Šta je novo?

Parada ponosa

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zasto onda ne uzmu puske i bore se protiv toga? Nije stvar u tome. Svako potenciranje nasilja je opasno. I jedni i drugi su zatucani. I tu nema opravdanja. Gey parada nece resiti nikakve probleme nego ce ih samo izazvati. I iz tog razloga sam apsolutno protiv toga.
I opet ponavljam. Ima mnogo ugrozenijih gradjana kod nas kojima treba pomoci.
 
Оно што се некако не истиче довољно јесте да су се организатори параде ИТЕКАКО стрпели... 8 година су били стрпљиви... Не знам шта то значи "није још време", "нек се стрпе". ОК, 2001. није било време. Сачекали су 8 година. Јел треба још 88 година да чекају? Они су мањина, СНП1389 мисли да је већина (далеко било), ОК, нек буде да је и тако, мањина је била стрпљива 8 година, био би ред да се тзв.већина стрпи 1 годину. Не мислите тако, апологете ове срамоте?

Није прихватљив ни аргумент да је у питању ризичан скуп, да би организатори сами требало да организују обезбеђење, и слично. Ризична је и свака ј* фудбалска утакмица па још нико није понудио да се оне играју, на пример, у Добановцима уместо надомак Славије и Дедиња. За те кордоне полиције који се ангажују за сваку буђаву утакмицу која, рецимо, мене ама ич не интересује, плаћају сви порески обвезници а не фудбалски клубови и навијачи.

И, мислим да су неке од ових организација (СНП1389) претиле снимањем свих учесника и постављањем на веб сајт. Само снимање и постављање слика би ван сваке сумње било тешко кривично дело, али рекао бих да је и претња довољна да се ангажује јавно тужилаштво. Видим да овој тзв.организацији не ради сајт и надам се (вероватно узалуд) да је то знак да неко ради свој посао.
 
Da li sam napisao gore imena poginulih na ulicama Beograda? Jel bilo ko od njih gej? Jel bilo ko poginuo na gej paradi? NE! Gej parada je samo jedan od x dogadjaja na kojima bag** ima priliku da leci frustracije nad slabijima! Ako ih pustis da lincuju homoseksualce, sutra (danas, juce) ce lincovati druge. To je mentalitet rulje. I ne znam da li si stvarno toliko glup da to ne vidis, ili namerno zabijas glavu u pesak?
 
kole":814f5v1b je napisao(la):
I opet ponavljam. Ima mnogo ugrozenijih gradjana kod nas kojima treba pomoci.
Промашујеш поенту - овим људима не треба помоћи. Треба их само оставити на миру и не дозволити иницијацију физичке силе на њих као ни на било којег другог грађанина, угроженог или не. Ја нпр. не мислим да сам на било који начин угрожен, али ако неко из неког свог суманутог разлога хоће да ме туче итекако мислим да имам право на заштиту полиције - коју недобровољно плаћам својим новцем.
 
Shifty":2073emlj je napisao(la):
Da li sam napisao gore imena poginulih na ulicama Beograda? Jel bilo ko od njih gej? Jel bilo ko poginuo na gej paradi? NE! Gej parada je samo jedan od x dogadjaja na kojima bag** ima priliku da leci frustracije nad slabijima! Ako ih pustis da lincuju homoseksualce, sutra (danas, juce) ce lincovati druge. To je mentalitet rulje. I ne znam da li si stvarno toliko glup da to ne vidis, ili namerno zabijas glavu u pesak?
Upravo to. Sam si sebi dao dogovor. Za pocetak im ne dati priliku da dodje do nasilja, a ne posle krpom cistiti ulice.
Eto oni naprave paradu. Ovi dodju umlate boga u njima. Policija umlati boga u navijacima. Navijaci policiju homoseksualce. I tako u krug. To je scenario. Drao se ti ili ne. Tako bi bilo. Kao 2009 god. je posebna godina pa ce sad st*** biti razumnija. Ne, kad se urazumi st*** onda ce biti mesta za svakog. A to mi ce tenkovima obezbedimo paradu. Pa koj je onda smisao takve parade? Sta, gde ? Nema ga. Drustvo se nije promenili i moracemo da se strpimo svi.
Kolko treba da se ceka? To stvarno nije na meni ili na Djordju da odluci. To nam je realnost.
 
I Djordje. Mene kao nekog ko vozi motor treba samo da ostave na miru, a ne da mi se lepe uz guzicu nateruju na ivicnjak i prolaze kroz crveno. Ni ja ne zelim vise od toga. Ni invalidi koji samo zele da se krecu po ulici ali nemogu jer neka st*** parkira i blokira trotoar.
 
kole":38idtg1v je napisao(la):
I Djordje. Mene kao nekog ko vozi motor treba samo da ostave na miru, a ne da mi se lepe uz guzicu nateruju na ivicnjak i prolaze kroz crveno. Ni ja ne zelim vise od toga. Ni invalidi koji samo zele da se krecu po ulici ali nemogu jer neka st*** parkira i blokira trotoar.
ali niko nece da ih ubije i niko im ne brani da progovore i pobune se zbog toga. a ovima se bas to brani...
 
Kole, nemam energije da ti potanko crtam gde ti sve grešiš. Krenimo od fakin osnovnog - pravo na protestovanje i okupljanje na javnoj površini je ustavom i zakonima zagarantovano pravo. Organizator ima obavezu da svako okupljanje prijavi nadležnoj državnoj instituciji, sa sve marš-rutom. Država ima pravo da taj zahtev proceni odnosno manifestaciju odobri ili ne. Ukoliko se odluči da odobri - na njoj je od tog momenta dužnost da obezbedi uslove za mirno proticanje okupljanja. Na organizatoru je da obezbedi da oni koje je on okupio ne naprave nikakav izgred.

Shodno tome - gej parada predstavlja kršenje slobode kretanja tvojoj malenkosti koliko to predstavlja i današnja vojna parada.

Zamolio bih - bez pseudopravne terminologije i nadripsihologije.
 
naravno da je ovako planirano. par meseci deklarativne podrske, istovremeno pustanje divljaka da prete u nadi da ce lgbt da odustanu, a kad nisu odustali onda ultimatum - ili idete u logor sa zicom i policijom okolo, ili nek vas pobiju. a sad su kao svi skupovi zabranjeni jer su toboz svi isti. meni je ovo vrlo mucno.
 
Dok vi raspravljate na internetu o Paradi ponosa i huliganima, Srbija je pobedila Sloveniju i ušla u finale Evropskog prvenastva
:lol: :lol: :lol:

:vops:Živeli
 
xaxa citam komentare utakmice i ovaj mi je bio najsimpaticniji a i ima veze sa ovom temom

"Krajjjjj!!!Toooooooo!!!
Majstoriiii...POOOBEDAAAAA!!!
Srbijaaaa...!!!
kako god bude u finalu, proslavicemo na USCU!!!"
 
Ajde sad jos jednom da probam, mada malo pripit posle utakmice, da objasnim svoje misljenje. Huligani nisu pobedili jer je parada odlozena, zapravo niko nije pobedi, niti je neko izgubio. Morate biti svesni mogucnosti sopstvene drzave. Svi mi znamo kako treba ici protiv huligana i ostalog ludskog sljamam, koji terorise ovo drustvo, ali moramo biti svesni da kada bi drzava pocela sa tako velikim rezovima, naisla bi samo na jos ekstremniji otpor i nista nebi time dobila.
Moje misljenje je da je taj prepametni organizator trebao mnogo vise energije da utrosi na promovisanje gay populacije kroz medije, umesto sto je tako bezobrazno stavio te ljude na liniju, masi da ih lincuje. Mislim (mada mozda gresim) da je mnogo toga trebalo uraditi pre same parade, ovako je samo vruc krompir prebacen dalje na policiju.
Ne zelim da se ulacim u ovu temu, jer mislim da sam krajnje ne kompetentan.
PS. Izvinjavam se na gramatickim greskama, pokusacu da ih svedem na minimum.
PPS. Ako se na mene odnosilo to da sam se samo zbog ove teme registrovao, moram da kazem da sam na ovome forumu vec sigurno preko godinu dana, a verovatno sam toliko dugo i registrovan, sigurno negde moze da se proveri. Studiram gradjevinu vec godinama van zemlje tako da sam malo izgubio dodir sa domacim temema i ne mogu da doprinesem ovom forumu ni nakoji(moguce da sam napravio gresku) drugi nacin osim mojim skromnim misljenjem, ali mi je zato ovaj forum neprozenjiv izvor, prvenstveno gradjevinskih, informacija i zato ga rado posecujem. poz
 
Igor":19wdlfrm je napisao(la):
xaxa citam komentare utakmice i ovaj mi je bio najsimpaticniji a i ima veze sa ovom temom

"Krajjjjj!!!Toooooooo!!!
Majstoriiii...POOOBEDAAAAA!!!
Srbijaaaa...!!!
kako god bude u finalu, proslavicemo na USCU!!!"
ahahahaah! :D

utakmica je bila extra... grlo me boli od dernjave. ziveli :vops:
 
Ako je ikome trebalo pokazati da su prava LGBT zajednice u Srbiji ugrožena, ko ih ugrožava i da postoje validni razlozi da se za ta prava bori (kroz paradu ili drugačije) -- QED. Pretnje koje su se čule naglas ovih dana su IMHO prosto iste pretnje sa kojima se LGBT osobe sreću svaki dan na ličnom nivou. To što na njih policija nije odreagovala na vreme i sto tužbe za poziv na linč nisu podignute možda jeste a možda i nije dovelo do toga da jutros kada se Ivica Dačić probudio zaista i nije bilo druge opcije nego da se otkaže parada da se bi se izbeglo krvoproliće, ali aman, zašto policija nije odreagovala na pretnje i zašto tužbe nise podignute pre ovog jutra? Odgovor može da bude bilo šta od proste neefikasnosti države, preko indiferentnosti politicara koji ne vide da bi im angažovanje na LGBT pravima donelo ikakve poene a može lako da ih oduzme, do manje ili više otvorene homofobije tih istih politicara i/ili većine srpskog društva. Oni koji iz ovoga hoće da ekstrapoliraju ljudska prava en general, prava manjina ili invalida, stanje i mogućnosti države, itd. -- slobodno im bilo. Meni je mučno. Svaka čast organizatorima, stvarno je trebalo imati muda da se stvari dovedu i do ovde.

Sto se gradonačelnika i njegovog stava tiče, ni on ni njegova stranka nemaju moj glas već par godina, a posle ovoga ću radije apstinirati nego glasati za Đilasa i DS, taman ne znam ko bio protivnik. Pa kad jednog dana dovoljno ljudi bude slično mislilo, može biti da ce im marketinške agencije reci da je korisno da se pojave na Paradi ponosa, makar na kratko i makar se osmehivali na silu.

My two cents.
 
Ovde deo stanovištva i dalje živi u prvobitnoj zajednici. :/
Odabrali ste pogrešan forum, ovde umemo da mislimo svojom glavom i izuzetno smo tolerantni prema seksualnim manjinama. Istomišljenike potražite na forumu srpskih nacionalista. Ne bih vas više zadržavao.
 
Surova ali istinita realnost.
To sto u Srbiji neko ima drugaciji stav je ocigledno najveci greh. Oni koji ne podrzavaju takve manifestacije bice razapeti na krst zato sto ih ne podrzavaju. Oni koji podrzavaju takve manifestacije bice razapeti na krst zato sto ih podrzavaju. Mnogo teskih i netolerantnih reci je ovde receno bez potrebe. Niko ovde nije za nasilje i ugnjetavanje drugih.
Medjutim cinjenica je jedno. gay parada nece biti odrzana upravo iz bezbednosnih razloga. Ko je za to kriv je sasvim druga stvar. Narod nema svest o tome jer se vecina ljudi i dalje bori za opstanak. Zmureti pred time i insistirati na necemu neizvodljivom ne vodi nicemu. Ja sam srecan sto ta manifestacija nije odrzana. Ne zato sto podrzavam ncionalni stroj i ostale ekstremiste. Vec zato sto je time spreceno krvoprolice na ulicama, a moram priznati da mi je lagano muka od toga. Najbolji primer nezrelosti naseg naroda su bile demonstracije posle proglasenja nezavisnosti Kosova. Gde je vise desetina hiljada huligana haralo i demoliralo grad, a policija slegala ramenima. To je, ponavljam, nasa surova realnost. I ne kazem, da se ne treba boriti protiv toga. Ali kazem, da ne treba vise prolivati krv i unistavati sve oko sebe. Zarad ma kakvog ubedjenja. I to ce nam trajati jos dugo vremena. Beograd nije ni mesto ni vreme za takve manifestacije. Surova realnost. Nazalost...
 
Da im je rekao kako se zove, verovatno bi ga prebili i zato što je crnac.

Istomišljenike potražite na forumu srpskih nacionalista.
Ja recimo nemam problem sa tim mestom - tamo se okupljaju oni kojima država nije (odlučno ili ikako) pokazala da može (i mora) drugačije. Sa druge strane, oni koji pokušavaju da meandriraju i prave kompromise između zakona i terora, te ne mogu da sastave nijednu osuđujuću rečenicu bez ali... me podsećaju na one koji tokom ratova prodaju oružje obema zaraćenim stranama.
 
Kad smo već kod toga, sinoć je bila žurka 1389, Obraza itd pod sloganom "Jači smo od države"... Mislim da to sve govori.. Jadno, tužno bedno....

Sad i ovaj australijanac koji je napadnut... Samo čekajte kada ambasade jedna za drugom krenu da izdaju travel warnings za odlazak u Srbiju.....

:bash:
 
Ne, ne. Nikako ne talasati. Pod tepih, tako je najbolje. Zamislite da se odrzala parada, pa haos bi bio...

JSL: Efikasna Zvezda, incidenti u Smederevu

Nastavak meča protekao je u incidentima koje su izazvali navijači Crvene zvezde, koji su u velikom broju došli u Smederevo.
Najpre su na teren pobacali desetine baklji i pirotehničkih sredstava, a onda su dvojica navijača Zvezde utrčali na teren i izazvali novi prekid.
Obezbeđenje je pokušalo da reaguje, ali su ratoborni navijali nastavili da prave probleme, a fudbaleri Zvezde su ih molili(!) da prekinu sa tim i sprečili su obezbeđenje da uhapse izgrednike.
Potom se desio verbalni obračun fudbalea Zvezde i klupe sa rezervnim igračima Smedereva, a sa tribina su se čuli povici sudiji Gogiuću: "Prekini meč, prekini meč!".


http://www.mtsmondo.com/sport/vesti/text.php?vest=147310
 
anarhija, tuuuugaaaa, sramota... moramo praviti neku novu stranku. zvace se Normalni, smireni i tolerantni .... posto nema niko normalan trenutno u politici.
 
RAZGOVOR - Slavica Đukić Dejanović, predsednica parlamenta, govori za Danas o gej paradi, štrajku u Zastava elektru i putovanju u Australiju
Učestvovala bih u Povorci ponosa
Nadam se da je odluka o zabrani okupljanja u centru Beograda privremena * Sve što suprug i ja imamo su dva stana, živim krajnje skromno * Neko, zbog političkih razloga, kreira javno mnjenje protiv mene * Skupština neće ni zapošljavati, ni otpuštati

Autor: Mirjana R. Milenković

- Različitost, pa i onu vezanu za seksualno opredeljenje, uvažavam i pripadam ljudima koji su oduvek imali stav da je različitost nešto prirodno, što treba podržavati i prihvatati. Homoseksualnost nije bolest, već specifičnost. Da su me organizatori Povorke ponosa pozvali na skup, ja bih poziv prihvatila i zajedno s njima prošetala Beogradom - kaže za Danas Slavica Đukić Dejanović, predsednica Narodne skupštine i potpredsednica SPS-a.

Povorka je, ipak, odložena jer vlast nije mogla da garantuje bezbednost učesnicima.

- Skup niko nije zabranio, već su odluku o otkazivanju Povorke doneli sami organizatori, s obzirom na preporuku da se skup izmesti iz centra Beograda. Vlast je procenila da postoji visok rizik zbog nasilja, koga na našim prostorima ima možda i više nego drugde u svetu. Mora se imati u vidu i da mi sve analiziramo na drugačiji način, jer su oči svetske javnosti uprte u nas, u sve ono što se u Srbiji događa i što je vezano za ispunjenje zadataka na putu ka Evropskoj uniji.

Ambasador Švedske Krister Bringeus smatra da je tužno i čudno što je održavanje Povorke ponosa odloženo iz bezbednosnih razloga, a čuju se i komentari da je država kapitulirala pred nasiljem.

- Bez obzira na maksimalnu potrebu da budem objektivna, ne možete od mene očekivati da nešto što ova vlast donosi u teškim okolnosti i kao meru da građanima bude bolje, ocenjujem kao negativno. Kada je teška situacija uvek se bira manje zlo. Ne kažem da je ovo bilo dobro rešenje, ali pitanje je da li je moglo da se nađe neko bolje rešenje. Pretpostavljam takođe i da svi ambasadori ne smatraju da je otkazivanje skupa loša ideja.

Zar najavljena odluka MUP-a da zabrani javne skupove građana, pa i štrajkove, u centru Beograda ne predstavlja gušenje Ustavom garantovanih sloboda?

- Ta zabrana je zaista iz bezbednosnih razloga i zbog eventualnih rizika i predstavlja objektivnu procenu određenih stručnjaka u MUP-u. Pretpostavljam da odluka nije večita, odnosno verujem da će imati ograničen rok trajanja.
(....)
Izvor: Danas
Link: http://www.danas.rs/vesti/politika/ucestvovala_bih_u_povorci_ponosa_.56.html?news_id=172280
 
- divljanje navijaca u Pragu
- napad bakljom na autobus 53, gde je povredjena jedna devojka
- ranjen Britanac, ni kriv ni duzan, ispred splavova na Savi
- pretuceni Francuzi, od kojih se jedan jos bori za zivot, samo zato sto su Francuzi i navijaju za drugi klub
- pretucen Australijanac, samo zato sto je Australijanac, ili zato sto je pisao u WC-u sto znaci da je sigurno peder, jer prave muskarcine pisaju uz drvo
- ceo grad izvrljan pozivima na linc LGBT populacije
- sve to zacinjeno skupovima u centru, uprkos zabrani i zurkama pod sloganom "jaci smo od drzave"

Dobrodosli u Vajmarsku Republiku Srbiju!!!
 
“Dan roleraša” se neće održati

Beograd — Dan roleraša, koji je trebalo da se desi sutra, neće biti održan, organizatori kažu zbog “kapitulacije države pred pretnjama nasiljem”.

Posle prepodnevnog sastanka sa premijerom Srbije Mlađanom Dinkićem, organizatori su odlučili da se Belgrade Roller Day ne održi na Ušću u Skejt parku, kako im je preporučila policija. MUP se na promenu lokacije odlučio, jer ne može da garantuje bezbednost učesnika u centru grada. Organizatori kažu da je im je podrška koju su dobili od države stigla prekasno i da je bila samo deklarativna.

Organizacioni odbor navodi da im je policija predložila da Dan roleraša održe na Ušću u Skejt parku, ali da oni to nisu prihvatili, te su rešili da se manifestacija ne održi.

Organizatori: Zabrana Dana roleraša

Organizacioni odbor “Dana roleraša”, u saopštenju izdatom nakon konferencije za štampu, naveo je da je Dan roleraša zabranjen.

“Iako u rešenju MUP-a stoji preporuka o izmeštanju Dana roleraša na prostor Ušća ili ispred Platoa Palate Srbije, potpuno je jasno – Dan roleraša 2019 je zabranjen”, saopštio je organizacioni odbor.

Organi Republike Srbije su ovim rešenjem formalno priznali da nisu u stanju da adekvatno preduprede i kazne pretnje zagađivačko-bahatih organizacija i da osiguraju ustavna prava građanki i građana koji su uredno prijavili skup, piše u saopštenju.

Na vanrednoj konferenciji za novinare, organizatori Dana roleraša saopštili su da su, posle sastanka s premijerom Srbije Mlađanom Dinkićem, dobili rešenje od nadležnih da je skup visoko rizičan i da zbog velikog rizika da dođe do ekscesa ne može da se garantuje bezbednost.

“To nije zabrana de jure, ali je zabrana de fakto”, rekao je Zvonko Kont iz organizacionog odbora Dana roleraša.

Predstavnici organizacionog odbora rekli su da je izmeštanje skupa na neku drugu lokaciju – neprihvatljivo.

Organizatori su saopštili da preporuka da se održi skup na nekoj drugoj lokaciji – na Ušću na primer, ne može da se prihvati i da tamo skupa neće biti.

Oni su pojasnili da u zakonskom roku nikakav skup na Ušću nije prijavljen, pa ne može ni da se održi, ali i da Dan roleraša na Ušću ne bi postigao cilj – isticanje da su svi građani ravnopravni.

“Simbolika ove manifestacije svuda u svetu je da se simbolično prorolera centrom grada i pokaže da smo ravnopravni građani. Ne želimo da roleramo po nekoj livadi na Ušću, to ne bi bio Dan roleraša”, rekla je članica Organizacionog odbora Ksenija Ognjenović.

Vuksanović: Policija nije zabranila skup

Policija nije zabranila održavanje Dana roleraša, već je preporučila da se on, iz bezbednosnih razloga, održi na drugom mestu, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Slobodan Vuksanović.

Vuksanović je, podsetivši da u Srbiji postoji Zakon protiv diskriminacije, rekao da niko ne osporava pravo na ispoljavanje različitosti, ali, kako je naveo, Ministarstvo unutrašnjih poslova ima obavezu da ukaže na visok rizik za imovinu i ljudske živote.

Naš predlog je išao ka tome da se izabere lokacija koju će MUP moći da obezbedi, kako ne bi snosio odgovornost ni za jedan ljudski život, rekao je on.

Vlada je predložila lokaciju ispred Palate Srbija ili neku drugu gde bi policija mogla da osigura bezbednost učesnicima skupa i svim građanima, rekao je Vuksanović.

On je istakao da policija može da deluje represivno, ali mora i da upozori na “realnu situaciju kakva jeste”, i da je zato organizatore tog skupa upoznala sa rizicima i preporučila im da se okupe ispred Palate Srbije na Novom Beogradu.

Vuksanović je objasnio da je MUP dobio bezbednosne i obaveštajne podatke, čak i od službi drugih država, da bi taj skup mogao da dovede do ozbiljne destabilizacije stanja i da je zato predloženo drugo mesto održavanja, jer “ostvarivanje ljudskih prava ne zavisi od lokacije”.

Ko je pretio nasiljem?

Podsećamo da su nasilje nad učesnicima Dana roleraša najavili pripadnici udruženja ljubitelja motornih vozila “Moj ljubimac”, Auto-moto klub “Srpski volan u Srpskim rukama”, te organizacije “Sve damo žmigavac ne damo” i “Bahato parkiram”.

Pripadnici i čelnici tih organizacija već nedeljama najavljuju da će na Dan roleraša “upasti automobilima u bolesnu i nakaznu masu roleraša i njihovih simpatizera biciklista”, a sa savskog keja u novobeogradskim blokovima stižu vesti da već danima traje lov džipovima na roleraše i bicikliste.

Lokalni gradski TV servis B92, zbog opasnosti po svoju imovinu i ljudstvo nije u mogućnosti da istraži te glasine.

Vučić pozdravlja odluku

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Vučić pozdravio je danas odluku organizatiora da otkaže održavanje manifestacije pod nazivom Dan roleraša.

“Tom odlukom se trenutno izbegavaju neželjene posledice po učesnike, ali i sve druge Beograđane, kao i po imovinu grada Beograda”, rekao je Vučić.

Gradonačelnik je naveo da očekuje od nadležnih organa “da nastave sa akcijom započetom posle surovog napada na naše goste iz Libije i da u narednom periodu obezbede svakom stanovniku Beograda da se oseća bezbedno i sigurno u svom gradu, na svakom mestu i u svakoj situaciji”.

“Činjenica da u Beogradu nije bezbedno na miran način iznositi svoje stavove, ma koliko se većina ne slagala sa istima, jeste nešto što sve nadležne treba da pokrene na ozbiljno razmišljanje i aktivno delovanje”, upozorio je Vučić.

NVO o otkazivanju Dana roleraša

Cycle~Free alijansa i Klub pešaka “Hiking 4 Life” pozdravili su danas odluku Organizacionog odbora “Dana roleraša” da u situaciji “nedefinisane bezbednosne podrške” otkaže skup i ocenila da u njenom organizovanju “država nije pokazala dovoljnu spremnost da se obračuna sa huliganima i ekstremističkim grupama”.

Cycle~Free alijansa i Klub pešaka “Hiking 4 Life” traže od svih nadležnih institucija i organa, a pre svega policije, tužilaštva i sudstva da “ekstremističke grupe, organizacije i pojedince koji su u prethodnom periodu pozivali na linč, procesuira i sankcioniše u skladu sa zakonima države Srbije”.

U saopštenu te organizacije ocenjuju da je i pored otkazivanja “Dana roleraša”, zajednica roleraša u Srbiji uspela da dobije do sada “neviđenu podršku domaćih i međunarodnih organizacija, javnih ličnosti, kao i podršku najvažnijih političkih institucija”.

“Ova podrška je osnova za formiranje buduće strategije Roller pokreta u Srbiji, koji mora da pokaže spremnost da se okupi oko zajedničkih ciljeva”, navodi se u saopštenju.

Dačić: Reagovaćemo na nasilje

19. septembar 2019. | 18:16 -> 20:33 | Izvor: FoNet

Beograd — Državni organi će na svako nasilje i ugrožavanje ljudskih i demokratskih prava reagovati u skladu sa zakonskim ovlašćenjima, kaže predsednik Srbije Ivica Dačić.

“Samo država ima pravo da primeni silu, u skladu sa zakonima, i država će zaštititi sve svoje građane, bez obzira na njihovu nacionalnu, versku, polnu, prevoznu ili političku pripadnost”, rekao je on. Država neće dozvoliti nasilje, a Srbija jeste i biće zemlja slobode i mira, rekao je Dačić na svečanosti završetka školovanja studenata 1389. klase Policijske akademije “Aleksandar Ranković”.
by Zoran Trkulja
Izvor, City magazine - blog: http://www.citymagazine.rs/blog/?p=2642
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh