[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=448201#p448201:2j5vmjui je napisao(la):
roger » Uto Apr 25, 2017 5:41 pm[/url]":2j5vmjui]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=448189#p448189:2j5vmjui je napisao(la):
gishko » 25 Apr 2017 02:34 pm[/url]":2j5vmjui]
Podržavam građane iz udruženja "Varoš kapija", jer nas je ćutanje i pristajanje na sve dovelo do ovog afričkog standarda i vladavine partokratije. Po mišljenju nekih koji komentarišu nezadovoljstvo gradjana iz kruga dvojke, ispada da ti građani samo treba da sede kući, da se ne bune i da uradno plaćaju sve dažbine i porez na ekstra zonu, a ako im to ne odgovara, onda treba da se sele u neko prigradskko naselje ?!?
Da neko od vas živi na Kosančićevom Vencu, onda bi vam bilo jasno kakvom bi teroru bili izloženi. Raskopaju celu ulicu i nestanu, gradilište je napušteno, a stanovnici tih ulica ostavljeni na milost i nemilost nekakvih osoba sa poremećenim umovima, koji raznoraznim megalomanskim idejama pokušavaju da nas izvuku iz blata i bede. Kada te ideje ne pokažu očekivane rezultate onda se prelazi na plan B, a to je da se aktiviraju splavovi i da se "noćnim životom" privuku turisti iz zemalja u kojima je nezamislivo iz ugostiteljskih objekata da trešti muzika od 00-24h ?!?
Слажем се да је организација веома лоша, нарочито на Косанчићевом венцу, али шта је решење за тај проблем, да се одустане од било које реконструкције, јер постоји вероватноћа да ће радови стати као на Косанчићевом венцу? Наравно да грађани треба да се супроставе стварима које се раде мимо њихове воље и штете им, али како видим то што захтевају ћу описати доле.
Узмимо рецимо горе излистане тезе па да анализирамо колико је реална слика:
Пешачка зона Кнез Михајлове је довољно велика за Београд и планирана за метро
У пешачку зону већ се тешко стиже јер
нема довољно паркинг-места
град још нема метро
Моје мишљење је да кнез Михаилова уопште није велика за град величине Београда, а поједине улице које ће се додатно у том окружењу уређивати предвиђено је да имају и коловозе. За паркинг места се слажем у потпуности и сматрам да је то једини основ за незадовољство.
Имали смо и вест да се достављачи жале јер не могу да се паркирају на улаз локала, ако се већ угледамо на Европу онда нека се већ сада помире са тим и не залазе возилима туда (за то постоје колица итд.)
даље:
У центру Београда се живи, ради, послује и тргује
ако се пешачка зона прошири,
живот престаје!
Ово горе ми делује толико неизбиљно да немам речи. Сви знамо како изгледа кнез Михаилова, да је чак и Саобраћајни факултет реаговао па су предложили померање и смањење башта кафића због великог броја пешака.
до сада поплочане улице зврје празне
Градски урбаниста ширење пешачке зоне правда туризмом и европским примерима
нигде у Европи не постоји толико изолована зона какву поплочава Фолић!
Ако мисле на оне где су радови у току, наравно да су мање посећене, међутим, можемо и сада видети да и док трају радови имамо постављене баште кафића напољу. Иначе, те улице које кажу да су сада празне, какве су биле пре поплочавања? Служиле су као паркинг и то је све. А то да нигде у Европи не постоји толика пешачка зона је лаж.
туризам зависи од модерних саобраћајних решења а не од изолације
Београд је европски град – туристи траже обновљене аутентичне споменике, које Београд има,
а новокомпоноване пешачке зоне, реплике фонтана и музичке фонтане Фолић доноси из Дубаија и Абу Дабија, то су млади градови који друго немају,
Ово је такође потпуно бесмислено. Ето рецимо ја као туриста у Београду никада нисам залазио у улицу Вука Караџића док није реконструисана, као и у делове који су слично изгледали, јер шта сам могао тамо да радим? Друго, тај потез се поплочава као и кнез Михаилова, што је урађено пре око 30 година и сасвим је примерена том делу града.
Ово за споменике се слажем, требало би обновити аутентичне споменике и остало, али што онда иста та господа која се сада буне за то не поскидају климе остале скаламерије са фасада и улице баш из тог дела града који као чувају од инвазије?
Што се фонтане на Славији тиче не знам колико ће њен изглед одударати од окружења, тако да ми је и то нелогично, а да су урадили нешто "старије" вероватно бисмо рекли да је то "Скопље". Свету се не може угодити.
Earthmoving не морам да се надовезујем, мислим да је Nepopravljivi optimista лепо рекао, сам си себе описао.