Nepopravljivi optimista wrote .....i da se posadi neko gusto žbunje....
Gusto žbunje nije higijenski ....
od tla do prvih grana mora da ima bar 60 cm čistog slobodnog prostora radi održavanja
u protivnom
kao i sada na mnogim mestima gde žbunje počinje od samog tla
u njegvom ,,gustišu,, bez mogucnosti redovnog ćišcenja vrlo dugo se zadržava vetrom naneto iskriveno djubre što nije ni po jada
nego se zadržavaju i leševi koje kakvih ptičica, sitnih glodara i dr. živuljka da se prirodnim putem raspadaju .... :!:
a trulenje je vrlo nezgodna stvar u gradu
tako da bilo koja zaraza ,,skuvana iz takvog kazana vrlo lako se širi
od strane raznih svaštožderea bilo da su u pitanju ptice ili dr. sisara
a da ne spominjem takve ,,spore,, koje vetar raznosi po parku
a u njemu su uglavnom deca koja nisu završila sa primanjem svih vakcina.....
ajd sad i ovo niže napisano je lepo znati
Figure od žbunja i dr. zeleniša su druga stvar, jer da bi održale svoju formu figure čak više puta nedeljno u sezoni bujanja
mora da se radi oko njih da bi bile i dalje lepe i atraktivne
tom prilikom za tu figuru nikome nije problem da ,,isčeprka,, sa takve prizemne mikro površine žbunja sav višak
naročito koj mora da se ukloni iz higijenskih razgloga