Šta je novo?

Parkiranje - zone, garaže,...

Prking servis je mašina za pravljenje para, i to je dobro jer se mnogi lepi projekti , akcije itd, istim tim parama ostvaruju :kk:
ali ponekad , baš ga preteruju, gde god vidiš zgodno mesto a ti parking posadi :notok:
kao na primer na sred trga Slavijie ko da nema nijedne susedne ulice
ili u parku preko puta autobuske stanice i ako iza iste te stanice ima prostora .
jednostavno na tim mestima značajno kvari tj. ruži vizuru :(
 
А да ли сте приметили на прилогу са Студија Б каква су кола паркирана на крову? Средња и нижа класа. Ниједног вреднијег од 20 000 еврића. Зашто? Јер се такви и даље паркирају на пристаништу.
 
Rampa postoji.
Samo je treba spustiti.
 
Biće potapajući stubiću na ulazu, koji će se spuštati samo za dostavna vozila za one restorane i kafiće npr.
 
Potapajuci stubici to su rekli i za knez i okolne ulice pa se kreteni vozaju kolima redovno i upropastavaju granit :kafa:
 
koliko videh saobracajne i obicne policije po ulicama ovih dana mogli bi da imaju jednog il dva cajkana tamo pa da regulisu stvari.
 
Leva strana te saobraćajnice (ka Savi) nije u nadležnosti grada već je pogranična zona, međunarodne vode su tu. Zato je i bilo zabranjeno parkiranje sa desne strane (ispred lokala), a nije bilo zabrane na levoj. Neka zapetljancija sa propisima je u pitanju.
 
Garaža u Resavskoj preko puta Manježa. Plac je praznjikav i koristi se kao običan parking i neke prizemljuše su iza. Dve varijante garaže zavisno koliko se duboko u blok može uvući garaža (imovinsko pravno gradjevinski...) Broj etaža garaže može biti velik jer su susedni objekti visoki. Kao uporedjenje obeležio sam plavim već postojeću garažu kod Beogradjanke.



Uploaded with ImageShack.us
 
direktor":3lmj9grj je napisao(la):
Potapajuci stubici to su rekli i za Knez i okolne ulice pa se kreteni vozaju kolima redovno i upropastavaju granit :kafa:
Bas tako, majka mi stanuje u Djure Jaksica, i pre nego sto su postavili granitnu, cesce su dolazili sa paukom. Uglavnom niko ne kaznjava te sto se nepropisno parkiraju. Kod nje u ulici je stalno parkiran kombi na samom kraju ulice - cosak sa Knez Mihajlovom, iz koga se vade diskovi i prodaju u Knezu, i to tako rade godinama. Naravno niko nije u stanju da to spreci.
 
videh danas nekoliko kola parkiranih na pesackim prelazima a saobracajne policajce na stotinak metara odatle.boli ih cose.jednom sam i prijavio stvar.Ne vredi :notok:
 
cgmiki":4yqueetj je napisao(la):
Као и увек.
Никад нико није надлежан.
Sad je već zabranjen ulaz u celo pristanište, ima znak za zabranu skretanja iz Karađorđeve.
 
Гага":35s0pc05 je napisao(la):
Јуче, 13. марта 2011. године у 12:54 у Новом Београду, Блок 38, улица Омладинских бригада између бројева 66 и 68, снимио сам бахато паркирано возило предузећа Србијагас.

Службено возило је марке Мазда БТ Пикап, регистарских ознака НС 392-596, беле боје, што се може и на сликама видети. Eто како људи из Србијагаса чувају и брину о заштити човекове околине ! Можда је човек мислио, ако је ово Пикап 4x4, да може да паркира на зелену површину са сва четири точка !!!

Слике сам послао Комуналној полицији, РТС-у (читалац репортер), Србијагасу, интернет порталу Бахато паркирам, Кенон Бол Комјунити форуму и наравно овде (Беобилд).

Баш ме интересује шта ће Србијагас и Комунална полиција да ми одговоре.
Ево да вас обавестим и да видим за ваше мишљење шта и како даље да се уради тј. да или не !!! Пре свега захваљујем на вашим позитивним коментарима након објаљених слика, зато свима + за подршку.

Као што сам и рекао послао сам све слике са сличним текстом Комуналној полицији, Србијагасу, РТС-у за гледалац репортер и форумима Беобилд и Кенон бол где сам члан. На „бахатопаркирам.цом“ нисам могао никако да пошаљем слике, вероватно из неког техничког разлога, а након неколико покушаја сам одустао.

Комунална полиција је моју е-пошту примила и прочитала, јер увек шаљем е-поште са „захтевам читање послате е-поште“, такође и Србијагасу сам послао одговорној особи тј. руководиоцу службе за односе са јавношћу, г-ђи Ивани Петровић, погледајте на http://www.srbijagas.com/?q=node/387 и моју електронску пошту је дотична особа отворила и прочитала.

Јуче, 22. марта, добио сам преко форума Кенон бол на ПП две е-пошту од „починиоца овог дела“ пост са следећим молбама да се са оба форума скину слике.

У кратко ћу да препричам молбе: „каже да он јесте паркирао возило на тој зеленој површини, али да није имао избора пошто није било на паркингу нигде места, возило је великих димензија и да не би негде сметао осталим возилима и пешацима, ту је паркирао. Каже да не бежи од одговорности, али да је на послу имао великих проблема због овога и да је обичан радник,.....(наводи још неке приватне ствари)....и да се нада да ћу то имати у виду.
Моли ме да скинем слике са форума, мада како каже, то су његови на послу већ видели, то је она е-пошта коју сам послао на ону службу. Каже да је и сам велики поборник „не паркирај бахато“, али да једноставно није имао избора. Да није имао намеру да угрожава нечију безбедност, али десило му се и ето“.

Е сад, и лично знам да на овом паркингу нема пуно слободних места поготово увече. У овом крају, Блок 38, живео сам 25 година, а мајка ми још увек ту станује, тако да сам добро упознат. Али обично станари тих зграда где је паркинг, зграда „глиста“ и обе „мерцедес“ зграде, паркирају и по тротоарима за пешаке, а такође и испред паркираних возила на паркингу, тако да ко стане испред тих возила, не повлачи ручну кочницу и оставља ручицу мењача у празном ходу, а кад неко жели да изађе, само гурну тај ауто. Стварно ретко ко паркира баш овако, на зеленој површини, ето ја сам баш наишао, имао сам апарат при себи и шкљоцно, баш са намером да се то објави, јер је у питању било возило баш овако значајног предузећа, а обично таква возила кад начине овакав и сличан прекршај и привлаче пажњу јавности, зар не.

Одговорићу човеку и знам отприлике шта, али што се скидања слика са форума тј. теме тиче, ја ту не могу да помогнем јер евентуално скидање слика, а и е-поште, вероватно само администратори и модератори могу то да ураде тј. одобре.

Зато питам, да ли се слажете да се слике „скину“ или не, а да текст ипак остане ?!

Вероватно би човеку то моного значило, а колико сам схватио између редова његове е-поште, мораће да плати и казну, вероватно је реаговала и Комунална полиција, односно Србијагас плаћа казну, а њему ће сигурно после да одбију од плате !

Можда сам мало меког срца, али ето можда ће мо тако на неки начин помоћи човеку ! Али ако опет видим да је тако паркирано исто возило или неко друго из овог предузећа, одмах шкљоцам и постављам слике уз жестоку осуду и пријаве истим органима.

Уосталом циљ овога свега, што постављамо и коментаришемо овакве испаде је да скренемо пажњу на овакве случајеве, да се јавно осуде, па ма ко то био, али обично настрадају обични мали људи ! Типови као што су „јел ти знаш ко сам ја“ или „мени нико ништа не може“, такви обично немају образ и овакве ствари их се и не дотичу.

Слично овоме сам написао и поставио и на форуму Кенон бол, где сам исто ове слике објавио, и реаговали су администратор и један од модератора и то негативно – значи слике остају, погледајте на http://www.cbc.rs/forum/viewtopic.php?f=7&t=42548&start=500 и то је баш тема „Бахато паркирам“. Ко жели од чланова може и на овом форуму да поставља слике о бахатости возача.
 
Ма, дај. Какво скидање слика и уклањање тема.
Скоро свако ко то ради ће дати један те исти одговор.
"Жури ми се. Нисам хтео. Тетка болесна. Испричаће ти тужну причу његове породице. И сл."

У основи свих тих прича је најпростија бахатост, а када се правдају смислиће причу да само фали :violina: да свира и да заплачеш.
Можда ово и није толико страшно у односу на друге ствари које се раде, али ако не заобилазиш ово онда нећеш заобићи ни крупније ствари када су у питању санкције за нешто.
Они који користе у личне сврхе службене аутомобиле су у врху бахатости када је овај град у питању.
 
2zgucte.jpg


dxxlit.jpg


Има овде једна веома занимљива и неправедна ствар.
Ако неко ко је паркирао на обележеном паркинг месту у овој улици прекорачи плаћена два сата у жутој зони - добије казну 1800 динара.
А овај силеџија који је оставио ауто на пешачком прелазу може цео дан овако да остане и ником ништа.
 
beaver":297akzfy je napisao(la):
http://i56.tinypic.com/2zgucte.jpg

http://i54.tinypic.com/dxxlit.jpg

Има овде једна веома занимљива и неправедна ствар.
Ако неко ко је паркирао на обележеном паркинг месту у овој улици прекорачи плаћена два сата у жутој зони - добије казну 1800 динара.
А овај силеџија који је оставио ауто на пешачком прелазу може цео дан овако да остане и ником ништа.
Svuda je tako, cak i kada prijavis, uzasna je muka to da bi odneli vozilo, ili kaznili nekoga.
Kod mene ima mesto rezervisano za invalide, nisam siguran da sam 2 puta video da je parkiran invalid. Ima nekoliko njih koji su skapirali da su tu bezbedni, i takmo parkiraju godinima. Pomeraju kontejnere na parking mesta, a oni se parkiraju na mestima za kontejner. Skidaju tablice sa automobila da ne bi mogli da im napisu kaznu, voze kola sa stranim tablicama i zabole ih sto im svaki dan stavljaju kazne.
 
У Таковској, код Ботаничке у свако доба дана има паркинг места, али су зато, све остале површине, намењене пешацима заузете.
Постоји очигледно рупа у правилницима, по којима таквим индивидуама парконг контролор, нема овлашћење да наплати казну, а саобраћајну полицију заболе ђока.

Да додам да је, у код год доба дана да прођете Старим Савским мостом, у погону Паркинг сервиса на Старом сајмишту обавезно стоје паркирано и по двадесет паука. Не раде ништа. Ко за то треба да одговара?
 
stf":2ka3n54q je napisao(la):
У Таковској, код Ботаничке у свако доба дана има паркинг места, али су зато, све остале површине, намењене пешацима заузете.
Постоји очигледно рупа у правилницима, по којима таквим индивидуама парконг контролор, нема овлашћење да наплати казну, а саобраћајну полицију заболе ђока.

Да додам да је, у код год доба дана да прођете Старим Савским мостом, у погону Паркинг сервиса на Старом сајмишту обавезно стоје паркирано и по двадесет паука. Не раде ништа. Ко за то треба да одговара?
Slažem se i uvek pizdim zbog ovakvih stvari.

U suštini pauk isključivo reaguje po prijavi (to znači da postoje dežurni prijavljivači koji samo čekaju da neko stane tamo gde njima smeta), ili po nekoj akciji (da se raščisti ulica ili raskrsnica...). Takođe kontrolori samo rade po obeleženim parking mestima i nizašta drugo nemaju ovlašćenja.

Oni koji imaju nadležnost zovu se "komunalna policija" ali od mojih silnih nadanja i očekivanja nema ništa. Ja mislim da neće ni biti.....

Tako da....
 
zar novostvorena komunalna policija ne bi trebala da ispuni tu prazninu izmedju kontrolora parkinga i saobracajne policije?
 
Ne zaboravite i opstinu u celoj toj prici. Npr, ukoliko neko parkira auto na mestu predvidjenom za invalida, za to je zaduzena opstina, a ne parking servis. Sumnjam i da je komunalna policija za takve slucajeve zaduzena.
 
Uz Beton halu se i dalje parkiraju automobili, ali sada samo sa jedne strane. Stana uz samu reku je slobodna.

Staza isped Beton hale je dobila nov sloj asfalta i ponovo je iscrtana biciklistička staza (iz nekog razloga je nisu radili crvenim asfaltom sa ivičnjacima :) ). Stanje je sada neuporedivo bolje
Postavljeni su stubići na početku staze, a postoji i rampa (podignuta naravno) i znak za zapranjen pristup motornim vozilima (osim za dostavna u periodu od-do). U praksi, ela jedna strana se koristi za parkiranje, jedan majmun je parkirao Mrecedes kabriolet tako da je zaklonio "češalj" za bicikle. Na tri mesta su postavljene stepenice kojima se stiže do parkinga na krovu i lepo su uklopljene u samu halu.

Naša stara boljka - napravljeno je dobro rešenje koje se ne sprovodi zato što smo svi ludi, ali se neki prave malo luđi od ostalih, a niko nije toliko lud da sada tu uvodi neki red...
 
relja":1pr5lnul je napisao(la):
Naša stara boljka - napravljeno je dobro rešenje koje se ne sprovodi zato što smo svi ludi, ali se neki prave malo luđi od ostalih, a niko nije toliko lud da sada tu uvodi neki red...
+

dodao bih samo

.... osim nas najluđih, koji redovno dižu brisače ovim malo luđima (ponekad i kada su prisutni u svojim ludim četvorotočkašima).
 
Beton hala sređena skroz, kola nema nigde, osim na krovu.
 
Vrh