Šta je novo?

Pešačke zone

Hronično je da ne operu nešto kad urade. Tako da su nam nove stvari lepe, sređene i blatnjave.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=449909#p449909:2gxosje6 je napisao(la):
Kokos » Суб Мај 06, 2017 9:21 am[/url]":2gxosje6]Hronično je da ne operu nešto kad urade. Tako da su nam nove stvari lepe, sređene i blatnjave.

Ako misliš na Obilićev Venac on je tek do pola popločan, a ovi delovi koji jesu, su prekriveni crvenim peskom koji služi da se "zavuče" između kocki kaldrme, pa zato izgleda kao blato (demantujući Aganliju iz Crnog Gruje koji tvrdi kako kaldrma nema fugu :D ). Verujem da će pre otvaranja čistoća dobiti nalog da opere ulicu, kao što su prali i pjacetu kod crvenog pevca.

Sva lepota nove pesacke zone... Zanima me da li su Folic&Vesic zamislili da se ovde sade luk i rotkvice, ili je samo korov ok? A mogli su do sada vec uveliko da sisaju travu... + interesantno da nikako da upotpune ploce koje nedostaju na ovom potezu vec 6 meseci. A o pranju ulice koje pominjete, mozda jednog dana...

Meni stvarno nisu jasni pojedini komentari... Šišanje trave? Koje trave kada još posađena nije... Pranje ulice? kakvo
crno pranje dok radovi još uvek nisu završeni!

Nego, sve mi se čini da su takvi komentari čisto da se samo onako pljucne malo.

Ako je nekome stvarno do kritike ima čitav dijapazon problema, eno recimo fontana na
slaviji koja će kasniti mesec dana samo i isključivo zbog nesposobnosti Vesića i kompanije.

Ili na primer sporo izvodjenje radova na garazi Obilicev Venac? Mislim da je to veci problem od samih radova. Sve ostalo su sitnice.
Sutra ujutru idem tamo (gradskim prevozom) tako da cu prepricati utiske ;)

To za usvinjene ulice posle radova uopšte nije pljuvanje nego realnost. Ne radi se samo o Obilićevom vencu, koji se još uvek gradi. Tako je posle svih radova. Naspu pesak i ostave to tako, da se razvlači. Ko veli ''spraće kiša'' ili ''očistiće Čistoća''. Kiša ne može da spere toliki svinjac, a Čistoća takva mesta samo zaobiđe, jer kad bi krenuli šmrkovima da udaraju to, nastala bi rečica blata koju bi morali da ''teraju'' do šahta. A to izikuje dodatnih 100 Džula energije...

Takođe je imbecilno to za ploče koje se ne ugrađuju već mesecima. Evo još na jesen su doneli onaj tovar novih ploča i stavili ih ispred SANU. Od tada samo propadaju i lome se, a usput i nestaju, jer ovde bag** krade sve što nije zabetonirano. U međuvremenu, tih par rupa pored zgrade Tanjuga postaje još veće kako pešaci i razna kolica prelaze preko njih i pomeraju ploče van svojih ležišta. I naravno, umesto da reše problem kad ima tek 20 rupa, oni će ga ostaviti do leta pa će umesto, lupam, 20 rupa da krpe 80, i umesto postojećih zaliha koje su stigle još pre 6 meseci, moraće da naručuju 80 novih ploča.

O samoj dužini trajanja radova je već suvišno govoriti. Skoro godinu dana rada za manje od 500 m ulica.

Dakle ne radi se o pljuvanju nego o imbecilnosti, u stvari o ku*cobolji nadležnih i izvođača. A evo ako nešto znači, da napomenem da to nema veze samo s ovom vlašću. To je problem koji postoji ovde decenijama. Mislim lepo je što se to obnavlja i ja pozdravljam svaki napredak. Ali stvarno više postaje zamorno. Kao da se od juče bave građevinarstvom i svaki problem na koje nalete im je stran i neverovatan.

Rupe kod Tanjuga su na mestu gde će biti šahtovi, oni se naknadno ugrađuju, svi odjednom, valjda da ih ne pokradu u haosu gradilišta.
Ploče u knezu su za krpljenje kneza, doneli ih, pa zaboravili šta su krenuli da rade. Na ovo se treba žaliti, na garažu, na kašnjenje, a ne na stvari koje su normalne na gradilištu.

Epa hvala na objašnjenju za rupe.
Ali onda nek ih ograde da kolica i pešaci ne idu preko njih i ne guraju ih na dole, izvan svojih ležišta. Nije isto ljudska noga što i točak kombija, ali posle dovoljno prelazaka, kiša i udaraca, sve to počne da se kruni i lomi.

A to u Knezu je stvarno fenomen. Kao što i sam kažeš - zaboravili ih. Naravno, u međuvremenu niko nije nadležan da to prijavi i skloni. Ni Komunalci, ni Čistoća, ni inspekcije... Čak i ni da ih sklone negde na sigurno ili ih stave iza ograde da ne može bag** da ih lomi i krade. Jer opet, kao što rekoh, sve ih redom zabole ona stvar.

To u knezi prijavite preko tvitera da li misle da rade ili beokomu

Izvor: Beobuild.rs

Rastegnuti rokovi

Realizacija investicija u gradsku infrastrukturu sve više iskače iz zadatih rokova, a posledice kašnjenja sada pogađaju skoro sve tekuće projekte. Kašnjenje već poprima obilk domino efekta, gde probijanje roka na jednom projektu direktno pogađa realizaciju sledećeg, i tako dok čitava godišnja dinamika investicija ne ispadne iz plana. Ovakav razvoj događaja stvorio je značajne probleme u funkcionisanju delova grada, a posebno pogađa stanovnike i biznise kvartova u kojima rekonstrukcije traju mesecima preko roka. Ne ulazeći u to da li su razlozi za kašnjenje objektivni ili ne, eskalacija ovog problema svakako traži nekakvo obraćanje. Neefikasna realizacija projekata stvara velike direktne i indirektne troškove, i predstavlja kočnicu za još značajniju ekspanziju građevinske aktivnosti.

Celu vest mozete pogledati u vesti na prvoj strani sajta ili na linku http://beobuild.rs/rastegnuti-rokovi-p2707.html

tabela%20kasnjenja%20projekata.jpg

Obilicev venac
170509-pesacka-zona-obilicev-venac-01.jpg

170509-pesacka-zona-obilicev-venac-02.jpg

170509-pesacka-zona-obilicev-venac-03.jpg

170509-pesacka-zona-obilicev-venac-04.jpg

170509-pesacka-zona-obilicev-venac-05.jpg

170509-pesacka-zona-obilicev-venac-06.jpg

170509-pesacka-zona-obilicev-venac-07.jpg

170509-pesacka-zona-obilicev-venac-08.jpg

170509-pesacka-zona-obilicev-venac-09.jpg

170509-pesacka-zona-obilicev-venac-10.jpg

170509-pesacka-zona-obilicev-venac-11.jpg

Marsala Birjuzova
170509-Marsala-Birjuzova-01.jpg

170509-Marsala-Birjuzova-02.jpg

170509-Marsala-Birjuzova-03.jpg

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=450421#p450421:31pbkdwn je napisao(la):
Igor » Sre Maj 10, 2017 1:20 am[/url]":31pbkdwn]Izvor: Beobuild.rs
Realizacija investicija u gradsku infrastrukturu sve više iskače iz zadatih rokova, a posledice kašnjenja sada pogađaju skoro sve tekuće projekte.
Planiraš da nešto uradiš u određenom roku, a na kraju to ispadne tri puta duže od plana, neverovatno! Zamislite kad bi se svi ovako ponašali u svom poslu koji radimo, koliko dugo bi naše firme opstale?

Pogledajte prilog 1
Očekivao sam mnogo više prostora za pešake u novim pešačkim zonama. Od onoliko široke ulice ostade nam samo nekoliko metara:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=449879#p449879:3n4o7c3r je napisao(la):
And7rey » Sub Maj 06, 2017 12:24 am[/url]":3n4o7c3r]Možda još i završe ovaj potez u naredna 3 meseca.
Pogrešio sam. :cry:

Ovi travnjaci kod garaze i kod Tanjuga em sto zauzimaju ogromno mesto jer ne sluze nicemu em se nece odrzavati.
S'obzirom koliko mesta zauzimaju baste kafica, bilo bi bolje poplocati te travnjake.

Pade mi na pamet ograda kao rešenje al po mogućstvu neka kao za stoku, da se ne desi ono što se desilo u Krunskoj, gde su je čupali i lomili sve dok ih vlasti na kraju nisu povadile.

Nadam se da ce tu biti drvored za guscim zelenilom da neutralise izduvne gasove iz garaze. U tom slucaju bice i vise nego korisno.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=450623#p450623:3e1yf34s je napisao(la):
spatiotecte » Čet Maj 11, 2017 12:10 pm[/url]":3e1yf34s]Ovi travnjaci kod garaze i kod Tanjuga em sto zauzimaju ogromno mesto jer ne sluze nicemu em se nece odrzavati.
S'obzirom koliko mesta zauzimaju baste kafica, bilo bi bolje poplocati te travnjake.

Spatio ako se bude održavalo, i možda sa lepom travicom posadi po koje cveće valjda je to neka zamisao
bila.

Elem, da bacimo pogled kod istočnih komšija, Sofija je u pitanju i način popločavanja trotoara u samom
centru grada.

HqD0IcQh.jpg

2ACJ9QTh.jpg

Xtbayqyh.jpg

Ok, oni imaju metro, ali opet ovo se više ni u dvorišta ne stavlja.

Možemo da se smejemo istočnim komšijama ali ovo meni nije za smejanje. Od onako nabudžene radne biografije gradskog arhitekte mi nemamo ništa, kada ni on sam ne vidi da ovi ivičnjaci oko drvoreda, zapravo predstavljaju prepreke za pešake u pešačkoj zoni ?! Moguće je da se školovao u Beogradu ali se vidi da je rođen u Prištini.

Ostaviću neke primere kako se ovakvi slučajevi tretiraju u uređenim zemljama:

Ne shvatam čemu služi ovolika površina koja pešacima smanjuje prostor?!? Može da se desi, da su gradske vlasti čitali moje postove iz vremena kada je rađena pešačka zona kod Pevca i kada sam napisao da me taj jablanički granit podseća na Novo groblje i groblja uopšte. Ako su čitali, onda je ova "aleja" idealna za sahranjivanje zaslužnih građana, koji su nam ulepšali centar, a za jedno 100 godina, pešaci će moći da im odaju poštu u samom centru grada.

Ni meni nije jasno.

Jovin plan za pjesacku je super ali po meni sadrzi previse zelenih povrsina koje jedu povrsinu za pjesake.

Isto tako sa drvecem.

Ovo nije udarni deo pesacke zone gde ce biti najvise turista.
Ovo ce nekima biti tranzitna ruta za spustanje ka Beogradu na vodi.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Упоредимо ново стање са претходним по питању простора за кретање пешака.

Vrh