Много је то изграђенији град од Београда, неупоредиво. Инвеститори јачи од ових десет пута - и да, "излази им се у сусрет". И решења су једноставна и цивилизована: хоћеш да паркираш - плати. Те ја тако прошлог месеца нађох подземну гаражу на периферији која наплаћује 2,5 евра на сат, али 10 евра на дан. Има и тарифа за пола дана, да те не одеру последњег дана пред одлазак. И за сваког има, само мора мало да се плати, а ми волимо муфте, па на нове бембаре качимо хируршке маске на табле да бисмо могли да изјајаримо.Ako ćemo da učimo od Beča, hajde da se ne dozvoljava gradnja kako kojem investitoru ćefne (Vojvođanska pravi primer).
Много је то изграђенији град од Београда, неупоредиво. Инвеститори јачи од ових десет пута - и да, "излази им се у сусрет". И решења су једноставна и цивилизована: хоћеш да паркираш - плати. Те ја тако прошлог месеца нађох подземну гаражу на периферији која наплаћује 2,5 евра на сат, али 10 евра на дан. Има и тарифа за пола дана, да те не одеру последњег дана пред одлазак. И за сваког има, само мора мало да се плати, а ми волимо муфте, па на нове бембаре качимо хируршке маске на табле да бисмо могли да изјајаримо.
И - да - у 28. блоку је мање кола и ноћу откад је зона. Било би и у 70.
Много је то изграђенији град од Београда, неупоредиво. Инвеститори јачи од ових десет пута - и да, "излази им се у сусрет". И решења су једноставна и цивилизована: хоћеш да паркираш - плати. Те ја тако прошлог месеца нађох подземну гаражу на периферији која наплаћује 2,5 евра на сат, али 10 евра на дан. Има и тарифа за пола дана, да те не одеру последњег дана пред одлазак. И за сваког има, само мора мало да се плати, а ми волимо муфте, па на нове бембаре качимо хируршке маске на табле да бисмо могли да изјајаримо.
И - да - у 28. блоку је мање кола и ноћу откад је зона. Било би и у 70.
Ali Pantografe - ovde se radi o broju stanova, ljudi koju u njima žive i nesrazmernom broju parking mesta zbog sve veće gradnje, nema veze da li je neko prijavljen da li tu živi ili ne.@relja
Живота ти, зар мислиш да код вас у блоку станодавци пријављују станаре и да плаћају порез држави на издавање??
И написах ти већ - код нас је био проблем и увече, не само преко дана, и сад је мањи. Неупоредиво мањи - само на изостанку вечерњег кружења надокнадим тај бедан новац колико се плаћа за зону (то кружење је узимало и по неколико километара, због конфигурације блоковских паркинга).
А осим инвеститорског урбанизма, тренутно на свету не постоји никакав други и не треба ту гајити неке наде. Посебно урбанизам "затеченог стања" има слабе изгледе: градиће се и даље. И то ти је то.
Први пут чујем за таквог управника. Да ли је ваш улаз пао са Марса или одакле год, али ја не познајем никога ко унајмљује стан у Београду а да је у њему и пријављен. Такви постоје, али су статистичка грешка.Prvo, priča se o paušalnim ocenama i bez ikakvih podataka. Znam da kod mog upravnika zgrade tako nešto ne bi moglo da prođe.
Koji put se ovde navodi da se neke stvari pricaju napamet. Kao neki fantomi zive, fantomi parkiraju. Kao da se ne zivi u stvarnosti i ne vidi svet oko sebe. Svi prijavljena, sve krasno i bajno.Prvo, priča se o paušalnim ocenama i bez ikakvih podataka. Znam da kod mog upravnika zgrade tako nešto ne bi moglo da prođe.
Neko je ovde prosuo priču da tu parkiraju ljudi koji tu ne žive (?!?) potom da su to u stvari neprijavljeni stanari koji tu žive (pajsad?) - opet bez ikakvog osnova, proizvoljno.
Drugo, kada i ako (ne daj bože) ceo NBG bude zoniran, gde će da beže ti navodni koji neće da se prijave, zbog zone?
Ispada da ljudi masovno iznamljuju stanove bez prijavljivanja zato što ispred stana nema parking zone, pa se sele odatle kada se uvede zona...
Stvarno, ponekad se na ovom forumu piše napamet.
Garaže su takođe - infrastuktura. O infrastrukturi i govorim. Planovi postoje za zgrade, niču kao pečurke, ali ne i za infrastukturu.