Šta je novo?

Pešačke zone

Ali je neverovatno da ne mogu na jednom gradilištu da obezbede bezbedan prolaz za pešake, sad su bukvalno gurnuti na ulicu a da pritom nisu stavili neke barijere da vozila ne mogu tu, pritom samo treba traku za taksiste da skrate do završetka radova.
 
Večerašnje tj sinoćne fotografije :)

sremska-01_2022-10-18_17-53-00-584.jpg
sremska-02_2022-10-18_17-53-00-584.jpg
sremska-03_2022-10-18_17-53-00-584.jpg
 
Pre neki dan sam prolazio pešačkom zonom ispod Knez Mihailove, i u jednom trenutku mi noga propala kroz ploču koja je bila u kaljuzi. O rasklimatanim i polomljenim pločama da i ne govorim.
 
Пауловније у Краља Петра расту ко блесаве. Ту ће бити баш пријатно лети. Један лист је два пута већи од уздужног осног 2д пресека моје главе. Но, сељаци их, примерице, не воле, јер корен лудачком брзином исцрпи земљиште
20221022_093104.jpg
 
Potpuno nebitno kojom bojom će da premažu kada kocka dolazi odozgo. Uzgred, možda je to neka izolaciona smesa u žutoj boji premazana preko betona, kako bi se konačno rešilo prokišnjavanje podzemnog prolaza.​
 
I ja mislim da je neki premaz. Moja laicka logika je da je mozda neki sloj koji pravi izolaciju da voda ne bi prodrla ispod kocki/ploca i izdigla ih, ili nesto nalik tome, mozda neko vezivo. Mislim sigurno nije zuta podloga i crveni premaz iz estetike jer znamo da preko toga ide plocnik.Nego vrv je takva boja zbog neke hemije, tj. do svojstva materijala i tih premaza. Evo fotke dok su ga nanosili. Izgledalo je kao da mazu dzem na ogromnu palacinku 😄😋
_IMG_000000_000000.jpg
 
Poslednja izmena:
Беше Весић најављивао сређивање ове фасаде?
 
Сремска, Кнез-Михајлова, Коларчева


Улаз у подземни пролаз из Сремске улице
мн




Излаз из подземног пролаза у Кнез Михајлову



Сремска





Кнез Михајлова







Кнез Михајлова

Кнез Михајлова



Скинуте су плоче све до Коларчеве у овом делу испод зграде Албанија










 
Poslednja izmena:
Ovi se ne šale, izgleda da se radi super-profesionalno i munjevito. Da nema ovih glupih pešaka koji se tu stalno muvaju, bilo bi još bolje.
 
I ja mislim da je neki premaz. Moja laicka logika je da je mozda neki sloj koji pravi izolaciju da voda ne bi prodrla ispod kocki/ploca i izdigla ih, ili nesto nalik tome, mozda neko vezivo. Mislim sigurno nije zuta podloga i crveni premaz iz estetike jer znamo da preko toga ide plocnik.Nego vrv je takva boja zbog neke hemije, tj. do svojstva materijala i tih premaza.
Obicno su tako jarke boje iz prakticnih razloga, odnosno kada nesto sto se nanosi ne sme da se "zabrlja". Npr. ako je izolacija i ne vidis da nisi svuda naneo, kao da nije ni radjeno.
 
Пешачке зоне, Сремска

Нисам пре видео цевчице за заливање траве на овом платоу јер лети нисам ни видео зелену траву на њему - само пожутелу и суву, и испуцалу земљу:







































Нови и стари тротоар:


















 
Samo ga treba ocistiti, osveziti i prekriti vertikalnim zelenilom.

Ali dobre ilustracije u svakom slucaju. 👍
 
Vrh