DzonTravolta
Expert
- Učlanjen(a)
- 26.07.2015.
- Pohvaljen
- 7.662
Zar nije Kumanica, teorijski, na "ničijoj zemlji", što se tiče magistralnog puta?
Tu pored manastira je granicni prelaza sa Crnom Gorom. Koliko sam cuo taj granicni prelaz ce sada da prosire. Tu je i zeleznicka stanica Gostun koja je na teritoriji Srbije. Mislim da se onda prelazi Lim i izlazi na magistralu Prijepolje -Bijelo Polje.Zar nije Kumanica, teorijski, na "ničijoj zemlji", što se tiče magistralnog puta?
Ako sam razumeo, kad pređeš Lim kod manastira, ti si bukvalno na ničijoj zemlji. Mada, nisam bio, samo na osnovu mapa tumačim.Tu pored manastira je granicni prelaza sa Crnom Gorom. Koliko sam cuo taj granicni prelaz ce sada da prosire. Tu je i zeleznicka stanica Gostun koja je na teritoriji Srbije. Mislim da se onda prelazi Lim i izlazi na magistralu Prijepolje -Bijelo Polje.
Tako ispada da je rešenje ili postaviti mali policijsko-carinski punkt pored samog manastira
Informacija je da ce na prolece da pocnu radovi i na tih 3,5 km i da ce do leta biti kompletno uradjen put Sjenica - Kumanica -granica sa Crnom GoromGranica je glupost ali makar da bude integrisano. Muče narod. A taj put mi deluje zanimljivo, nadam se da ću naći vremena da tuda prođem, ne smeta ni taj makadam mnogo a priroda deluje lepo na tom potezu...
Policiska stanica postoi i funkcionise vec godinama. Nemozes proci a da ti policajac ne digne rampu. Obaveza je da dodjes do njega a oni su bas na platou ispred Manastira tu je i zeleznicka stanica tri u jedan.Znam kako je pravno-formalno, ali sad ispada da kada pređeš most iz Kumanice, ulaziš u CG i dolaziš na njihov kontrolni punkt, a da prethodno nemaš izlaznu kontrolu iz Srbije. Tako ispada da je rešenje ili postaviti mali policijsko-carinski punkt pored samog manastira (što mi je malo... onako), ili, što kažeš, uvesti integrisane prelaze.
Ili, ono što ja mislim da je trajno rešenje, najzad porazmisliti o ukidanju graničnih prelaza, zvalo se to Otvoreni Balkan ili kako-god.
Bas da čovek nepoveruje. Dali ti je nesto rekao o ovih 3.5 km što nije do Kumanice uradjeno kako to izgleda. Nadam se da ce to na proleće sve srediti.Proslog vikenda, isao je moj brat u Bijelo Polje preko Bara i Kumanice. Razocarao me informaciom da je deo puta skroz isecen na vise od 15 mesta. Ustvari dok su radili ovih zadnjih 8 km , pokvarili su put od sela Bare do zaseoka Zahumsko.
Niti jednu masinu nije vidio da nesto rade, ali ona ista prica ostaje da ce na prolece raditi taj ostatak od 3.5km no rekao je da je put uredan moze se sa bilo koim autom proci.Bas da čovek nepoveruje. Dali ti je nesto rekao o ovih 3.5 km što nije do Kumanice uradjeno kako to izgleda. Nadam se da ce to na proleće sve srediti.