Kod mene se u ulici vec duze vreme parkiraju vozila, na kojima skidaju tablice da ne bi placali parking. To sada traje preko godinu dana. Svaki dan su parkirana bez tablica. takodje sam primetio i da niko ne kontrolise mesta za osobe sa invaliditetom, pa se na njima parkiraju zaposleni iz obliznjih firmi. Na staklu ostave ceduljce gde se nalaze ako trebaju kola da se pomere. Znaci osoba sa invaliditetom izadje iz kola, onda ide trazii gde radi zaposlen, da bi se ovaj isparkirao a on uparkirao. Svaki dan je tu parkirano vozilo nekog zaposlenog iz kraja verovatno, NIKADA ga niko nije kaznio , niti mu odneo kola. Cemu onda sluze ta mesta, kada ih niko ne kontrolise, iako ovaj iz parking servisa prodje 20 x u toku dana pored njega.
danas sam zatekao zaposlenog iz parking servisa u mojoj ulici kako unosi brojeve vozila, da proveri kome da pise kaznu.
Upitao sam ga sto ne pise kazne tom vozilu koje nema tablice.
On mi kaze da ne pise jer nema tablice, ja ga pitam, da liobavesti nekoga da postoji vozilo bez tablica ?
On mi kaze da je prijavio, ali da on verovatno stalno pomera kopla, a da bi ga odneli mora da bude 2-3 dana na jednomestu.
Ja onda konstatujem da sam ja bu**** jer placam parking, i ne skidam tablice kao on.
On mi je tada rekao da sada imaju markice, koje se lepe na soferku (ja jos imam stare tablice).
Ali taj auto koji je ispred njega ima nove tablice (kada ih stavi), znaci ima i nalepnicu , pa ga upitah ako je to vec tako, zasto mu onda ne napise kaznu ?
On mi tada kaze da je 8 sati i da ce mozda kasnije da mu napise, Ja ga upitah, ali zasto ostalim vosilima koja se nazale na 5 metara od tog pise sada kazne ?
On mi tada upita sto mu prepodnevna smena nista nije pisala, i da ne zeli da ima problema.
Ja sam ga tada pitao kakvih problema? Rece mi da ce da izadje vlasnik ako ga vidi da pise, i poceti da urla, Ja ga upitah jel to prijavio , nista mi nije odgovorio, Rekao sam mu da cu obratiti paznu, i da cu moratui da ga prijavim zato sto ne radi svoj posao savesno.
Posle tog razgovora sumnjam da se jos vozaca lako dogovori sa ovim sto kucaju karte da ne placaju parking,(ili zato sto je zabranjeno , ili zato sto im se vise ispalti da nejmu daju manje para nego drzavi) Moguce je da oni imaju neki svoj spisak, pa znaju kome trebaju a kome ne trebaju da pisu kazne, obzirom da ima vise smena.
Cak i da je ovaj jedan usamljen slucaj, interesuje me ukoliko kao gradjanin posumnjam da ovaj sto pise kazne radi posteno, kako to mogu da proverim ? Da li postoji neka informacija koji je registarski broj kupio karticu i za koju zonu i kada , odnosno da li postoji negde na kojoj zoni je odredjeno vozilo registrovano ?