Šta je novo?

Pešačke zone

Aha. E to sam hteo da čujem.
Ajde da se lepo ti i ja nađemo uživo pa da se ispričamo o toj kaldrmi, i još nekim temama gde si se nametao kao svojevrsni stručnjak i nepristrasni objektivni komentator.
Čak ću da ti donesem jednu kocku iz kaldrme koje gledam i slušam već 30 godina, pa da ti je lično uručim.

Obriši ti prvo svoje ljigave podmukle neosnovane optužbe i uvrede, pa onda druge pozivaj na bonton. Primitivčino partijska. Ti ćeš nekome da pričaš nešto.

Prijatelju na tebe se odnosio deo o Sanzelize ulici i Parizu.
Ali posto si se sam prepoznao u delu u kojem sam opisivao vlast koja je dosla 90tih godina i prelivala asfalt preko kaldrme mogu da konstatujem da si verovatno i ti neka seljobercina koja ne dosla u grad a nije obrisala blatnjave cokule na bubanj potoku. Za ostalo mozes da mi pises u pp da ne gusimo ljude

Prvo se određena tema uguši "klanovskim" raspravama , pa se onda nakon dobrano istrošenih stranica foruma predloži da se nastavi preko PP poruka. :roll:
Ovde odavno čovek ne može više normalno da iznese neslaganje ili pak slaganje sa nečim , a da ne bude počašćen jednom od dve omiljene fraze (parafraziram): "ceo svet ti kriv zbog frustracija koje imaš" ili "ko te plaća da mrziš sve što se radi u gradu".

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=596897#p596897:2hphmip5 je napisao(la):
Stefan BB » Tue Jan 22, 2019 10:53 pm[/url]":2hphmip5]Strahinjica Bana (Stefan BB/beogradskiprojekti)

file.php

file.php

Mislim da ovako nešto samo težak IMBECIL može da projektuje:

- ovi stubići će stajati nekoliko dana, dok ih neko ili slučajno ili namerno ne zakači
- u doba kada smo svesni opasnosti od terorističkih napada (valjda je neko čuo za bolje sprečiti, nego lečiti), postavljati ove slabe stubiće na početku pešačke zone... nemam komentara. Ako i ne razmišljaju o terorističkim napadima (a nije da ih nije bilo u pešačkim zonama u Evropi), neka pomisle na slučaj iz Zmaj Jovine od ne tako davno.

Blast from the past :bash:

https://www.kurir.rs/vesti/beograd/3106 ... -izgledati

BEOGRAD 20.08.2018. 09:29h
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da radovi na rekonstrukciji Ulice Strahinjića Bana počinju danas i da će ulica biti rekonstruisana i pretvorena u pešačku zonu u delu od Francuske prema Bajlonijevoj pijaci, odnosno prema ulazu u Skadarliju.

1587485_strahinjicabana5_ff.jpg

"Radovi će trajati do 20. oktobra, dok je otvaranje nove pešačke zone planirano za 74. godišnjicu oslobođenja Beograda od fašizma i 100. godišnjicu oslobođenja grada u Prvom svetskom ratu", rekao je Vesić.

On je podsetio da će ovaj deo Ulice Strahinjića Bana postati pešačka zona, a da će se nakon toga raditi pravi ulaz u Skadarliju, koji će biti popločan, prenosi Beoinfo.

Astro mene vise od promasenih rokova fascinira fotka sastruganog asfalta gdje se ispod nazire neko poplocavanje mjestimicno ...

Meni deluje kao kaldrma koju su nalivali asfaltom o cemu sam pisao par postova pre...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=596807#p596807:2bz2935j je napisao(la):
Vračarac » Уто Јан 22, 2019 4:00 pm[/url]":2bz2935j]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=596792#p596792:2bz2935j je napisao(la):
Bender Rodriguez » Uto Jan 22, 2019 2:00 pm[/url]":2bz2935j]Takva varijanta je prihvatljiva samo u ulicama usporenog saobraćaja, gde je protok manji a sama ulica tematski i prostorno drugačije organizovana nego ostatak.

Tu floskulu o rezimu "usporenog saobracaja" je izmislio Vesic kada je radjena Njegoseva, to nema veze sa kaldrmom covek rekao verovatno zbog skole. Elem
Najpoznatija ulica u Rimu Via dei Fori Imperiali, najprometnija, najsira, gde lete i busevi i kola i carabinjeri je u kaldrmi, sve ono sto si ti oznacio da ne moze u Rimu moze.

Via del Fori Imperiali je pešačka zona, tamo više nema saobraćaja...

Izvor: Beobuild.rs

Sneg zavejao rokove

Radovi u centralnoj gradskoj zoni odvijaju se na nekoliko lokacija, rekonstruišu se ulice i javni prostori, radi se na širenju pešačke zone i uređenju beogradske “boemske četvrti” u Skadarliji. Svi ovi projekti spremaju centar grada da bude atraktivniji u novoj turističkoj sezoni, međutim njihovo izvođenje teče jako sporo i dezorganizovano, pa su svi projekti u dramatičnom kašnjenju. To je posebno bilo izraženo na nedavno završenoj rekonstrukciji Balkanske ulice, pošto je planirana rekonstrukcija umesto tri trajala čak pet meseci. Slična situacija sa rokovima dešava se i na tekućem projektu uređenja Ulice Strahinjića bana, gde su radovi planirani da traju dva meseca već duboko zagazili u četvrti, a još uvek nisu završeni. Rekonstrukcija Topličinog venca takođe je počela prošle godine, ali ako se ostane na dosadašnjoj dinamici sigurno je da će i ovaj projekat značajno probiti ugovorene rokove. Kako ne postoji sistem odgovornosti, situacija postaje sve teža i na realizaciji najmanjih projekata.

Celu vest kao i vise fotografija ovog i ostalih projekata mozete videti u vesti na prvoj strani sajta ili na linku http://beobuild.rs/sneg-zavejao-rokove-p2834.html

190122-skadarska-strahinjica-bana-01.jpg

190122-skadarska-strahinjica-bana-07.jpg

190122-skadarska-strahinjica-bana-08.jpg

190122-skadarska-strahinjica-bana-09.jpg

190122-skadarska-strahinjica-bana-15.jpg

190122-skadarska-strahinjica-bana-18.jpg

Novi stubovi su blago receno ocajni bolji za nijansu od kosancica
Nzmam sto su ih mjenjali mogli su na starima staviti led sijalicu ....

Ovo je upravo ono zbog čega sam rekao da će biti jedno veliko ruglo u smislu stila , nakon rekonstrukcije. A sve je moglo da se uradi kao ovaj deo od česme do Bulevara Despota Stefana , pa da i dalje imamo rustični stil , ali i lepo uređenu ulicu. Naravno , i prilaze je trebalo ovako urediti , pa da imamo lepu jednoobraznu zonu. A ne da se hvalimo turistima i drugima kako smo uspeli da odradimo rekonstrukciju a da ništa ne promenimo. I dalje ćemo imati asfalt , sitniju i krupniju kocku , kamene ploče , i naravno one kamenčuge o koje ćemo i dalje da "lomimo noge" , leti da nabijamo žuljeve i plikove , a u jesen i zimu da se klizamo kada padne lišće i zaledi se podloga... Suštinski , jedine novine su Ajina fontana i "čačkalica" stubići.

Da li postoji neko objašnjenje zašto su ostavili ovo betonsko čudoviše? Zar to nije moglo nekako da se dovede u red za ime Boga miloga.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=597109#p597109:2z10gsbl je napisao(la):
Trejsi » Sre Jan 23, 2019 4:11 pm[/url]":2z10gsbl]Da li postoji neko objašnjenje zašto su ostavili ovo betonsko čudoviše? Zar to nije moglo nekako da se dovede u red za ime Boga miloga.
I ja sam se isto pitao pre nekoliko meseci, baš na ovoj temi. Ali Direttore je objasnio da ipak tako mora.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=585187#p585187:2z10gsbl je napisao(la):
direktor » Pet Nov 30, 2018 6:44 pm[/url]":2z10gsbl]Basta oko koje se digla frka je sastavni dio podruma ispod iste grad je probo da ukloni ali postoje papiri sto iz kraljevine sto iz titovog vremena .Grad je cak uspio da smanji neznatno ...

Tačno se vidi koliko to lepše izgleda sa ovim kamenom. Ovo je jedna od onih stvari što treba da nam izleda reprezentativno , kada se već toliko hvalimo sa njom da su i stranci čuli za nju , a ne da izgleda kao da ništa nije pipnuto od doba kada su je turci prekrili "kaldrmom". Isto i što se tiče Kalemegdana.

Vrh