Šta je novo?

Pešačke zone

A znak za pjesacku zonu iscupali a da ga zastite i sklone da se ne osteti jok

Zmaj Jovina

87a43ba87e56c74f95e066d367289d46.jpg

Poslato sa telefona

Da li je podloga uradjena ujednaceno i podjednako kvalitetno? Deluje kao da se razlikuje na pojedinim mestima, pa me zanima, koliko je to bitno za pesacku zonu, odnosno za ulice kojima bi trebalo da se krecu mahom pesaci?

Ovi se opasno brzo probližavaju kraju. Plašem se da ne zakoče na vreme pa da prelete u sledeću ulicu :)

Novitet u Zmaj Jovinoj: posto su malo ubrzali, sada moraju da se vrate malo unazad... :) Skidaju sloj asfalta koji su izlili vise nego sto je trebalo. Celo jutro rade taj deo... Kako ono bi - jedan korak napred a tri nazad... :lool:

Čini mi se da razbijaju deo asfalta u Čika Ljubinoj, koji je urađen prilikom rekonstrukcije pre nekolko godina. Uporedite sa linijom zgrade u kojoj je Hugo Boss, ili jednostavno pogledajte položaj kandelabra koji je nasred dela koji se razbija - to je onda Čika Ljubina. U Zmaj Jovinoj ih nije bilo, već je osvetljenje visilo na kablovima. Verovatno razbijaju zbog uklapanja sa Zmaj Jovinom, a možda (nadam se) saniraju oštećenja, pošto je taj deo pločnika na raskrsnici Čika Ljubine i Zmaj Jovine najviše propao.

A zivo me zanima da li ce ispraviti kandelabar koji se nakrivio, pre nego da zavrse radove. Na skveru kod Pevca, sve sto je ostalo nezavrseno, i dalje tako stoji...Pogledajte prilog 2

Ostatci posle renoviranja Pevca - bandera jos tu, a metalno bure je bilo tu do pre par danaPogledajte prilog 1

Ili rupe od semafora koje su jos tu i neobezbedjene...

Nisi fotkao kod pjesackog rasturenu kaldrmu ispod poklopac od semafora a da nekazem koliko motora parkira i lije ulje nikom nista

Da li se samo meni cini da su ove zardinjere preblizu tj da su ne proporcionalne u odnosu na ostatak prostora. Makar da su ovu jednu u sredini uklonili oveko izgleda tesno.

20160610_182531.jpg

20160608_190321.jpg

20160608_190348.jpg

20160608_190825.jpg

20160610_183419.jpg

pa sjedite na klupicu da vas konobar ne izmrska
20160610_184319.jpg

raskopavaju i ravode kablove
20160610_184337.jpg

komentara bez

NA PROLAZU ASTALI Bašte u Knezu pomerili-za milimetar
Časlav Lazić | 18. 06. 2016 - 23:18h

Najava gradskih vlasti da se bašte restorana u Knez Mihailovoj ulici neće uklanjati, ali da će ugostitelji morati da postave stolove tako da ne ometaju prolaz pešaka, još uvek se, čini se, ne sprovodi.

e0340d7681cdd738c7ab61883be1888d.jpeg

Slika u glavnoj pešačkoj zoni istovetna je kao i ona pre donošenja odluke. Bašte stoje netaknute, zauzimaju desnu stranu pločnika onima koji se kreću ka Kalemegdanu.

6b5932c2fb7554bf3f92796c13ec6c85.jpeg

Pešaci se nekako dovijaju da se mimoiđu između izloga radnji i stolica i suncobrana, prolazeći naizmenično, jedan po jedan. Sličan prizor je i u okolnim ulicama, koje su se još više suzile zbog kafića na otvorenom, postavljenih po sredini. Ako je neko od ugostitelja i rešio da poštuje ovu odluku, učinio je to simbolično, izmestivši stolove svega neki milimetar.

http://www.blic.rs/vesti/beograd/na-pro ... ar/19pvz5l

Mislim da u Zmaj Jovinoj se cekalo na izradu granita i projektovanjem, a i da su prerano zapoceli sa njom umesto sve redosledom oni su prvo su raskopali i zamenili instalacije i onda su cekali na projekat i izradu granita umesto obrnuto. Zapoceli su ranije zbog izborne kampanje :D ali dobro ajde i ovo da se zavrsi pa neka "napadaju " obilicev venac :D

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=393032#p393032:1507j6mr je napisao(la):
KartmenBG » 20 Jun 2016 01:08 pm[/url]":1507j6mr] ali dobro ajde i ovo da se zavrsi pa neka "napadaju " obilicev venac :D

Samo da ne "napadnu" kao sto su napali Zmaj Jovinu, pa da se radi godinu dana...

Koliko vidim svi su primenili uredbu o tendama i suncobranima, izuzev Moskve gde su i dalje oni zeleni suncobrani. Po kom osnovu da mi je znati...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=393131#p393131:1bade7mt je napisao(la):
gradjanin » 20 Jun 2016 09:31 pm[/url]":1bade7mt]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=393032#p393032:1bade7mt je napisao(la):
KartmenBG » 20 Jun 2016 01:08 pm[/url]":1bade7mt] ali dobro ajde i ovo da se zavrsi pa neka "napadaju " obilicev venac :D

Samo da ne "napadnu" kao sto su napali Zmaj Jovinu, pa da se radi godinu dana...

Da li se u istoriji čovečanstva išta radilo sporije nego rekonstrukcija Zmaj Jovine?

Vrh