Šta je novo?

Pešačke zone

U pravu si Zeka, nisam imao pravu informaciju i ovom prilikom se izvinjavam na grešci. Obično proverim informaciju na netu (APR) ali sam sad požurio i ni krivog ni dužnog čoveka spojio sa nečim jako lošim

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=388095#p388095:23s5eatu je napisao(la):
Karlo del Ponte » 26 May 2016 05:42 pm[/url]":23s5eatu]Који саобраћај?

Јавни путнички саобраћај, саобраћај доставних возила, бицикала, водни саобраћај, саобраћај возила хитних служби, пешака или саобраћај коришћењем помоћних средстава на точковима, који подпада под пешачки?

Остали видови саобраћаја су мање важни у цивилизацијским тековинама савременог развоја градова.

Karlo, znas na sta sam mislio i ne moras da budes drzak jer na taj nacin potencijalne saveznike u borbi za vecu i kvalitetniju zastupljenost javnog saobracaja guras od sebe.
Ako procitas ili prelistas nekoliko stranica unazad, videces da sam prilicno aktivan na ovoj temi i da smatram da je pesak broj jedan prioritet.

Samo sam postavio pitanje, na koji nacin su planirali da regulisu automobilski saobracaj. Ako se planira uvodjenje pesacka zona + tramvaj, ja sam za. samo se plasim da ne dobijemo neko polu resenje.
Treba rasmisljati i o tome koje ulice ce postati veza Brankove i Pariske, odnosno dosta ljudi je sa Brankovog mosta islo desno, pa ispod mosta i na kraju Karadjordjevom u Parisku ulicu kolima. Oni ce i dalje hteti da stignu tamo, pa ce morati da nadju alternativu. Verovatno ce se onda sve to preliti na ulicu Brace Jugovica i dalje u nastavku Zmaja od Nocaja sto moze predstavljati problem (ne i neresiv problem).

Koje je tvoje vidjenje?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=388010#p388010:37ta7v4p je napisao(la):
Marc23 » 26 Мај 2016 09:59 am[/url]":37ta7v4p]Iz clanka u dansnjoj Politici:

"– У току је израда пројекта и за преуређење Карађорђеве улице са Савским пристаништем у делу од Бранковог моста до Бетон хале. Тиме ће Београд и цела пешачка зона коначно сићи на реку – указао је Фолић."

Zna li neko nesto vise o ovome?
Мислим да је то у склопу Београда на води где се Карађорђева преусмерава трасом пруге. Саобраћај укинути неће, једино што могу да ураде јесте да обе друмске траке пребаце са десне стране трамвајских баштица између Бранковог моста и Капетаније и тиме добију шири тротоар кроз улицу, као и да повећају ширину шеталишта поред реке на уштрб широког зеленог појаса.

Мада, након укидања теретне пруге, могуће је преусмерити трасу друмских трака трасом пруге и кроз тунел Бетон хале, чиме се траса Карађорђеве од Капетаније и почетак Париске такође могу у потпуности претворити у пешачке.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=388196#p388196:2boryoiu je napisao(la):
Galeks » 27 May 2016 12:30 am[/url]":2boryoiu]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=388095#p388095:2boryoiu je napisao(la):
Karlo del Ponte » 26 May 2016 05:42 pm[/url]":2boryoiu]Који саобраћај?

Јавни путнички саобраћај, саобраћај доставних возила, бицикала, водни саобраћај, саобраћај возила хитних служби, пешака или саобраћај коришћењем помоћних средстава на точковима, који подпада под пешачки?

Остали видови саобраћаја су мање важни у цивилизацијским тековинама савременог развоја градова.

Karlo, znas na sta sam mislio i ne moras da budes drzak jer na taj nacin potencijalne saveznike u borbi za vecu i kvalitetniju zastupljenost javnog saobracaja guras od sebe.
Ako procitas ili prelistas nekoliko stranica unazad, videces da sam prilicno aktivan na ovoj temi i da smatram da je pesak broj jedan prioritet.

Samo sam postavio pitanje, na koji nacin su planirali da regulisu automobilski saobracaj. Ako se planira uvodjenje pesacka zona + tramvaj, ja sam za. samo se plasim da ne dobijemo neko polu resenje.
Treba rasmisljati i o tome koje ulice ce postati veza Brankove i Pariske, odnosno dosta ljudi je sa Brankovog mosta islo desno, pa ispod mosta i na kraju Karadjordjevom u Parisku ulicu kolima. Oni ce i dalje hteti da stignu tamo, pa ce morati da nadju alternativu. Verovatno ce se onda sve to preliti na ulicu Brace Jugovica i dalje u nastavku Zmaja od Nocaja sto moze predstavljati problem (ne i neresiv problem).

Koje je tvoje vidjenje?

Нисам упитан, али да изнесем нека своја размишљања. Постоји, наиме, и опција да се поново отвори лево скретање са моста у Поп Лукину. С обзиром да је то био дебакл док није затворено, а да ја не резонујем по принципу "што горе, то боље", не бих омогућио свима да ту скрену, али понекоме бих: јавном превозу (апсолутно је оправдан улазак градских аутобуса/мидибуса/минибуса у ту зону), возилима хитних служби и евентуално таксију.

А, према мом скромном мишљењу, планирана пешачка зона све више добија гаргантуанске размере, односно, превазилази својом величином оно што постоји у европским градовима упоредиве величине и физиономије, и то би на крају могло да се олупа о главу Београду, тј. да његов историјски центар претвори у музеј - иако музејских квалитета заправо и нема.

d9f03fd3f9b466f477df1feaef43253a.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

u Zagrebu je Jelačića plac (bivši Trg republike) pretvoren ceo u pešačku zonu. Ostavljeni su tramvaji i njihove stanice što nikome ne smeta. Trg je defintivno uobličen,prostran i šteta što takvog nema u Beogradu.

kad bi se malo raskrcio prostor oko Velikih stepenica pa da se naprave onako "barokne" sa odmaralistima, bilo bi super :D

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=388559#p388559:1ig5an69 je napisao(la):
Sreda » Ned Maj 29, 2016 2:28 pm[/url]":1ig5an69]kad bi se malo raskrcio prostor oko Velikih stepenica pa da se naprave onako "barokne" sa odmaralistima, bilo bi super :D

spagna1.jpg

20140724144438Villa_Collodi_Pinocchio.jpg

Sacr%C3%A9-Coeur-Paris.jpg

nesto poput ovoga bi bilo fenomenalno na tom mestu ? :gobb:

E, taj rad, bas bi bilo dobro - stizu brodovi i pravo sa njih u najstrozi centar. Potemkinove na primer :D
XjZCZY.jpg

Da se razmislja u tom smeru bilo bi super, bio je cak jedan projekat sa gradskom galerijom koja treba da se gradi da ima dve funkcije , i stepeniste i galerija, fenomenalan projekat. boze kad se setim djilasovih ideja, dobro je da se covek sabrao ....
beogradske-terase-02.jpg

Поменуто је јуче да ће Ђинђић добити споменик на Студентском тргу, пошто ће "Васина постати пешачка зона". Зар није основна идеја била да се поплоча окретница и ту направи трг, док би Васина служила и даље за аутомобилски саобраћај?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=388893#p388893:1fxgq393 je napisao(la):
Zaza Bg » Pon Maj 30, 2016 10:49 pm[/url]":1fxgq393]Поменуто је јуче да ће Ђинђић добити споменик на Студентском тргу, пошто ће "Васина постати пешачка зона". Зар није основна идеја била да се поплоча окретница и ту направи трг, док би Васина служила и даље за аутомобилски саобраћај?

pa po projektu bi trebala da se zatvara vasina jer kad se bude radio Trg republike on se siri ka staklencu a saobracaj zaobilazi ceo trg i ulazi u Francusku, tako da ce verovatno zatvarat vasinu za pesacku zonu :D

Васина је и сада ограничена само на саобраћај јавног превоза...када буду изместили окретницу ,имаћемо леп трг надам се, уоквирен академским парком,филолошким факултетом,Коларцем...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=388240#p388240:19744axu je napisao(la):
Пантограф » Fri May 27, 2016 12:51 pm[/url]":19744axu]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=388196#p388196:19744axu je napisao(la):
Galeks » 27 May 2016 12:30 am[/url]":19744axu]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=388095#p388095:19744axu je napisao(la):
Karlo del Ponte » 26 May 2016 05:42 pm[/url]":19744axu]Који саобраћај?

Koje je tvoje vidjenje?

Нисам упитан, али да изнесем нека своја размишљања. Постоји, наиме, и опција да се поново отвори лево скретање са моста у Поп Лукину. С обзиром да је то био дебакл док није затворено, а да ја не резонујем по принципу "што горе, то боље", не бих омогућио свима да ту скрену, али понекоме бих: јавном превозу (апсолутно је оправдан улазак градских аутобуса/мидибуса/минибуса у ту зону), возилима хитних служби и евентуално таксију.

А, према мом скромном мишљењу, планирана пешачка зона све више добија гаргантуанске размере, односно, превазилази својом величином оно што постоји у европским градовима упоредиве величине и физиономије, и то би на крају могло да се олупа о главу Београду, тј. да његов историјски центар претвори у музеј - иако музејских квалитета заправо и нема.

Apsolutno se slažem i sa prvim i sa drugim delom.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=388634#p388634:24s0f30r je napisao(la):
KartmenBG » 29 May 2016 10:03 pm[/url]":24s0f30r]Da se razmislja u tom smeru bilo bi super, bio je cak jedan projekat sa gradskom galerijom koja treba da se gradi da ima dve funkcije , i stepeniste i galerija, fenomenalan projekat. boze kad se setim djilasovih ideja, dobro je da se covek sabrao ....
beogradske-terase-02.jpg
Пост године.

То са слике је пројекат нашег форумаша и пријатеља Зекса. Није Ђиласов (нису сви свезнајући шамани, архитекте, астрофизичари и оци нације као твој партијски лидер). А тај пројекат галерије са пасарелама на крову који ти се тако свиђа је мој.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=388987#p388987:2q95nzh6 je napisao(la):
JohnnyLee » Uto Maj 31, 2016 11:52 am[/url]":2q95nzh6]а зашто ће Ђинђић да добије споменик?

Koliko se secam,on je ziveo na Studenstskom Trgu,pa kapiram da je zbog toga.

не, питање је уопштено, зашто он мора да добије споменик? ако ћемо по правилу, од свих српских владара, председника и премијера, он је последњи који треба да добије споменик (говорим, наравно, хронолошки). мада, ако мене неко пита, може да сачека још 10 година

Naravno da ne mora (iako ja mislim da treba :p).
U pitanju je jeftina Vuciceva propaganda, da jos uvek pokusava da se predstavi kao nekakav modernizator plus 'prijatelj zapada'

Nema to veze sa modernizacijom i zapadom, vec je to njegovo zivotno zavestanje da zakuca poslednji ekser u kovceg DS-u, jedan po jedan. Sve sto premijer radi nema nekakav opsti cilj ili neku viziju drzave, vec je bukvalno sve ovo njegov vrlo licni rat, te se tako i citava Srbija savija da bi on dostigao te svoje licne ambicije, da se revansira i obracuna s neprijateljima, sto s pravim, sto s onim sto ga progranjaju u njegovoj glavi.

Vrh