Šta je novo?

Parkovi

За сада сам парк видео само из аутобуса и овде на форуму, поред набројаних замерки моје неко мишљење је да су требали да направе још две стазе како би парк нормалније комуницирао са околином. Онај паркинг ближе двору апсолутно треба да лети, имају господа подземну гаражу лепо, сандучићи са електор инсталацијама ближе осматрачници су срамота и то исто треба лети, и дефинитивно код оваквих реконструкција би ваљало одрадити и усклчађивање тротоара и мобилијара у ближој околини самог парка по питању материјала и стила.
 
Такође је срамота и паркинг преко пута код Народне скупштине.
 
sto se tice sramotnih parkinga u okolini, mnogo vece ruglo predstavlja onaj na cosku Vlajkoviceve!

Da li neko zna sta ce se dogoditi sa jadnim parkicima oko Skupstine? Njihove staze izgledaju kao da je preko njih prosla oklopna brigada.


A elektricne ormarice ne bih komentarisao...mada s obzirom na to kog je tipa spomenik pored, pritisak za njihovo uklanjanje ne bi trebao da bude zanemarljiv.

Nadam se da nece vratiti odvratnu trafiku ispred osmatracnice.
 
Zex, nema nešto mnogo slika: jedna sa pinterestaPogledajte prilog 1Ova je sa venčanja kneza Pavla, vide se palme ispred dvora Pogledaj na British pathe-u snimak sa sahrane kralja Aleksandra, ima par kadrova dvorskog kompleksa.
 
I sada je tu :) Meni se sve dopada i sve bih vratio u originalno stanje, sa sve kapijama i ogradom :vops: Još da imamo i nekog Obrenovića da ustoličimo..xexe :D
 
Meni je fascinantno da nisu mogli da popločaju park do same ulice, nego ostaje razrovan deo asftalta... koji to maloumnici mogu osmisliti?
 
Тако је код већине радова. Пројектом је одређено да су те линије граница и даље не сме да се такне, макар поред био тотални распад.
 
Prosao sam parkom pre par dana, i ove ploce stvarno deluju ok, i po izgledu a po kvalitetu cemo videti koliko ce trajati. Ono sto mi se ne svidja jeste da su ovim plocama izgradili spoljasnje delove parka i staze, dok je veci deo unutrasnjih staza sitan pesak, koji po meni nije dobro resenje.
 
Verovatno nisu popločali do samog kolovoza jer je taj deo predvidjen da se radi u sklopu rekonstrukcije kompletnog poteza oko Skupštine, a u skladu sa ranijim konkursom.
 
cemu se uvek zalite? odraden je samo park a ne i ulica. to ce biti sredeno kada se to radi. ovaj konkurs je bio samo park!
 
file.php

Ako nekoga zanima, slika je ispala plavičasta jer je fokusirano dok je bilo sunca, a sledećeg trenutka (kada je okinuto) je sunce malo zašlo za oblak (ili obrnuto)

(ili je WB - white balance bio ručno podešen na sunce, a okinuto je dok nije bilo sunca)
 
Desava se to, treba fotoaparatu neko kratko vreme da se adaptira u odnosu na kolicinu svetlosti u odredjenom trenutku.
 
Zalimo se jer je neko lose povukao granicu radova a noglo je u jednom potezu da se odradi ili bar da su uradilinovi asfalt a ne krpacinu
 
Baš siromašno izgleda, što kaže Direktor mogli su barem asfalt odraditi kako treba. Ova praksa da se ploče dodruju sa asfaltom će sigurno brzo da se pokaže kao promašaj. Zar je toliko skupo bilo staviti ivičnjak koji će da drži to kako treba?
 
Прошетао сам вечерас, било је прилично посетилаца. Двоје страних туриста се попело на врх осматрачнице да би се сликали. Парк изгледа врло уредно, али тако је увек на почетку, све што је ново лепо је. Видећемо какво ће бити одржавање.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=505718#p505718:2udp5m03 je napisao(la):
VeniVidiVici » Fri Jan 05, 2018 4:32 am[/url]":2udp5m03]Meni je fascinantno da nisu mogli da popločaju park do same ulice, nego ostaje razrovan deo asftalta... koji to maloumnici mogu osmisliti?
file.php

Ljudi na ovim prostorima su opasno zastranili (ako su ikada i imali intelektualne sposobnosti da razmišljaju).

Pa kako se ovo IKADA može urediti. Ako će trotoar (tih par metara do ulice) naknadno da se radi... kako mislite da će uklopiti isečene ploče? To NIKADA neće ličiti na bilo šta uredno, isplanirano, normalno.

Neka mi neko objasni kako ovo može IKADA da se uklopi. Evo, ja ne razumem koji to naknadni projekat, a da ne uključi park, to može da reši??!?!?!
 
Da sam ja grad, ja bih o svom trošku zamenio asfalt na svim kontaktima sa parkom i i u dogovoru sa izvođačem radova u parku napravio neke prelaze između ploča i asfalta.

Stvarno je to nuklearna fizika.

ps: Samo bih podsetio da su za ustoličenje žvalavog za jedan dan zamenili onoliko asfalta ispred predsedništva, tako da bi zamena asfalta uz Pionirski park trajala maks 2 dana da postoji volja.
 
Vrh