Šta je novo?

Parkiranje - zone, garaže,...

Ja koji živim tu tek kad sam video obeležene parkinge saznao sam da zoniraju tako da ne znam koji su to stanari zahtevali. Nenormalno je koliko ih boli m... da makar obaveste stanare naselja o nečemu ovako bitnom, dovoljno je da ostave flajere na svaku adresu par meseci unapred.
 
Ja bih da vidim neku studiju pre bilo kog pravljenja nove zone. U toj studiji mora da stoji prosečan broj parkiranih vozila u nekom periodu (barem mesec dana unazad) i broj planiranih zonskih mesta. Razlika mora na neki način da se nadoknadi.
 
Evo zonirana Profesorska kolonija (iako još ne naplaćuju, nema tabli), da su makar presvukli asfaltom sva parking mesta i odvojili stubićima od trotoara jer ove linije niko ne poštuje i pola njih blokira trotoare, lupili farbu na trotoare i ne može dvoje da se mimoiđe, pa da makar što se toga tiče bude neke koristi od ovoga. Pritom osim veće zarade za njih nema nikakve koristi od ovog zoniranja za bilo koga drugoga, samo dodatni troškovi za stanare.

 
iscrtali su te bele linije i ovde kod mene na zvezdari...ne verujem da ce skoro zoniranje


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Problem je što dosta ulica u Profesorskoj nema tehničke uslove za zonu, tako da će biti ozbiljne tuče..
 
Problem u Prof Koloniji je što su ovi magarci iz parking servisa samo iscrtali postojeća "po njima" parking mesta. Barem pedeset mesta u ulicama oko Jaše Prodanovića je iscrtano žutom linijom iako nema apsolutno nikakvih osnova za to. Nema parkinga na nekom mestu jer je neki lik uradio nelegalnu nadstrešnicu. iako postoji odluka da se ne ide 5 metara od pešačkog prelaza, ovde se išlo i više iako nema potrebe za tim jer je preglednost dobra. Neke kuće imaju iscrtanu žutu liniju celom svojom dužinom. Aviator kafić ima neobeležena parking mesta. Liku je zid dvorišta nakrivljen i predstavlja opasnost po prolaznike i vozila, i umesto da se dotični urazumi i reši očigledan problem, oni žutu liniju. Lik stavio garažna vrata na zid, dobio je žutu liniju.... primera koliko hoćeš.
 
koliko znam to pravilo 5m od pesackog je cika vesa na tv ukinio..ali nije razjasnio da li to vazi samo za prostor posle pesackog


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Samo ako je jednosmjerna ulica valjda to za pjesacki
Sve ove lose primjere treba fotkati
I ta lazna vrata i taj hidrant idt i sve prijaviti inspekciji
I da mozda neke novine isprozivaju parking servis ...
 
to verovatno kad imas neku vezicu a oces lep pogled "kume, daj mi sredi zutu lajnu pred gajbom da mi ne parkiraju ovi jadnici"
 
Kao što smo ranije pisali, izglasana je odluka kojom se pooštravaju kazne za pariranje na nedozvoljenim mestima u Beogradu.

Najviša kazna za fizička lica biće 25.000 dinara i pisaće se za zaustavljanje vozila na šinama ili pešačkim prelazima, kao i za kretanje i zaustavljanje u žutoj traci. Što se javnih zelenih površina tiče, biće potrebno izdvojiti različite sume novca. Ukoliko se radi o zelenoj površini u zoni trga ili pjacete kazna će biti 25.000 dinara, dok će za parkiranje na zelenoj površina u nekom interblokovskom prostoru ili prostoru između stambenih zgrada kazna biti 5.000 dinara.

izvor: Beograd uživo
 
Samo zamazavanje očiju.

Uvek se setim reči drugara koji je držao (a možda i dalje drži) radnju u centru.

"Bolje mi je podignem cene i manje radim, nego da snizim cene i više radim - profit će mi biti isti."

Ovo znači u praksi da će Komunalci nastaviti sa praksom nerada i nečinjenja, ali će im profit biti veći. Win-Win situacija za njih.
 
Vrlo moguće da je neko o ovom već postovao nisam pročitao svih 98 stranica :lol:
Ali evo kako to rade u Madridu ispod trgova,duž avenija i običnih ulica.

entrance-to-underground-parking-in-downtown-madrid-picture-id869341788

47761987-underground-madrid-city-garage-parking.jpg

undergroung-parking-florencia-full_6fd307d30b80f6ad24a7547d8f33dcc7.jpg


Kod nas može celom dužinom Cara Dušana (kada se rekonstruiše), Savske, Kneza Miloša, Ruzveltove itd da se naprave podzemne garaže u više etaža.
 
Evo samo jednog detalja iz Profesorske. Ulice Stanoja Stanojevića i Stevana Musića bez IJEDNOG mesta za parkiranje na 11 zgrada. Neko je ovde lud.

ccc175a6653ed97ef95b2832018b3a30.jpg
 
Odakle ti ovaj plan
Tako oce da urade ispod kneza milosa garazu pa odlazu svake godine ....
Treba neko to da plati a kopace ko metro da kopaju ...
 
Pa najbolje je da će da reše problem parkiranja uz malo farbe. Mora da se kopa. Sa Filipove slike se vidi da to nije nikakva spejs šatl tehnologija, već samo treba kopati i kopati (ali ne sa jednom mašinom i pet radnika jednom u 7 dana, već svaki dan)

undergroung-parking-florencia-full_6fd307d30b80f6ad24a7547d8f33dcc7.jpg
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=625643#p625643:r2evx3xj je napisao(la):
direktor » 28 May 2019 04:34 pm[/url]":r2evx3xj]Odakle ti ovaj plan

Zatekao majstore kako postavljaju signalizaciju pa izvršio javni uvid :D :D :D
 
Pitanje: da li neko zna da li je počeo da važi onaj propis na teritoriji Vračara da bašte kafića ne smeju da se nalaze na parking mestima? To su davno doneli koliko se sećam, i trebalo je nekad sad na proleće/leto da stupi na snagu. I ako da, koji broj zovemo za prijave? :D
 
Neke baste sa parking mjesta su uklonjene npr kofidrim u krunskoj i jos par lokacija u bka ...
 
Videh da jesu, zato i pitam. Pretpostavljam da to znači da je stupilo na snagu, pa me zanima da li možemo da prijavljujemo bašte koje nisu uklonjene, ako ih zateknemo
 
Vrh