Šta je novo?

Parkiranje - zone, garaže,...

Naneo me put na novi parking u dr ivana ribara prekoputa kozare. Prvi put u deset prepodne parkingskoro pun, uvece oko 9 prepun i puni svi budzaci oko kozare na livadicama. Odakle se ta kola stvorise i gde su bila ranije pojma nemam, ali nama izgleda osim neke kataklizme, jos kad bi bila selektivna , nema pomoci.
Obilje relativno jeftinih krševa sa početka 2000-ih, koji su uvezli pre uvođenja zabrane plus otklanjanje mentalne blokade da nema parkinga kad su videli da se grade nova mesta. Znam dosta ljudi koji su kupili neke krševe da eto ima žena ili ćerka da provoza jednom mesečno. I tako sva ta mesta se brzinom svetlosti napune.

Moram javno da pohvalim ovaj servis namenjen za predstavke gradjana...pre par nedelja sam imao i problem sa neodrzavanjem jednog dela regionalnog puta sto je potpadalo pod nadleznost komunalne inspekcije lokalne samouprave i problem je resen veoma brzo..cak me i lokalna samouprava obavestila o utvrdjenoj nepravilnosti..ako neko ima neki problem iz domena republicke ili lokalne inspekcije mozete slobodno i vi probati popunjavanjem ove forme na sajtu https://inspektor.gov.rs/submission

Poslednja širenja zone van NB su bila kod mene u Profesorskoj koloniji pre nekih 5 godina, a i neke delove Zvezdare su u to vreme ubacili.

Voždovac bi morao da se zonira i uredi parkiranje pod hitno, tamo je divlji zapad.

Video sam i da su kod brata od tetke u Šumicama obeležili još pre godinu-dve parking mesta, iako tamo parkiranje nije toliko problematično kao drugi delovi grada jer taj deo oko Ustaničke nije pretrpan novim zgradama.
Tada je zoniran i ceo centralni deo Zemuna.

Lekino brdo pak (deo zapadno od Šumica) je neophodno zonirati, tamo je baš prepuno novih zgrada i stanje je užasno pošto pola zgrada izgrađenih u prvom naletu novog urbanizma ni nisu imale garaže.. a naravno da su sve zamenile prethodne porodične kuće.

Sa sajta parking servisa:
"Паркирање ће бити временски ограничено на 180 минута, уз могућност да се по истеку трећег плаћеног сата доплати још један сат паркирања."
Zar to ne znači da je vremenski ograničeno na četiri sata?

Можеш и цео дан али ће по новом ценовнику који стартује исто кад и наплата у блоковима 33 и 34 бити 3000/2 = 1500 динара па види да ли се исплати. Иначе сат у зеленој зони ће поскупети са 50 на 55 док ће тај четврти сад поскупети са 140 (чини ми се) на 160.

Kruži priča na internetu da su oduzeti Land Rover-i koji su korišćeni za Oko sokolovo, zbog neotplaćenih rata kredita.

Jel ima istine u tome?

Ja sam primetio da sada vrte nove Toyota Yaris po gradu.

Moram priznati da od početka godine mnogo lakše pronalazim parking mesto na parkiralištu u Vladimira Popovića kod SC.

Pre je parking bio krcat već u 8:30, a sada mesta ima i u 8:55.

Dva su moguća razloga: da su ljudi još na odmorima ili da je ukidanje Park & Ride sistema odbilo određen broj ljudi od kola, jer sad više nema besplatnog parkiranja po ceni od 2000 dinara, koliko je otprilike bila cena mesečne karte za prevoz.

Ako je ovo drugo razlog, očekujem još više slobodnog mesta kad dnevna karta ode sa 200 na 400 dinara.

Kad ode na 400rsd to će zaista biti veliki udarac za puno ljudi, računica da daješ 8000 mesečno na parking (i to samo za posao) je vrlo upitna. Tako da je jasna ideja uguraćemo sve u gradski prevoz kakav takav, a ko hoće da se vozi da nam masno plati....

Ali ukoliko bude i dalje gužva, svakako mislim da delove zelenih blokova treba da rezoniraju u plavo, obzirom da pumpanje cena plave zone uz stalno mesta u zelenoj zoni (u nekim delovima) je besmisleno.

Plava zona celodnevno sa 200 na 400 dinara, od 1. februara. Eto cene besplatnog prevoza
Ništa nije džabe, podržavam da se javni prevoz favorizuje ali ne "besplatnim" javnim prevozom dok se privatizuje GSP, linija po linija, poslednji je plan davanja 7 trolejbuskih linija privatniku.
I umesto da se milijarde upucaju u Expo i Nacionalni stadion da se gradi metro koji bi povezao i glavnu železničku stanicu Prokop, Klinički centar i.t.d.

Koliko znam januar nikada zbog godišnjih odmora nije merodavan za saobraćajne gužve, a posebno jer su i protesti aktuelni pa solidan broj kompanija radi od kuće.

IMG-4748ea4d085dfb3c493e5241f148613b-V.jpg

Evo ih lepe uveliko

Malo pre sam prošao kroz Blok 34.

Skoro sva zonirana mesta su puna. Duž ulice uz novu zgradu i dalje svi parkirani paralelno na nezoniranom delu. Onaj nasuti divlji parking pun.

Izmedju nove zgrade i one “paviljonske” 30-ak kola na nezoniranim mestima.

Znači 70-ak vozila viška u neradno vreme.

Hm, da li je zoniran plato kod Momčila ili da zaokružimo odmah na 100 vozila viška samo oko nove zgrade?

Malo pre sam prošao kroz Blok 34.

Skoro sva zonirana mesta su puna. Duž ulice uz novu zgradu i dalje svi parkirani paralelno na nezoniranom delu. Onaj nasuti divlji parking pun.

Izmedju nove zgrade i one “paviljonske” 30-ak kola na nezoniranim mestima.

Znači 70-ak vozila viška u neradno vreme.

Hm, da li je zoniran plato kod Momčila ili da zaokružimo odmah na 100 vozila viška samo oko nove zgrade?
danas je derbi

sledece nedelje cekiraj za referencu

Što je poslupeo parking? Treba da se olati lizing Rovera?
Da je samo parking. Štošta je poskupelo. Da li ovde ili negde drugde sam pročitao da kinezi ne daju više kredite jer ne vraćamo ni one koje smo uzeli ranije i da sada mora da se nadoknadi nekako lova za EXPO i sve što ga prati, a kako drukčije nego kroz dažbine, takse, pretplate...​

danas je derbi

sledece nedelje cekiraj za referencu
Danas je gužva i kod mene u Bloku prekoputa (Blok 3). Moja teorija je da su mnogi "pobegli" iz 34. jer sutra kreće naplata.

Bili su derbiji i pre, ali nikada nije bila ovakva gužva kod mene u Bloku.

Nadam se da grešim, jer ako ostane ovako, naje*******ao sam ga sa parkiranjem.

Vrh