Šta je novo?

Parkiranje - zone, garaže,...

20241117_195540.jpg
20241117_195542.jpg
20241117_195638.jpg
20241117_195657.jpg

Blok 3, verovatno i ostatak Fontane.
Dobio sam prošle nedelje odgovor od gradskog sekretarijata.
Situacija je već mesecima katastrofalna što se tiče parkiranja. Gomila mesta je zauzeta nekim kombijima, kamionima, itd. Da ne govorim tek kad se održava neka utakmica u Hali, a to je u ovom periodu na nedeljnom nivou.
Kada se održava neki događaj u Hali svakako će uvek biti gužva, nevezano za zone.

Kada se održava neki događaj u Hali svakako će uvek biti gužva, nevezano za zone.
To je tačno. Valjda će uskoro početi i sa izgradnjom tog parkinga za Halu.
A da li mislite da će u slučaju nekog događaja u Hali da se pojača kontrola parkinga u zoniranim oblastima u okolini?
Можда вам је промакло, одговор @Астродулету, да сам на подтеми "Развој новобеоградских блокова" објавио вест да је ЈКП Паркинг сервис Београд у јулу објавио јавну набавку за изградњу паркинга за 230 возила и девет аутобуса код Хале спортова тј у блоку 5. Биће изграђене и четири нове саобраћајнице (Нова1, 2, 3 и 4). Да не бих понављао цртеже све имате овде:
https://forum.beobuild.rs/threads/razvoj-novobeogradskih-blokova.86/page-273#post-1328434

Можда вам је промакло, одговор @Астродулету, да сам на подтеми "Развој новобеоградских блокова" објавио вест да је ЈКП Паркинг сервис Београд у јулу објавио јавну набавку за изградњу паркинга за 230 возила и девет аутобуса код Хале спортова тј у блоку 5. Биће изграђене и четири нове саобраћајнице (Нова1, 2, 3 и 4). Да не бих понављао цртеже све имате овде:
https://forum.beobuild.rs/threads/razvoj-novobeogradskih-blokova.86/page-273#post-1328434
Evo sad gledam na portalu javnih nabavki da je zaključen ugovor još u avgustu sa nekom firmom Advacon iz Banovaca. Ne znam samo kada će biti početak radova.

Kakav li je ovo novi gangulizam? Ceo blok je ovako raskopan svuda gde je bilo prazno mesto izmedju parkinga

Znam Gago, ali taj parking ce skoro sigurno da bude pod naplatom, a nas covek ne voli da plati, pa to ti je, pa ce da se vecina parkira preko puta.

A i kada je neka utakmica, samo sluzbenih vozila ce biti barem 50, pa onda ovi u lozama. Ako ostane 100 mesta za obicne navijace, bice dobro.

A o divljem parkingu kod IMT-a, da ne pricam.

Svedoci smo da ne postoji nikakva kontrola oko novih parkinga / garaza. Evo Pinki kao primer. A moze u pijaca kod tebe.

OK, postoji kontrola, ali to bude jedna kontrola i ko nastrada u tih 15 minuta, nastradao je.

Videli smo Gago, ali nisam siguran baš kada će to....

a na temu garaža i parkinga, juče oko osam kod Pinkija, naravno parkirani nepropisno u celoj ulici koja vodi ka ulazu u garažu. Nastane krkljanac pet vozila bi da izađe sa parkinga bliže Pinkiju, drugih 4-5 (uključujući mene) bi da uđu bilo tamo ili garažu i onda kolaps. Bukvalno je cetiri vozila moralo u rikverc da izađe u Nemanjinu kako bi prvo izašli ovi što izlaze. A duplo parkirana vozila, uključujući i neka gde ljudi sede uredno u njima samo da nekoga sačekaju stoje i prave kolaps. Da se razumemo ovo je deset minuta, ali suludo da dozvoli grad da se blokira ovako i prilaz garaži, u kojoj je usput bilo 75 praznih mesta u tom momentu...

Kako tamo puno ljudi bukvalno dolazi samo nekoga da pokupi, mislim da bi mogli nekom akcijom prvi sat simbolično 70 dinara da bar deo ovih u prolazu uvuku u garažu (iako je prvi sat sto što i dalje nije ne znam koliko obziom da je zona 40rsd). A na ovom potezu bi zaista trebali bez milosti da nose vozila.

obrcu pare preko stubica
dobar biznis model

edit: vidim da su zonirali blok 43 https://www.parking-servis.co.rs/vesti/zelena-zona-i-u-bloku-43-na-novom-beogradu

dosta interesantno, posto taj blok kako se secam ima samo pola jedne zgrade kao stambeno, sve je poslovno. ako ce celu tu liniju da zoniraju, bice interesantno za ove koje idu na posao i parkiraju tudam jer verujem po ovoj slici samo ce da nastave sve blokove u toj liniji da zoniraju

Vrh