Надам се да пишем у доброј теми.
На блоку 70а као иначе и на већини блокова на НБГД-у имамо све већи и већи проблем са паркирањем.
Конкретно близина Делте и нове Техноманије додатно повећава притисак на паркинге.
Е сад некако би ипреживели то, али у задњих пар година имамо све већи проблем са корењем стабала које је самоникло или било ту још кад је паркинг и направљен. Тако да већ имамо неколико неупотребљивих паркинг места на паркингу. И то се шири.
Пре него ме прозове неко ко воли дрвеће, волим и ја дрвеће, и последње што бих хтео је да га неко исече, али чињеница је да проблем постаје све већи јер не само растер на паркинг местима већ и асфалт на улици и приступу паркинзима су већ почели да се одижу и пуцају, што се додатно шири после зимског периода. На једном месту је корење ушло испод асфалта у канализациони шахт.
То су иначе самоникла и старија стабла, не плански сађена и то на деловима које је очигледно нека категорија градског зеленила које они баш и не одржавају у пуној мери.
Моје питање је шта се ради у таквим ситуацијама, тј. коме да се жалим.
Градском зеленилу сам се већ обратио, са питањем да ли су задужени за одржавање тих стабала и тих зелених површина, на шта су ми генијално одговорили,
"Обавештавамо Вас да наведени простор ( паркинзи и саобраћајница) нису у Програму одржавања ЈКП ''Зеленило-Београд''.
Ове површине су предмет тренутних санација у оквиру којих ће се и решавати санација кореновог система на стаблима на том простору."
Нисам их питао за улицу и паркинг већ за стабла на зеленој површини а они кажу да нису задужени за паркинг и саобраћајницу, коју узгред та стабла растурају, а ни та санација није њихов посао, пошто то не одржавају
Реците ми из вашег искуства, коме да се обратим, јер од Зеленила нема вајде.
Слике са паркинга.
Pogledajte prilog 1Pogledajte prilog 2Pogledajte prilog 3