preuzeo brigu o njima. i sad bi ti da mu natovaris jos 20 drugih. gde je tu logika? naravno da ne ide ni obrnuto, tipa nemas ljubimca pa plati za ove sa ulice.. ja sam npr udomio jednog macora sa ulice i znam da trosak za samo jednog ljubimca, od hrane preko veterinara i raznoraznih potrepstina uopste nije zanemarljiv. ovo spominjem ne kao da kukam, da je potrebno placao bih i duplo vise.. al ako nekom padne na pamet da jos "oporezuje" zbog toga moze samo da dobije njegovo govance.. toliko od Crnog i mene, za koga je i previse je
 
Moze li mi neko reci sta je indeks izgradjenosti kod objekata?Recimo sa 0.6 podigose na 1.5 na nasem urbanistickom planu za sumu,pa da pitam kolika je to razlika?
 
Da li neko zna imali neki slobodan plac u vlasnistvu grada drzave opstine u Marinkovoj bari koji moze da se iskoristi za gradnju za stanovnike romvila .Imam neki projekat na pameti kako bi to moglo da se fino odradi pa da predlozim gradu. :gobb:
 
vucko":2ex76l0f je napisao(la):
Moze li mi neko reci sta je indeks izgradjenosti kod objekata?Recimo sa 0.6 podigose na 1.5 na nasem urbanistickom planu za sumu,pa da pitam kolika je to razlika?
Mala,:| , sada ce moci da se gradi 2,5x vise kvadrata na istoj parceli.
 
vucko":3osvcuq4 je napisao(la):
Moze li mi neko reci sta je indeks izgradjenosti kod objekata?Recimo sa 0.6 podigose na 1.5 na nasem urbanistickom planu za sumu,pa da pitam kolika je to razlika?
Indeks izgradjenosti je zbirna povrsina svih etaza podeljena sa povrsinom parcele. Obicno se uz njega daje i gustina izgradjenosti, sto je samo povrsina osnove objekta podeljena sa povrsinom parcele.
Sam indeks ne znaci puno, dok nije precizirana gustina, spratnost itd...
 
zhaba":3liesn9e je napisao(la):
Sam indeks ne znaci puno, dok nije precizirana gustina, spratnost itd...
Znaci ima prostora za malverzacije koliko pozelis?
 
Hvala :) Saznah i licno o cemu se radi u urbanistickom zavodu.S obzirom da je u sumi tih nekoliko privatnih parcela to je minimalni stepen izgradjenosti jer grad nema para(citaj nece) da otkupljuje parcele koje se nalaze u sred sume.

Samo zaboravih jel taj indeks od 0.6 P+1 ili P+1+PK?
 
vucko":36zhs9ip je napisao(la):
Samo zaboravih jel taj indeks od 0.6 P+1 ili P+1+PK?
Ako je promenjen stepen izgradjenosti, mora da je promenjen jos neki od parametara:

stepen zauzetosti parcele ili spratnost.

Nemoguce je promeniti samo jedan parametar i to 2,5x, bez menjanja jos jednog od ostalih parametara.

Po prethodnom (0,6) je bilo moguce izgraditi 600m2 na parceli od 10 ari.

Po novom (1,5) je moguce izgraditi 1.500m2 na parceli od 10 ari.

To definise sledece:

ako je po po starom bilo moguce izgraditi P+1, onda je stepen zauzetosti povrsine bio 0,3. tj osnova objekta je bila 300m2 (2x300m2)

Sada bi taj stepen zauzetosti, ukoliko bi zadrzali P+1 morao biti promenjen na 0,75. ( 2x750m2)

Ili ako bi zadrzali stepen zauzetosti povrsine na 0,3, onda bi bila dozvoljena : Po + P + 2 +Pk. ( 5x300m2)
 
Grad je osto bez kinte dali su dozvolu za postavljanje jos 300 bilborda :kafa:
 
Interesuje me da li neko ima informacije kako su nove zgrade od 4-7 spratova dobile upotrebnu dozvolu, ako nemaju kontejner za djubre ?
Zvao sam gradsku cistocu , oni su mi rekli da po zakonu nemogu da dobiju upotrebnu dozvolu, te da na svakih 600m2 moraju da imaju 1 kontejner. Kod nas u kraju od poteza npr sportskog centra Vracar pa do Liona (i deo ispod i oko Djerma) se totalno promenio. Od porodicnih kuca su nikle 4-7 spratnice. Skoro nijedna nema kontejner. Negde su u nekim ulicama koje izlaze na Bulevar na dnu ulice umesto prethodna 2 metalna stavili 2 jumbo kontejnera. Mozda i ovi iz gradske cistoce nisu upoznati sa zakonom, ali je broj kontejnera sada vec premali, a ne znam gde ce da ih stave kada nove zgrade uglavnom iskoriste svaki cm, za lokal, garazno mesto ili ulaz..
 
Sa Ekapije

30. 11. 2010.| 10:08
Banka Intesa gradi novu poslovnu zgradu u Beogradu


Detalji
Izvor Beta, 30. 11. 2010.
Više informacija o firmama
• Banca Intesa a.d. Beograd
• BANCA INTESA S.p.A. MILANO
nađite druge dokumente u kojima se pominje
• banka Inteza
• Draginja Đurić
• London
• Intesa Sanpaolo

Banka Intesa u Srbiji najavila je da će na proleće 2011. početi da gradi svoju novu poslovnu zgradu, čija je predračunska vrednost oko 45 mil EUR.

- Na tom projektu će se aktivirati i građevinske preduzeća koja trenutno nemaju posla. To će biti objekat na više od 20.000 kvadratnih metara tako da će biti posla i za kompanije koje rade unutrašnje opremanje - rekla je predsednica Izvršnog odbora Intese Draginja Đurić.

Prema njenim rečima, plac za novu poslovnu zgradu je kupljen pre dve godine, nalazi se u poslovnom delu Novog Beograda u blizini bivše Kineske ambasade i Ju-biznis centra.

To je velika investicija za Srbiju i značajna je za postojeće i nove klijente, rekla je Đurić novinarima iz Srbije koji su bili u poseti predstavništvu banke Intesa Sanpaolo u Londonu.

Ona je istakla da banka Intesa izgradnjom nove poslovne zgrade pokazuje da ima dugoročnu orijentaciju da posluje na srpskom tržištu.

- Sada imamo deo poslovne zgrade, ali pošto je banka toliko narasla želimo da budemo identifikovani sa zgradom koja će nositi naše ime i biti samo banka Intesa - rekla je ona.

Prema rečima Đurić, ostale investicije će biti vezane za potrebe klijenata ili nove poslove koji se budu pojavili, kao što su infrastruktura i stanogranja.

Banka Intesa Beograd je prva na srpskom bankarskom tržištu na osnovu bilansne sume od 3,4 mlrd EUR, depozita od 1,75 mlrd EUR evra i ukupnih plasmana od 2 mlrd EUR. Ta članica Intesa Sanpaolo grupe ima 1,4 miliona klijenata, koja uslužuje 3.000 zaposlenih u 210 poslovnica
 
Vrh