Šta je novo?

Parkovi

Manjez

20150420133955.jpg

Park luke celovica se pretvorio u kamp za azilante plus karton naselje polako nastaje niko dva posto nesto da preduzme

20150421183811.jpg

taksisti u stojadina trpaju po 5 azilanata sve izgleda jadno bjedno otuzno

i azilanti su ljudi..

ne borave oni u tim parkovima zato što im se tu sviđa, nego od muke.

stvarno mi nisu jasni sugrađani koji ih prijavljuju policiji.

ako išta treba im napraviti sendviče da se okrepe.

Bio sam u tom parku, on baš je prepun imigranata. Mada oni prednjače u ovim 'poslovima', nije pošteno isključivo njih kriviti.

Pa i naši ljudi idu u inostranstvo i mi smo azilanti tamo negde. I neki procenat isto je tako bio u nekim parkovima u potrazi za poslom.

Отправлено с моего iPad используя Tapatalk

MilisaV":1zvm2f4q je napisao(la):
i azilanti su ljudi..

ne borave oni u tim parkovima zato što im se tu sviđa, nego od muke.

stvarno mi nisu jasni sugrađani koji ih prijavljuju policiji.

ako išta treba im napraviti sendviče da se okrepe.
Tako je Milisave, potpuno se slazem.

Gledate li vi ljudi TV, Internet vesti?

Znate li sta se radi u Siriji, jemenu, Libiji...
Sta rade razne frakcije isl, sta boko harem, sta al kaida???

Dal ste svesni koliko je zla upravo zapadna civilizacija (a i mi smo njen deo) nanela zla i stradanja ostatku sveta???
Pa realno bi bilo da nas pregaze, sve zajedno...

a mi jos preziremo nesrecnike koji po nekoliko hiljada ili desetina hiljada kilometara idu, peske, kombijima, ispod kamiona, i ko zna kako, nebi li preziveli????

laki72":jx3ojwpy je napisao(la):
Dal ste svesni koliko je zla upravo zapadna civilizacija (a i mi smo njen deo) nanela zla i stradanja ostatku sveta???

khm... khm...
Od kad smo mi to deo zapadne civilizacije?

Koliko ja znam ta zapadna civilizacija kojoj ne pripadamo je nama bas napravila iste probleme kao ovima u Siriji, Libiji itd.

Pa spatio, iz ugla tih nesrecnika mi jesmo deo zapadne civilizacije.
To sto 'nismo dovoljno' po merilima titulara te civilizacije, je druga stvar.
Uostalom i samim cinom podrzavanja vrednosti 'zapadne civilizacije' mi se svrstavamo na tu stranu.

P.S.
Jedino , ako vodja ne obnovi nesvrstanost u izvornom obliku ;)
(Mada je jasno da je i to bila manipulacija novim, oslobodjenim narodima i drzavama, da se nebi previse priblizili tadasnjem Sovjetskom Savezu i idejama komunizma i socijalizma).

To je uglavnom pošten svet koji hoće da živi normalno i radi neki pošten posao.
Da su kriminalci, ne bi se ovako mučili. Niti je njima u interesu da ih ovde hapse i sude za sitan kriminal, niti da se zadržavaju kod nas.
A naša kukavna država ne želi da ih hapsi i kažnjava za prekršaje (pa ni simbolično) jer to već stvara obaveze...

laki72":2yw0lh04 je napisao(la):

Рецимо, османска окупација Србије и Балкана... :D

Иначе, жао ми азиланата, уплашен и несрећан свет.

Da ta zapadna civilizacija stvarno zeli, mogla bi odavno vojno da im resi i ID, i Boko Haram, i Al-qaidu, i Al-shabab samo da hoce, ali nece...

Da im reši?
Pa oni su upravo izazvali destabilizaciju tih država i podsticali nastanak tih "pokreta".

Pa jesu, zato i kazem. U principu oni su ti koji gospodare tim devastiranim i tehnoloski i civilizacijski zapstalim podrucijima. I bu**** je jasno da gde Amerika zeli mir, tu bude mira i obratno. Ili ako ne bude mira, onda ne bude nicega :(

"Instalacija jednog žitelja Bloka 45 koji je pur penom zalepio na klupu đubre koje je sakupio oko iste. Kaže da je besan što ne može svoje malo dete da izvede ispred zgrade da se igra normalno jer je parkić uvek prepun đubreta, a komunalne službe koje je zvao kažu da nisu nadležne."
cdxizlyuuaaxvpn.jpg

izvor:blokovi

A što taj id*** nije sam pokupio đubre ispred.nejgove zgrade? To mubje ispod časti?

Jel ovo iznad spomenuti park sa azilantima? izgleda pristojno.

Ne, ovo je park kod Vuka.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Studentski park se ne zaključava
M. VELjKOVIĆ | 06. maj 2015. 15:00 | Komentara: 1
Beograđani i posle ponoći mogu da uživaju u zelenoj oazi. Komunalne policije nema, a kapije bile širom otvorene

Studentski-park-01-0505-201_620x0.jpg

PROŠLO je više od dva meseca kako su gradske vlasti najavile zaključavanje Studentskog parka, a ova odluka nije sprovedena u delo. Reporteri "Novosti" sinoć su se oko ponoći našli u oazi prirode u centru prestonice i uverili da su sve kapije ostale širom otvorene.

Povod za zaključavanje Studentskog parka bila je peticija protiv velike buke, koju su podneli stanari koji žive u okolnim zgradama. Pored dve glavne, postavljene su i četiri nove kapije, čime su zatvoreni svi ulazi u park.

Toplo majsko veče mnoge nije zadržalo u kući, pa su sinoć gotovo sve klupe u parku bile popunjene i oko ponoći. Od komunalne policije, ali i onih koji su zaduženi za zaključavanje parka, nije bilo ni traga ni glasa. Beograđani su uživali, ne razmišljajući o mogućem zaključavanju kapija. Neki su se raspitivali da li je počelo zaključavanje, a bilo je i onih koji su i te kako skeptični po pitanju sprovođenja odluke da se ova zelena oaza nađe pod ključem.

- Znam za tu inicijativu, skoro svake večeri izvodim psa u šetnju i do sada se niko nije pojavio, niti su kapije bile zaključane - priča Nevena, koja živi u blizini parka. - Nije mi baš najjasnije kako su sve to zamislili i da li će ta ideja uopšte zaživeti.

Kako je noć lagano odmicala, posetioci Studentskog parka su se upućivali kućama na počinak. Kapije su ostale otključane uprkos najavama da neće biti moguće ostati u njemu posle ponoći.

PROTEST ZBOG SEČE DRVEĆA

KRAJEM marta radnici javno-komunalnog preduzeća "Zelenilo" počeli su da uređuju Studentski park, u okviru kojeg je isečeno i nekoliko stabala koja su krasila park zbog starosti.

Uklanjanje drveća je izazvalo reakciju dela Beograđana koji su svoje nezadovoljstvo iskazali mirnim protestom i postavljanjem krstova na mesto posečenih stabala.

http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74. ... zakljucava

UREĐENJE GRADA Obnovljen park u Bulevaru kralja Aleksandra, Siniša Mali sa sinovima zasadio drvo

Tanjug | 09. 05. 2015. - 11:27h | Foto: Beoinfo | Komentara: 0
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas park ispred poslovne zgrade "Lola" koji su renovirali zaposleni u Sberbanci i pozvao i druge društveno odgovorne kompanije da se uključe u ulepšavanje grada.

610501_sinisa-mali-drvo-foto-beoinfo_ff.jpg

Siniša Mali je sa sinovima zasadio drvo
Mali je zahvalio rukovodstvu i zaposlenima banke koji su prikupili novac i uložili ga u uređenje parka u Bulevaru kralja Aleksandra i tako pokazali da su prava društveno odgovorna kompanija.

"Park je bio zapušten, a sada će biti jedan od najlepših u gradu. Pozivam i druge kompanije da se uključe, jer postoji veliki broj zapuštenih parkova, koje grad nastoji da sredi, ali ne možemo sve odjednom", rekao je Mali i naglasio da je ovaj pravi pravi primer kako grad i kompanije mogu da učine Beograd lepšim.

Mali je podsetio da se akcija čišćenja grada, koja je počela u aprilu, završava sledeće nedelje, a da je do sada očišćeno 23.000 kubika smeća, odnosno da je više od 2.500 kamiona odnelo djubre sa 90 lokacija u gradu.

Gradonačelnik je dodao da je uklonjeno 8.000 kvadrata grafita, a zatvoreno oko 8.000 rupa na putevima.

Mali je dodao i da je počeo Beogradski prolećni festival, da na svakom koraku ima nekih dešavanja i da će grad nastaviti da radi na tome da prestonica postane još znjačajniji turistički centar.

Predsednik Izvršnog odbora Sberbanke Valerij Ovsijanikov rekao je da se ta banka trudi da bude društveno odgovorna i da želi da Beograđani uživaju u malom poklonu koji su im omogućili zaposleni te banke.

"Ovo je primer kako firme mogu da učetsvuju u društvenom životu grada i da se postaraju da Beograd bude lepše mesto", rekao je Ovsijanikov.

U radnoj akciji učestvovalo je oko 30 bankara koji su farbali klupe i ogradu, a jedno drvo zasadio je gradonačelnik Siniša Mali.

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/557406 ... sadio-drvo

Vrh