Гага":35s0pc05 je napisao(la):
Јуче, 13. марта 2011. године у 12:54 у Новом Београду, Блок 38, улица Омладинских бригада између бројева 66 и 68, снимио сам бахато паркирано возило предузећа Србијагас.
Службено возило је марке Мазда БТ Пикап, регистарских ознака НС 392-596, беле боје, што се може и на сликама видети. Eто како људи из Србијагаса чувају и брину о заштити човекове околине ! Можда је човек мислио, ако је ово Пикап 4x4, да може да паркира на зелену површину са сва четири точка !!!
Слике сам послао Комуналној полицији, РТС-у (читалац репортер), Србијагасу, интернет порталу Бахато паркирам, Кенон Бол Комјунити форуму и наравно овде (Беобилд).
Баш ме интересује шта ће Србијагас и Комунална полиција да ми одговоре.
Ево да вас обавестим и да видим за ваше мишљење шта и како даље да се уради тј. да или не !!! Пре свега захваљујем на вашим позитивним коментарима након објаљених слика, зато свима + за подршку.
Као што сам и рекао послао сам све слике са сличним текстом Комуналној полицији, Србијагасу, РТС-у за гледалац репортер и форумима Беобилд и Кенон бол где сам члан. На „бахатопаркирам.цом“ нисам могао никако да пошаљем слике, вероватно из неког техничког разлога, а након неколико покушаја сам одустао.
Комунална полиција је моју е-пошту примила и прочитала, јер увек шаљем е-поште са „захтевам читање послате е-поште“, такође и Србијагасу сам послао одговорној особи тј. руководиоцу службе за односе са јавношћу, г-ђи Ивани Петровић, погледајте на
http://www.srbijagas.com/?q=node/387 и моју електронску пошту је дотична особа отворила и прочитала.
Јуче, 22. марта, добио сам преко форума Кенон бол на ПП две е-пошту од „починиоца овог дела“ пост са следећим молбама да се са оба форума скину слике.
У кратко ћу да препричам молбе: „каже да он јесте паркирао возило на тој зеленој површини, али да није имао избора пошто није било на паркингу нигде места, возило је великих димензија и да не би негде сметао осталим возилима и пешацима, ту је паркирао. Каже да не бежи од одговорности, али да је на послу имао великих проблема због овога и да је обичан радник,.....(наводи још неке приватне ствари)....и да се нада да ћу то имати у виду.
Моли ме да скинем слике са форума, мада како каже, то су његови на послу већ видели, то је она е-пошта коју сам послао на ону службу. Каже да је и сам велики поборник „не паркирај бахато“, али да једноставно није имао избора. Да није имао намеру да угрожава нечију безбедност, али десило му се и ето“.
Е сад, и лично знам да на овом паркингу нема пуно слободних места поготово увече. У овом крају, Блок 38, живео сам 25 година, а мајка ми још увек ту станује, тако да сам добро упознат. Али обично станари тих зграда где је паркинг, зграда „глиста“ и обе „мерцедес“ зграде, паркирају и по тротоарима за пешаке, а такође и испред паркираних возила на паркингу, тако да ко стане испред тих возила, не повлачи ручну кочницу и оставља ручицу мењача у празном ходу, а кад неко жели да изађе, само гурну тај ауто. Стварно ретко ко паркира баш овако, на зеленој површини, ето ја сам баш наишао, имао сам апарат при себи и шкљоцно, баш са намером да се то објави, јер је у питању било возило баш овако значајног предузећа, а обично таква возила кад начине овакав и сличан прекршај и привлаче пажњу јавности, зар не.
Одговорићу човеку и знам отприлике шта, али што се скидања слика са форума тј. теме тиче, ја ту не могу да помогнем јер евентуално скидање слика, а и е-поште, вероватно само администратори и модератори могу то да ураде тј. одобре.
Зато питам, да ли се слажете да се слике „скину“ или не, а да текст ипак остане ?!
Вероватно би човеку то моного значило, а колико сам схватио између редова његове е-поште, мораће да плати и казну, вероватно је реаговала и Комунална полиција, односно Србијагас плаћа казну, а њему ће сигурно после да одбију од плате !
Можда сам мало меког срца, али ето можда ће мо тако на неки начин помоћи човеку ! Али ако опет видим да је тако паркирано исто возило или неко друго из овог предузећа, одмах шкљоцам и постављам слике уз жестоку осуду и пријаве истим органима.
Уосталом циљ овога свега, што постављамо и коментаришемо овакве испаде је да скренемо пажњу на овакве случајеве, да се јавно осуде, па ма ко то био, али обично настрадају обични мали људи ! Типови као што су „јел ти знаш ко сам ја“ или „мени нико ништа не може“, такви обично немају образ и овакве ствари их се и не дотичу.
Слично овоме сам написао и поставио и на форуму Кенон бол, где сам исто ове слике објавио, и реаговали су администратор и један од модератора и то негативно – значи слике остају, погледајте на
http://www.cbc.rs/forum/viewtopic.php?f=7&t=42548&start=500 и то је баш тема „Бахато паркирам“. Ко жели од чланова може и на овом форуму да поставља слике о бахатости возача.