[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=367778#p367778:6qzimnsz je napisao(la):
poponeb » 19 Јан 2016 08:06 pm[/url]":6qzimnsz]Gaga
Референдум им није успео зато што становници Петловог брда нису ни били заинтересовани за ово. Нико их није ни анимирао, ни указивао на ово, поготово на оне становнике Петловог брда који станују мало даље од борића.
Izuzev sto je referendum na blogu UG "Zeleno naselje" bio najvljen jos 7.decembra; izuzev sto su sva relevatna dokumenta I informacije o referendumskom pitanju bile na blogu od 2.januara; izuzev sto su "Vecernje novosti" (list koji najvise citaju oni koji ne koriste net ) i u broju za subotu 16. januar I u broju za nedelju 17. januar u stampanom izdanju objavile kompletan tekst poziva sa naseg bloga. Preostalo je bilo da nas nekoliko koji "tegle" vec nekoliko godina za sve ostale, jos pokucamo na vrata sa cokoladicama, bombonicama I lizalicama ususkanim gradjanima da ih zamolimo da dodju da se ponovo "pomuce" oko svoje sume zaokruzivanjem odgovora.
И ето поред све те „велике“ медијске пажње, изузев вашег блога, изузев онога и онога, па и руку на срце, нашег драгог форума Беобилд, где је већи број чланова знало за референдум, него што је за референдум знало становника Петловог Брда, исти вам није успео !
Значи да вам је кампања и пропаганда била лоша. Практично сте
ви из удружења били „ушушкани“ и „убеђени“ у успех референдума, а оно цврц.
Да Попонеб, управо сте требали то да урадите, да ушушканим грађанима дођете на ноге и делите им Штаркове мини чоколадице од 5 грама, Параћинкине бомбоне и лизалице, Пионирове карамеле, као што то раде активисти не само ових наши ј....и политичара, него и они страни.
Па жута странка, кад је биран градоначелник Београда (задњи мандат Ђикија), активисти те странке су ишли по Бежанијској коси, барем по делу где ја живим, и баш делили Штаркове чоколадице. И наравно обаћавали куле и градове да ће се урадити по Б. коси, и на крају ништа, као и ови сада.
Да ли сте пред референдум, а предпостављам да не, организовали разговоре са грађанима Петловог брда, на разним местима тог насеља, као што то рецимо ради Александар Шапић са својим удружењем грађана „За наш град“, где на лицу места активисти удружења упознају грађане шта су циљеви, шта све грађани предлажу, шта их тишти, итд. Они то често раде по Новом Београду и углавном на местима где има пуно грађана као што су пијаце и разноразни тржни центри. И код мене у крају су често код зелене пијаце „Бежанијска коса“:
https://twitter.com/zanasgrad/status/609825279582806016
Е тако сте требали да урадите и грађанима утувите у главу шта је приоритет и шта је боље за њих у овом случају, значи агресивнији наступ и сигурно би имали успеха, овако ....
Можда би сад требали да се ангажујете за предстојеће локалне изборе, баш као удружење грађана, па и на тај начин да скренете пажњу на „проблем“ који имате. Ето и Гангула ће се сад да изађе на локалне изборе у Београду, пошто ће их сигурно бити.
Једноставно како ми каже један познаник, превише је ту личног интереса неких, и људи наравно батале такве ствари, нарочито кад су разноразне НВО, НЛО, "свастике", АИ и сличне организације у питању.
Ma jeste bre tako "rece mi jedan co`ek" ili sto zapisa liderka drugog Udruzenja (koje je ulozilo ogromnu energiju da referendum ne uspe) na nasoj fejsbuk stranici : " Možda ste za svo ovo vreme uspeli da izvučete sopstvenu korist, a da je ona ne dokaziva. " Moras priznati da je optuzba remek-delo. Da su oni, na koje se ova sumnja odnosi kojim slucajem lukrativni "odrali" bi je sudski za uvredu i klevetu.
Шта ћеш, тако ми „рече чо`ек“, а изгледа да је такво мишљење већине становника Патловог Брда, барем оних који знају за ваше удружење и „проблем“ око којег се борите. А вероватно вас и мешају са овим другим удружењем или већ шта је.
Мислим да ће сад Европска инвестициона банка да пресече и врати све на пређашње стање и да крене коначно да се гради ова петља. Уосталом видећемо.
"Lucidno" zapazanje. Pa naravno da ce se to dogoditi jer to je I javno objavljeno da ce se dogoditi u slucaju vecinskog "NE" ili neuspeha na referendum.
Драго ми је што сам био "луцидан" баш у овом случају :wink:
Интересантно је да је прва верзија „Споразума о нагодби у пројекту петља Петлово брдо“ била написана на јекавици (!!!!) ћирилицом, објављена крајем прошле године
http://www.putevi-srbije.rs/images/pdf/ ... o_Brdo.pdf ,
а садашња исправљена на екавицу ћирилицом
http://www.putevi-srbije.rs/images/pdf/ ... o_Brdo.pdf
E pa kako je ovo samo za tebe od "epohalne vaznosti" da ti otkrijem "skrivenu pozadinu" ove "skrivene poruke". Nacrt teksta Sporazuma o nagodbi uradila je EIB. Kako nemaju prevodioca za srpski u Luksemburgu (jer jos nismo u EU), dali su na prevod nekome koji je to preveo na neki, nama nepoznati dijalekat slovenskog jezika (mix hrvatsko-bosnjacko-crnogorsko-medvedji). Kada su nam poslali u Beograd ovaj "prevod", JP "Putevi ..." su ga okacili na svoj sajt, ali smo se ubrzo culi I dogovorili da se ovo "slovensko mumlanje" prevede na srpski.
Па ето, „епохално“ сам приметио глупост са преводом. Требали сте „превод“ одмах да вратите господи у ЕИБ-у, и да им напоменете, да се ето они се нису „сетили“, да постоји амбасада Србије у Луксембургу, која би то по службеној дужности урадила (превела на екавицу).
Надам се да ће са изградњом петље кренути што је могуће пре. А ви се сад борите да вам поставе што боље заштитне зидове против буке или ти букобране.
Уздравље