Šta je novo?

Pešačka pasarela od Kalemegdana do Savskog pristaništa

Nije Bella vista nego objekat pored beton hale koji je mislim u istom vlasnistvu od coveka koji drzi Bellu a nije hteo da ga srusi .

Неће још дуго, дебело затишје у радовима.

Samo da podsetim:
Pasarela se gradi vec 538 dana. Predvidjeni rok je bio 270 dana (i to je mnogo) sto znaci da ce prekosutra biti novi jubilej - probijen rok za duplo vremena.
Radovi su poceli 28.09.2017.

A ti si očekivao da bude na vreme ili u nekoj normalnoj toleranciji?

Ja lično, ako kažu da je rok 2 godine, ja prihvatam kao minimum 4. I ako se za to vreme završi, kažem da je super. Ali se često ne završi ni za duplo više. Oni i dalje tako rade, može im se, za njih nema sankcija, plačkaju narod...I neka plačkaju, čim se ne bunimo, znači da nam to i ne smeta.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=609970#p609970:1x94ttys je napisao(la):
Blade » 19 Mar 2019 07:23 pm[/url]":1x94ttys]A ti si očekivao da bude na vreme ili u nekoj normalnoj toleranciji?

Ja lično, ako kažu da je rok 2 godine, ja prihvatam kao minimum 4. I ako se za to vreme završi, kažem da je super. Ali se često ne završi ni za duplo više. Oni i dalje tako rade, može im se, za njih nema sankcija, plačkaju narod...I neka plačkaju, čim se ne bunimo, znači da nam to i ne smeta.

Gde ti vidis neka ocekivanja u mom komentaru? To su samo konstatacije.

Bez ljutnje ali tvoj komentar je ogledalo stanja u drustvu:

- "Ja lično, ako kažu da je rok 2 godine, ja prihvatam kao minimum 4."

Problem je sto prihvatamo kada se ne postuju rokovi, krse zakoni itd

-"I ako se za to vreme završi, kažem da je super."

To ne moze biti super. To je indikator problema u jednom drustvu u kome nema odgovornosti.

-"Oni i dalje tako rade, može im se, za njih nema sankcija, plačkaju narod...I neka plačkaju čim se ne bunimo, znači da nam to i ne smeta."

Odavno je defetizam zahvatio ovaj obor koji zovemo drzavom.

Sve ovo sto danas imamo je posledica a ne uzrok. A uzroci se sredjuju generacijama. Dug je to proces.
Ono sto nam ne ide u prilog je da nismo maltene ni makli 200 godina od kada smo poceli da formiramo drzavu.
Da nema kakvog takvog upliva sa istoka i zapada, da nas prepuste sebi, vratili bismo se na nivo prvobitne ljudske zajednice. Lovoskupljacke skupine i horde.

Moj komentar je ogledalo stanja u društvu? Pa jel mogu ja kao pojedinac to da promenim? Mislim da ne mogu, a veruj da bi hteo...

Ono što je do mene i što je moj posao, tamo gde radim, ja se trudim da radim dobro i tačno. Tako sam naučen i vaspitan i ne mogu to da promenim, pa neka ide i na moj štetu 100 puta. Bez lažne skromnosti. A malo ljudi znam koji tako rade. Filozofija prosečnog Srbina što se tiče posla ti je: ,,Da da odem na taj posao, da mi prođe tih 8 sati, radiću statično, samo ono što moram, šta ima kome da pomažem i budem dobar radnik i kolega, a i ono što moram gledaću, ako mogu da ne uradim ili da uradi neko drugi". Ako nešto mrzim, to su lenji i aljkavi ljudi.

I kad pogledaš, ljudi su se opametili i shvatili da se ovde rad ne ceni i neće da budu ničiji magarci i konji. I to je jedan od razloga što sve ide ovako.

Desava li se nesto sa ovom pasarelom,ja pre neki dan ne videh ni jednog radnika?

Dešava se , i te kako se dešava , ali to mogu da vide samo oni prefinjeni , zato što se radi od materijala koji ima neobičnu osobinu: nevidljivo je svakom čoveku koji ne valja u svom pozivu.

Prolazim skoro svaki dan tuda, i mogu reći da sam juče video 4 radnika, posle dužeg vremena. Doduše, nisu ništa radili,i napretka, vrednog pomena ili slikanja - bez.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=606228#p606228:1odl7wu9 je napisao(la):
GOJE » Uto Mar 05, 2019 8:41 am[/url]":1odl7wu9]Mislim da će budućnost pasarele biti svetla. Dorćolska pasarela je izgubila svrhu nakon par decenija postojanja.

Jutros sam tuda prolazio i zatekao par radnika koji su zatvarali ulaz na pasarelu iz Cara Urosa, uz obrazlozenje da ce se pasarela renovirati naredna 3 meseca, a da ce biti izgradjen privremni pesacki prelaz ispod, kada bude potpuno zatvorena za pesake. Ne znam sta da mislim, da li ce ona na kraju ostati tu ili ce se skloniti krajem 2020 kao sto je Vesic rekao skoro. Ako renoviraju, tesko da ce u skorije vreme sklanjati, osim ako tender nije namesten da neko uzme pare dok jos moze. :bash:

Да неће метро испод ње да провуку?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=613136#p613136:6n0mx58f je napisao(la):
Marc23 » 01 Apr 2019 08:11 pm[/url]":6n0mx58f]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=606228#p606228:6n0mx58f je napisao(la):
GOJE » Uto Mar 05, 2019 8:41 am[/url]":6n0mx58f]Mislim da će budućnost pasarele biti svetla. Dorćolska pasarela je izgubila svrhu nakon par decenija postojanja.

Jutros sam tuda prolazio i zatekao par radnika koji su zatvarali ulaz na pasarelu iz Cara Urosa, uz obrazlozenje da ce se pasarela renovirati naredna 3 meseca, a da ce biti izgradjen privremni pesacki prelaz ispod, kada bude potpuno zatvorena za pesake. Ne znam sta da mislim, da li ce ona na kraju ostati tu ili ce se skloniti krajem 2020 kao sto je Vesic rekao skoro. Ako renoviraju, tesko da ce u skorije vreme sklanjati, osim ako tender nije namesten da neko uzme pare dok jos moze. :bash:
Da da, kao što dobro znamo, sve što je potpuno logično i normalno - izvesno se neće desiti!

Jutros sam prosao tranzitom, baraka pored pasarele je otisla pod mac. Jedino pozitivno od svega u ovoj prici sa pasarelom

A барака испод пасареле (од бетонских блокова)?

Upravo protice 556-ti dan od pocetka izgradnje.

Ili:
-1 godina, 6 meseci i 10 dana

Ili:
-18 meseci i 10 dana

za jednu pesacku pasarelu.

Zapostavljeno vanbracno dete BNV

za to vreme su ljudozderska plemena iz papua nove gvineje mogla da odu na mesec

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=614419#p614419:1c3bude4 je napisao(la):
nekianonimnilik » 06 Apr 2019 02:30 pm[/url]":1c3bude4]za to vreme su ljudozderska plemena iz papua nove gvineje mogla da odu na mesec

Kod nas je suprotno. Da svet ostavi Balkan samom sebi, eto nas za par decenija u prvobitnoj ljudskoj zajednici. Plemena i lovoskupljacke ekipe.

Tek jos nema ni 2 godine ....ajte molim vas ...cemu zurba.

Neverovatno, ali evo desio se neki napredak na ovom projektu. Ugrađen je lift (ili makar okno):

Vrh