Da se malo osvrnem na situaciju, i ujedno odgovorim na ovih nekoliko postova.
Kao prvo,
3eka, niko nije napao
Whiplash. Ja sam najnormalnije pitao za šta su mu potrebna troje kola, kada može da vozi samo jedna, a pritom je samac. Što kažu
Pantograf i
Došljak, ako imaš porodicu, onda je OK, u smislu, vidi se potreba za dvoje kola. Drugo,
Whiplash je u temi o SMT, napisao da kome je do drveća, neka se seli na selo. U još nekim slučajevima je isto spominjao da kome se nešto ne sviđa, da se seli iz Beograda. I uvek je bilo da on prvi zapoičinje tu temu o selidbi.
Kila spominje poboljšanje infrastrukture za bicikliste i trotinetiste, a ona je upravo usko vezana za vozila i to što spominje da može neko da ima i deset vozila ako hoće. To što će neko da ima deset vozila, i da ima problem sa parkiranjem, znači da će isto tako i onaj koji ima jedno vozilo, da ima problem sa parkiranjem. Onaj koji ima samo jedno vozilo, tražiće parking, jer neće moći da nađe mestoi zbog onog koji ima deset vozila. Zbog povećanja broja vozila, sve više se dolazi do problema parkiranja, pa se tako sve više vozila parkiraju po troitoarima, prolazima, zelenim površinama... , a pešaci i biciklisti su primorani da koriste sve više kolovoz, ono što im preostane. Ako se zaista hoće uređena infrastruktura za pešake, trotinetiste i bicikliste, onda je jedino rešenje dizanje ograda poput onih na autoputu, kod Ortopedskog zavoda Rudo, kod Sajma... , kojima se fizički odvaja kolivoz od trotoara. Sve dok je drukčije, ljudi će parkirati vozila na trotaru, ne obazirući se na pešake. O izgradnji garaža kao rešenju problema, da i ne govorim. To bi bilo idealno rešenje za mnoge delove grada, ali to nije isplativo kao iscrtavanje linija po trotoarima i zoniranje.
Takođe, kvalitet života nije u tome da uvek i svuda ideš kolima. Imam kola, ali ne idem svugde sa njima, nego samo tamo gde znam da ću brže obaviti posao tako, nego gradskim prevozom, ili kada su situacije gde ne mogu gradskim prevozom fizički da nešto obavim (prenos kabastih stvari i sl.).
Bender je to lepo objasnio.
A vezano za garaže i parkiranje, taj fenomen je odlično opisao