Mili bože čuda velikoga!
Neko ladno počinje da kolko-tolko vodi računa o ovoj novouspostavljenoj pešačkoj zoni. :o
Fenomen 1 : Naime, pre tri dana je još jedna ulična svetiljka na samom početku Đure Jakšića oštećena. Ali nije je niko namerno oštetio nego joj se vrh, kandelbar sa staklom, preturio i pao, i ostao da visi sa strane na žicama. Danas sam prošao tuda i vidim da je popravljena i vraćena u prethodno stanje.
Fenomen 2 : Kafić koji sam opisivao, koji se nalazi odmah tu pored, prekoputa Tanjuga, ipak više ne zauzima 1/3 pešačkog prolaza nego se ograničio na oko pola metra. Odnosno 1/5 ukupne širine prolaza. I čini se da se više neće širiti, jer su postavljeni trajni metalni držači i ogradice. Mada nikad se ne zna s našim ugostiteljima, ali dobro, za sad je dakle doveden u red.
Fenomen 3 : Na Trgu Republike, odma ispred Ruskog cara, pre dva dana je propala jedna granitna ploča. I to dosta, u rupu duboku bar pola metra. Evo već danas videh bagerče i radnike kako je krpe i trenutno se čeka da se osuši zakrpa pa da se sve vrati kako je bilo. Pritom je mesto sve lepo obeleženo i označeno sa trakama i BP barijerama. Ono, ko u onim civilizovanim zemljama što gledamo na televizoR.
Sva tri fenomena desila su se, i sredila, za manje od tri dana! :shock: Počinjemo da ličimo na... na... zapadnjake! Kod njih isto tako, danas nešto pukne a oni već sutra dolaze da srede. Pa ljudi bre, ako se ovako nastavi, postoji opasnost da postanemo prava metropola i turistička destinacija! :o
:mrgreen:
Šalu na stranu, drago mi je da se pojam i koncept ''redovno održavanje'' polako ali sigurno širi Srbistanom. E jedino što me je malo razočaralo je što su vrhovi onih novopostavljenih granitnih stubića puni štrokavih pikavaca. Valjda Srbistanci misle da je to neka pepeljara posađena tu baš za njih. Tako da bi valjalo da se ti grbovi grada što pre završe i postave na te vrhove. I naravno da se zalepe/zavare što jače, da ne mogu Srbistanci da ih marnjavaju i prodaju po otpadima. :wink: