Šta je novo?

Parkiranje - zone, garaže,...

Protočnost je skroz ok, najveći problem tu prave preko dana kola i teretna vozila koja ljudi ostavljaju "samo nešto da završe" pa onda mora da ih obilaziš, inače kada je čist prolaz još je bolje što se ide malko sporije, jer ima bu*ala koji tuda divljaju iako ima dosta ljudi, a samim tim i dece koji se samo pojave na putu između kola. Kako su juče iscrtali, odma je njih dvoje dalo više po gasu u toj traci i još su u fazonu neće da se sklone kada im ideš u susret nego piče po sredini jer sada je to njihova traka.
Možda je bolje da su odradili jednosmerne ulice u tim nekim delovima, pa na taj način usmerili vozila, a ostavili isti broj parking mesta.

dada, u pravu si, skroz sam pogresno razumeo.

ja na primer znam par 4,5 ljudi koji parkiraju u nasem bloku, tj ostave kola tu da im bleje pa ponekad dodju i preuzmu?! to mi ludlo

edit: pritom samo da objasnim, to nisu ljudi sa nbga

Lokacija je super znaš i sam, gde god da se okreneš imaš po nekoliko autobusa ka svim delovima grada i onda im je to strava. Ostave auto, pa se onda dalje prebacuju busem.
Mada najviše ubijaju poslovni prostori i gomila firmi koje su po stanovima, pa Telekom i EPS, PIO i svi njihovi zaposleni. Ono kako prođe 5 uvek se nađe neko mesto, a od 8 ujutru do 5 imam stres ako moram da idem negde kolima i da se vratim.

jer ima bu*ala koji tuda divljaju iako ima dosta ljudi, a samim tim i dece koji se samo pojave na putu između kola. Kako su juče iscrtali, odma je njih dvoje dalo više po gasu u toj traci i još su u fazonu neće da se sklone kada im ideš u susret nego piče po sredini jer sada je to njihova traka.
Da
Moguće da će postaviti još jedan ležeći, što u kombinaciji sa postojećim, kao i onom rastućom vrtačom između brojeva 126 i 128 može nešto usporiti.

Sa druge strane, ka BZĐ ima dovoljno mesta uveče (imamo dodatni red parkinga), tako da je uvođenje zone rešava jedini problem - parkiranje u toku radnog vremena. :D

Добро је да су исцртали ове линије у 29. блоку, више их сада вози уз десну ивицу коловоза и пропусније су раскрснице дефинитивно (она код Зебрана и сл.). А и не секу ону неприродну кривину код Телекома, него исто возе уз ивичњак.

Sa druge strane, ka BZĐ ima dovoljno mesta uveče (imamo dodatni red parkinga), tako da je uvođenje zone rešava jedini problem - parkiranje u toku radnog vremena. :D
Onda ne znam zašto ovde i treba zona, kako smo već raspravljali par puta onda treba sve i jedan blok u beogradu da bude zoniran, pa da svako ko iz svoje ulice krene negde ide da plati tamo parking i to je to. Zašto čuvati neke više od drugih...

B. Arsenija Čarnojevića, blok 29, znak za novo parkiranje
IMG_7823.jpeg

Onda ne znam zašto ovde i treba zona, kako smo već raspravljali par puta onda treba sve i jedan blok u beogradu da bude zoniran, pa da svako ko iz svoje ulice krene negde ide da plati tamo parking i to je to. Zašto čuvati neke više od drugih...
Zato što je ovaj deo bukvalno hub za sve strane grada, ima preko 20 linija GSP-a u svim pravcima i masa ljudi dođe, ostavi auto i onda ide dalje, čak je i voz relativno blizu.
U mom delu uz autoput je jedan lik i kamper doterao i parkirao pošto su malo šira mesta na toj strani, pa je tek po prijavi sklonjen posle par meseci.
Pored toga ima dosta firmi, zaposleni dođu, ostave auto na ceo dan i tako opterećuju već napetu situaciju. Nekada po 40 minuta ne možeš da se parkiraš, a da pritom ideš u krug i juriš mesta.
Uveče se nađe neko mesto u krugu od 2-3 minuta peške od kuće, ali sa ovim ukidanjem kosog parkiranja nestaće preveliki broj mesta i nešto mislim da ćemo mi iz Arsenija Čarnojevića morati na Bulevar Đinđića da idemo da bi našli mesto, što će opet tamo da prelije opterećenje i na kraju se ništa neće dobiti uvođenjem zone.

Moram da se ispravim, ka BZĐ će ukinuti paralelno parkiranje uz zgrade koje se praktikuje od kad znam za sebe. I ti automobili će tačno napuniti prazna regularna mesta, tako da postoji blaga opasnost da će napraviti problem parkiranja uveče koji do sada nije postojao.
Naravno postoji opcija da zbog nekih propisa nisu mogli da obeleže ta podužna mesta, ali da će se tu prećutno dozvoljavati uz naravno plaćenu mesečnu kartu...

Паркиранње у 29. блоку све заједно са окружујућим булеварима је већ катастрофално, како за станаре тако за запослене у околним фирмама. Највећа је гужва од 8-16, унутар блока се места која још нису зонирана попуне око 8 до се зонирана места у БЗЂ попуне око 8.30 и после дога је неопходна велика доза среће наћи место све док се не приближи 16.
Само зонирање неће помоћи много станарима јер су ван радног времена већина паркираних станари а број места ће се смањити. Вероватно ће бити зелена зона, па ће у радно време чак и са редукованим бројем паркинг места део њих остати празан али то неће много значити станарима јер им тад већински и не треба паркинг. Плава места у БЗЂ ће вероватно бити попуњена већ у 8.00, а верујем да ће све то утицати и на БЛОК 33 где ће да се прелије део "паркинг гужве", док се итамо не зонира. Све у свему пресипање шупљег у празно, једино решење је увођеђње добре алтернативе у виду много бољег градског превоза кога сад скоро сви избегавамо.

Едит: За запослене у крају би решење била и гаража на празним парцелама у блоку 32, где између осталог сад обитава по свему судећи дивљи паркинг регулисан рампом који користе само привилеговани, али то није ни у једном плану.

Паркиранње у 29. блоку све заједно са окружујућим булеварима је већ катастрофално, како за станаре тако за запослене у околним фирмама. Највећа је гужва од 8-16, унутар блока се места која још нису зонирана попуне око 8 до се зонирана места у БЗЂ попуне око 8.30 и после дога је неопходна велика доза среће наћи место све док се не приближи 16.
Само зонирање неће помоћи много станарима јер су ван радног времена већина паркираних станари а број места ће се смањити. Вероватно ће бити зелена зона, па ће у радно време чак и са редукованим бројем паркинг места део њих остати празан али то неће много значити станарима јер им тад већински и не треба паркинг. Плава места у БЗЂ ће вероватно бити попуњена већ у 8.00, а верујем да ће све то утицати и на БЛОК 33 где ће да се прелије део "паркинг гужве", док се итамо не зонира. Све у свему пресипање шупљег у празно, једино решење је увођеђње добре алтернативе у виду много бољег градског превоза кога сад скоро сви избегавамо.

Едит: За запослене у крају би решење била и гаража на празним парцелама у блоку 32, где између осталог сад обитава по свему судећи дивљи паркинг регулисан рампом који користе само привилеговани, али то није ни у једном плану.

ja rentam garazu u ovom bloku ali meni je ovo svakako bolje. jer uvece ako ne mogu da nadjem mesto u bloku parkiracu na ostrvu u zorana djinjica, tj imacu bar negde da parkiram. preko dana nema nikako trenutno (ne uzimam obzir leto, tada moze da se nadje, ali tako je u celom bgu). tj imam parking a moram malo vise hodam (svakako placam mesecnu) mi je svakako mnogo bolje nego nemam nigde nikakav parking, pogotovo ako nesto iskrsne preko dana, moram dete da vodim negde itd

takodje ja znam bar 5 auta ljudi koji ne zive ovde a stoje im u bloku pa sada nekoliko nedelja ne pomeraju se

Moram da se ispravim, ka BZĐ će ukinuti paralelno parkiranje uz zgrade koje se praktikuje od kad znam za sebe. I ti automobili će tačno napuniti prazna regularna mesta, tako da postoji blaga opasnost da će napraviti problem parkiranja uveče koji do sada nije postojao.
Naravno postoji opcija da zbog nekih propisa nisu mogli da obeleže ta podužna mesta, ali da će se tu prećutno dozvoljavati uz naravno plaćenu mesečnu kartu...
Ufff da, taj detalj sam zaboravio, a toliko sam se radovao zoniranju, čak i zvao Sekretarijat za saobraćaj :ROFLMAO:
Pazite šta želite, možda vam se i ostvari

Ko je stavio rampu
Čije je zemljište u katastru
Sto volim te likove sto tako stave rampe

Зонским системом паркирања, од понедељка, 28. августа, биће обухваћена паркинг места у Блоку 28 на Новом Београду. Контрола наплате паркирања ће се вршити од 11. септембра. Поделом флајера са основним информацијама, ЈКП „Паркинг сервис“ ће током наредне две недеље обавештавати станаре и посетиоце овог дела града о новом систему наплате.

Inače, sad gledah. Sa mesečnom kartom za zelenu zonu, moći će da se parkira i u plavoj zoni, tako da kada uvedu zonu u Bloku 29, strana ka BZĐ će ipak imati na raspolaganju dovoljan broj parking mesta, obzirom da će biti omogućeno i parkiranje na ulici.

Ono što bi po meni mogli je da obeleže podužna mesta za parkiranje u Bulevaru umetnosti u desnoj traci u visini Bloka 29. To je već urađeno prekoputa na strani Telekoma, kao i u oba smera kod Bloka 28. Dok se ne probije nasip, dve trake su dovoljne.

Gde je kraj ovim proširenjima zona? Sa drugom stranom grada su završili međutim ovde izgleda da neće stati dok skoro ceo Novi Beograd ne bude zoniran.

Ko je stavio rampu
Čije je zemljište u katastru
Sto volim te likove sto tako stave rampe
Мислио сам на ову парцелу 1172/20 на слици. У катастру пише "градско грађевинско земљише". Рампа је постављена код уласка са Омладиских Бригада (ставио сам црвену линију отприлике на месту рампе) а одате до овог по свему судећи нелегалног паркинга неко је чак изградио асфалтни путић. Не знам да ли је нешто планирано на месту ове две трапезне парцеле између "универзитетских зграда", али заиста постоји потреба за јавном гаражом.
bl32-parcela.jpg

Vrh