Šta je novo?

Parkiranje - zone, garaže,...

To je plac GP "Napred". Lepa ideja da naprave parking.
 
Zanima me čemu služe ova drvena konstrukcija između metalnih greda? Za oplatu mi deluje da je previše jer se oplata radi od lako montažnih elemenata a za noseću konstrukciju kao nesvakidašnji izbor.
 
Za salovanje ili kretanje radnika dok se ne uradi ploca
 
Nije mi jasno zašto je temeljno i skupo renoviranje garaže Zeleni venac rađeno bez nadziđivanja kao na Obilićevom vencu. A ojačavali su konstrukciju. A Zeleni venac takođe radi punim kapacitetom.
 
Ugao crnotravske i paunove,ne znam dal je pomenuto..ja sam mislio da je parking servis medjutim na racunu neka privatna firma
 
Privatna firma naravno. Parking je u vlasnistvu samog objekta bivse Savremene administracije.
 
Počelo promotivno parkiranje (za sada je besplatno), u bloku 41, na placu "Napred". Ovde ne bih parkirao da mi plate, dok ne asfaltiraju :)
 
Нешто размишљам гледајући ове Гилетове слике (укњижен плусићћћ Гиле), могли би нешто слично да ураде и са оном рупом несуђеног Центра за промоцију науке и Нано центра у Блоку 39. Да барем нечему послужи она рупа док се ту не нађе коначно решење. Већ има асфалтни прилаз из Омладинских бригада, да га очисте од дивљег растиња, ограде, асфалтирају простор, исцртају паркинг места, кућица за наплату са рампом и ето парица.
Прва слика је из септембра 2014. (тад је још било табле и дрвене ограде), а друге две су из новембра 2016. године.

Pogledajte prilog 2Pogledajte prilog 1
 
Posedujem dva panela po 140W koristim samo u letnjim periodima 4 led sijalice , Lcd televizor Portable i radio iz kola. Hteo bih da kupim frizider , imam Inverter od 12Volti , 1000W neznam koji bi mi frizider odgovarao koliko snage i gde moze da se kupi i dali moze izdrzati sve je na 12 volti pa mi molio nekog ko se razume da mi objasni.Pozdrav
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=382428#p382428:3p9t5fzq je napisao(la):
Memphis_Raines » Thu Apr 21, 2016 9:57 am[/url]":3p9t5fzq]Kao neko ko je odrastao i do skoro živeo u tom bloku (majka mi još živi tamo) mogu da vam kažem da je dobar deo problema parkiranje stanara u tome što garaže iako postoje dobrim delom nisu u upotrebi (spominjani 85-o godišnjaci ih ljubomorno čuvaju, obično pune starih stvari. Mislim da je slično i sa garažama u bloku 29.

Zivim u b30, imam garazu, pa imam i pokrice da se ne slozim.
Garaze u b30 (samo ispod zgrada, ne i ispod livade) su projektovane za Zastave 750 i maksimalno 101 - premale su.
Sirina ulaza je nesto preko 2m, masa ih je duzine tek nesto preko 4m Za danasnje pojmove to je premalo, pa ih zato vecina vlasnika koristi za skladiste. Btw ima ih koje se jos vode na vojsku i nisu otkupljene.

Pored toga prepune su lose parkiranih automobile zbog kojih vlasnici ne mogu lako ili nikako da pridju svojim mestima.
Btw. pre 20+ godina je postojala inicijativa da se na ulaze stave rampe i cuvari, da se to malo kultivise. Nije proslo naravno.

Resenje za b30 jeste uvodjenje zone sto ce pomoci kod dnevnog parkiranja mada je ovde problem i nocu. Ja sam ovde od skoro ali se primecuje da se broj automobile povecava. Za godinu dve ovde ce biti stanje kakvo je sada u b21.
 
Ovo su neki novi momenti u izjavi Vesića Nepogrešivog?

Izgradnja garaže ispod ulice, objašnjava Vesić, nije komplikovana, jer je to "samo jedan nivo ispod zemlje", a da će se otvaranjem ulice omogućiti i lakši pristup infrastrukturi- vodovodu, struji, telefonskim kablovima, koji će, kako kaže, biti smešteni ispod sloja asfalta i plafona garaže.

"Sličan model finansiranja i izgradnje podzemnih garaža izveden je u Barseloni. Grad planira da na sličan način dođe do novca, kojim bi se gradila garaža u Njegoševoj, gde je takođe planirano da se ispod skoro cele ulice, od Kursuline do Beogradske, za građane naprave podzemna parking mesta", kaže gradski menadžer.

Prema njegovim rečima, na taj način će se finansirati i podzemna garaža u Bulevaru kralja Aleksandra, od češke ambasade do Pravnog fakulteta, kao i garaža u Takovskoj.

"Taj sistem može da funkcioniše u ovim delovima grada gde ljudi mogu da plate smeštaj automobila", kaže Vesić.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... id=1222468
 
30000 evra za zakup mesta??? Pa garaza moze da se kupi za upola manje para!

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
 
Ne verujem da je baš tako lupio taj iznos, mada se i meni čini previše.
Koji li će haos da naprave kada budu krenuli da rade Kneza Miloša?
Da li su se ove ostale garaže ikada pominjale?

Poslato sa telefona
 
Prvi put se pominju garaze ispod Njegoseve ulice i Bul. Kralja Aleksandra. Njegoseva ulica je toliko uska da je pitanje da li je to uopste moguce.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
 
Pa n je skroz lud, lepo neka kaže da će ispod celog Beograda biti izgrađena giga podzemna garaža i neka završi sa lupetanjem više. Od svega ovoga nema ništa jer to mnogo košta a grad i država su švorc čim otimaju od penzionera i trudnica.
 
Prvi put se pominje bulevar njegosevu su vec pominjali inace cisto sumkjam da ce neko da im da 30 000 za najam parking mjesta na 30 god mozda firme to je 83 evra mjesecno
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=429082#p429082:2fbu4j22 je napisao(la):
Misha V » 21 Јан 2017 01:27 pm[/url]":2fbu4j22]30000 evra za zakup mesta??? Pa garaza moze da se kupi za upola manje para!

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Закуп је од 20 до 30 хиљада еврића на 30 година, подели те износе на 20 и 30, добијеш годишњи закуп од 666 до 1000 евра, па кад те износе добијеш, поделиш са 12 и имаш месечне износе закупа 55 до 83 евра. Садашњи закуп гаража у граду је од 50 до 150 евра, како где и да ли има воду и грејање.
На теми о реконструкцији Кнеза Милоша сам поставио чланак из Новости и ову рачуницу.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=418997#p418997:148638fw je napisao(la):
Bukira » Pet Nov 25, 2016 1:16 pm[/url]":148638fw]Radovi na parkingu ispod Gazele stoje u mestu. Sve su rasturili i stali:

file.php
Posle dva i po meseca nema nikakvog pomaka na ovom parkiralištu ispod Gazele:


Taj parking je bio sasvim solidan, u funkciji, nije bilo nikakve potrebe da ga ovako rasture i mesecima ništa ne rade.
 
Vrh