A jel ti shvataš da:
1) sam napisao ''to je jedan od modela'' iz saobraćajne struke i palete mogućih rešenja za upravljanje parkiranjem
2) to je model kome treba težiti, dakle ne uvesti ga kao da smo neka Severna Koreja, nego TEŽITI tome
3) to je model koji nije ostvariv u Beogradu, ali treba težiti da se bude što je moguće bliže takvom stanju
4) za razliku od nekih drugih ovde, ja nisam pominjao nikakve zabrane i dranja ljudi koji imaju više od 1 automobila (ovim ne osuđujem njih, samo pravim poređenje). Već sam rekao da ovako više ne može i da nešto mora da počne da se menja. Nešto PORED izgradnji novih garaža i PORED novih zoniranja.
Što se tiče vlasti i države, svi na ovom forumu koji me dovoljno znaju, znaju i šta mislim o državi i ovoj vlasti. ALI nikada mi ne bi palo na pamet da idem toliko daleko da izvučem zaključak da, pazi ovo, država je kriva što ljudi kupuju automobile ko blesavi...? Pa ne. Država (odnosno Grad) je kriva što ne unapređuje infrastrukturu, što drži delove Beograda u stanju istom kao u 19. veku, i što odbija da gradi garaže. Ali država svakako NIJE kriva niti odgovorna što su ljudi izgubili svaku meru i razum i počeli da kupuju automobile ko da su stolice.
Za druge ne znam (nek se sami izjasne i rasprave) ali ja ovde ne govorim o problematici nekog sredovečnog muža i oca iz Stare Pazove koji ima jedan Golf 5 i njime ide svakog dana do Beograda. Ne. Govorim o situacijama kao npr pomenuti par penzionera koje znam. Koji žive u urbanom delu Beograda jako dobro povezanim sa mrežom JGP, oboje će za 3 meseca biti penzioneri, sin im se uskoro seli (on neće koristiti auto ni posle toga) a oni i pored toga imaju čak 2 AUTOMOBILA.
Govorim o ljudima koji npr žive na Vračaru iznad Južnog Bulevara, i idu do našeg zajedničkog poznanika koji živi u Jerkoviću kod okretnice 26. I oni umesto da taj put pređu 26icom, oni sedaju u automobil i prave gužve, a na oba kraja rute zauzimaju mesto. :bash:
Govorim o ljudima koji žive u Kneza Miloša u blizini MUPa a penju se na trotoare, čupaju drveće (dva posečena drveta na uglu Višegradske i KM kod broja 78), uzurpiraju trotoare i prave sebi parking mesta jer su eto, oni rešili i odlučili da mora njihov ljubimac da bude parkiran baš ispred zgrade. Pa makar to značilo kidanje drveća i parkiranje posred pešačkih tokova. A imaju okolo niše za parkiranje sa sve mesečnim kartama za njih, a ako su bliže Mostaru, imaju i ogroman parking kod Mostara. Ali ne... on mora da se nasadi baš pod svoj prozor. Da ni slučajno ne protegne nogice do drugog bloka. A zato okolni pešaci i bolesni na putu ka KCS neka protežu noge okolo naokolo. :bash:
To su samo neki od primera. E o takvim ljudima i takvim situacijama ja govorim. I to mora pod hitno da se menja. Inače će ceo grad više da kolabira.