Šta je novo?

Pešačke zone

@Homer
Svaka cast na stazu na BB, ali se ne slazem da nije sve uradjeno isforsirano i bez sagledavanja svih mogucih situacija koje bi se mogle desiti u pesackoj zoni. Ne daj boze da i jedan nas sugradjanin "ode" zato sto hitna nije na vreme stigla da udje u pesacku zonu (i tako nas je svakog dana sve manje), ili da izgori nesto ili neko, ili da neka diabola uleti kolima u ljude zato sto mu je "pukao film".
I ne mislim da je to hiperbolizovano. Opet ponavljam poznajuci nas mentalitet i odnos cuvanja, a po potrebi odrzavanja i najbanalnijih stvari poput stubica da se sve mora predvideti.
Za nabavke, selidbe, parking ce se stanari vec nekako snaci.

Kritikovao sam od pocetka sve sto je lose u Beogradu nevezano da li su to zeznuli zuti, naprednjaci ili neko treci, a zao mi je sto im uglavnom sve ispadne lose, sporo i traljavo pa retko imam prilike da ih hvalim. Ja ne zelim da sebi trazim bolji grad negde tamo, vec da nateram te sto se "bore" da upravljaju Beogradom da to rade na najbolji moguci nacin.

Kao što sam i očekivao, ljudi koji ni ne žive u centru su ubeđeni da znaju situaciju u njemu bolje od onih koji tamo stanuju...

Ovo je neka peta situacija/tema na ovom forumu gde sam naišao na takav fenomen.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=595141#p595141:3auck4ny je napisao(la):
Homer Jay » Pon Jan 14, 2019 3:32 pm[/url]":3auck4ny]A šta još ako ti zgrada nema lift, ili ako osoba kojoj je pozlilo živi sama, ili ako nemaš auto, ili ako nisi našao parking mesto u svojoj ulici neko dve ulice dalje?

Dakle, jedini normalni scenario je da se propiše sledeće - da u centru grada niko ne sme da živi sam, da mora da ima lift u zgradi, privatni automobil i garantovano parking mesto ispred svog ulaza.

Sve ostalo je tiranija i ugnjetavanje sirotog naroda u centru grada :D

2699138213.gif
Ovo mi je popravilo početak 15. dana januara i dalo snage da nastavim borbu sa nemanima.

Jesam za pešačke zone ali sam pre za to da se doslovce svi manji parkovi potpuno srede što bi zapravo bile mini pešačke zone, uslovno rečeno. Takvih je po svetu koliko hoćeš ali ne i kod nas.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=595234#p595234:z025lv80 je napisao(la):
Homer Jay » Uto Jan 15, 2019 12:39 am[/url]":z025lv80]Malo je bezvezno napadati neistomišljenike da svojim stavovima "veličaju Velikog vođu", a da istovremeno koristite argumente jednake onima da "u Beogradu subotom uveče masovno umiru ljudi jer vozila hitne pomoći ne mogu da prođu zbog protesta".
Malo je bezveze stavljati neistomišljenicima u usta da koriste argumente jednake onima da "u Beogradu subotom uveče masovno umiru ljudi jer vozila hitne pomoći ne mogu da prođu zbog protesta" , iako oni to uopšte nisu rekli.
A što se tiče "Velikog vođe" i drugih opaski tog tipa , bez obzira na ime i prezime i stranačku pripadenost , svaki dobija tretman po zasluzi. Kao što reče tzoran1 , kritikovanje svega lošeg , bez obzira za čiji stranački mandat je urađeno , je zato što želimo da nam grad bude bolje mesto za život , jer dosta nas ovaj grad zaista voli i ne želi da sreću traži hiljadama kilometara dalje , samo zato što neko ne ume da ukuca ekser a da ga pri tom ne iskrivi.
Da sam hteo da kažem da mislim da si sendvičar , to bih otvoreno i rekao. To što si simpatizer aktuelne vlasti , to je tvoja stvar i mene lično baš briga ko koga na forumu simpatizira ili je član biblioteke , sve dok se ne krene sa pričom kako niko drugi ne zna ništa , nego samo stranka koja je draga srcu onog koji komentariše. Ovde je , između ostalog , postalo i neprihvatljivo da se iznese bilo šta loše protiv aktuelne vlasti , jer se odmah kreće sa gardom kako mora da neko stoji iza naših neslaganja , jer nije normalno da se ne pada u trans na svaku stvar koju su odradili po Beogradu.

@ tzoran1 i Bender
:kk: sve lepo i jasno objašnjeno

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=595276#p595276:z025lv80 je napisao(la):
Ksenija » Uto Jan 15, 2019 3:20 am[/url]":z025lv80]Jesam za pešačke zone ali sam pre za to da se doslovce svi manji parkovi potpuno srede što bi zapravo bile mini pešačke zone, uslovno rečeno. Takvih je po svetu koliko hoćeš ali ne i kod nas.
:kk: Hajd park je prošle godine po prvi put dobio rasvetu i proširenje pešačkih staza , tako da je sada ceo pokriven istim. Ali i dalje prilaz istom sav u kraterima.

Kao iz filma roba zombija ili nekog cirkus horora. A najveci horor je koliko je sve to bilo placeno i koliko zakidaju na tim radovima i popravkama.

Ne pamtim Knez u losijem stanju. Pominjao sam vazno je izbeci da zbog loseg odrzavanja izmisle razlog za kompletnu rekonstrukciju.

@Igor... A što implicira da se s namerom nije održavalo ne bi li napravili nove troškove za popravke koji će, kao i uvek, biti predstavljeni nerealnom cenom, ali pod uslovom da isti budu nadležni. :mrgreen:

Znam da smo pisali ali treba podsetiti. Meni stvarno nije jasno kako ne mogu da urade to kako treba. Ja nigde u svetu nisam video toliko unistenih ploca, to nie jedna nego skoro pa sve. Kako je to moguce

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ne postoji redovno održavanje.

Čeka se da postane nepodnošljivo, pa onda tender, nabavka...

Kao kada kola ne servisiraš redovno i na kraju moraš da kupiš nova.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=595500#p595500:1gey0jmk je napisao(la):
Markoni1 » 16 Јан 2019 09:34 am[/url]":1gey0jmk]Znam da smo pisali ali treba podsetiti. Meni stvarno nije jasno kako ne mogu da urade to kako treba. Ja nigde u svetu nisam video toliko unistenih ploca, to nie jedna nego skoro pa sve. Kako je to moguce

Недовољна дебљина камених плоча. Због уштеде су постављали плоче дебљине 3цм а требао је да се поставља дебљина од 8цм. (као у Кнез Михаиловој).

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=595503#p595503:1gey0jmk je napisao(la):
astrodule » 16 Јан 2019 09:44 am[/url]":1gey0jmk]Ne postoji redovno održavanje.

Иначе код нас не постоји редовно одржавање које функционише, али плоче ове дебљине су финансијска рупа без дна.

Verovatno se deo o debljini ploča odnosi na stanje kod Hrama ali kao što sam pomenuo imamo temu gde možemo nastaviti o tome.

Проблем је у хидриозолацији плоче подземног пролаза и ово ће се понављати докле год се пролаз не реконструише у потпуности. Слична је ситуација била и изнад јавног тоалета поред Народног позоришта.

Hoces da kazes da pesak (ili sta je vec podloga) iscuri kroz losu hidroizolaciju plafona podzemnog prolaza pa zato ploce koje leze na tom pesku utonu.

Na tom mestu je problem najizraženiji, ali postoji barem još 20 mesta gde su ploče iščašene. I bojim se da ni jedno mesto koje je letos popravljano, nije izdržalo do kraja jeseni.

Ploce u knezu su debljine 10 cm cini mi se kod hrama su pola od toga i nisu bile predvidjene za kola kamione teske masine i ostalo sto je radjeno ...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=595545#p595545:13iigfzr je napisao(la):
tzoran1 » Sre Jan 16, 2019 2:54 pm[/url]":13iigfzr]Hoces da kazes da pesak (ili sta je vec podloga) iscuri kroz losu hidroizolaciju plafona podzemnog prolaza pa zato ploce koje leze na tom pesku utonu.
Pesak ti je ko voda , čim mu ostaviš i malo prostora , on to iskoristi da iscuri. Upravo zbog takve situacije je 15 - ica preusmerena da ide preko Karađorđevog trga , umesto 22. oktobra.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=595545#p595545:219eajmy je napisao(la):
tzoran1 » 16 Јан 2019 01:54 pm[/url]":219eajmy]Hoces da kazes da pesak (ili sta je vec podloga) iscuri kroz losu hidroizolaciju plafona podzemnog prolaza pa zato ploce koje leze na tom pesku utonu.
Управо то.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=595546#p595546:219eajmy je napisao(la):
GOJE » 16 Јан 2019 02:02 pm[/url]":219eajmy]Na tom mestu je problem najizraženiji, ali postoji barem još 20 mesta gde su ploče iščašene. I bojim se da ni jedno mesto koje je letos popravljano, nije izdržalo do kraja jeseni.
На сваком месту где се приблем циклично понавља постоји проблем са водом. Највероватније је квар на подземним инсталацијама и негде вода отиче.

IMG-20190118-141424.jpg

Stubici. U akciji kanali bocno djeluju nebezbkednobduboko ako nedobiju restku

Vrh