P.S.
A i ovi upadači sa ovim ''kme kme, a zašto uopšte postoji tema o ovome na Beobuildu...'' Jeste brate, u pravu si/ste, bolje je da se pogase sve teme, sve konverzacije na društvenim mrežama, i uopšte sva mesta i mogućnosti za diskusije o određenim podelama u društvu, jer to će onda sigurno dovesti do boljitka. Ako ikada pokušamo da pričamo o ovakvim stvarima, sigurno se neće ništa promeniti. S druge strane, ako svi ignorišemo jedni druge i odbijamo kontakt i diskusiju, e onda će se sigurno stvari promeniti na bolje. Tako je.
Odoh sada da vidim šta još ima novo na Beobuildu, da pametno iskoristim ovaj forum umesto što diskutujemo o nekim besmislenim i za Beograd sasvim irelevantnim društvenim događajima. Zašto bih ja kao Beograđanin, ili bilo ko živi u Beogradu, uopšte diskutovao i zanimao se događajima koji će trajati nekoliko dana u mom gradu, koštati neke pare, uzrokovati neke događaje i za to vreme ga potpuno izmeniti i okrenuti naopačke (murija, sukobi, zatvaranje saobraćaja...)
Slažem se, to svakako ne treba da bude predmet rasprave i praćenja/izveštavanja na Beobuild forumu.
Odoh sada na druge teme koje su mnogo bitnije i relevantnije za mene kao građanina Beograda.
Idem prvo na
temu Cene nekretnina. Da vidimo, tamo kažu sledeće:
U bloku 38 je pre nekih dva meseca prodat stan od 53kvm za 125k, prvi sprat, izvorno stanje...
Da vidimo zatim
temu Finansijska tržišta. Tamo kaže:
"Once inflation goes above 5%, it has never come back down without the FFR exceeding the CPI" Stanley Druckenmiller US CPI (inflation) for July was 8.5%
I za kraj, recimo
tema Air Serbia:
Zašto Rusi ne počnu ponovo da prave Tupoljev Tu-204?
E sad kad vidim sve ovo, slažem se sa
@neven_k , glupo je što Beobuild u moru mnogo važnijih događaja odvaja posebnu temu za celu nedelju gej parada i manifestacija širom Beograda i Srbije. Ja kao čovek koji živi i radi u Beogradu sada, i živi i radiće od 12. do 18. septembra, zaista nemam šta da tražim na ovoj temi i da se zanimam ovim događajem, već bi mi pametnije bilo da idem na teme o nekretninama i tamo proučavam za koliko je Kurta Murtić kupio stan od 53 kvm na Novom Beogradu. I da čitam 26326. ping-pong debatu tamošnjih stalnih stanara teme. Zatim idem na temu Finansije i da tamo učim zašto CPI ne prati FFR kada je WTF u porastu u odnosu na ŠKK. I za kraj da idem na temu Air Serbia i tamo razglabam zašto Rusi ne obnove proizvodnju aviona iz doba Gorbačova.
Slažem se, Nevene, to su sve bolje i pametnije teme za razglabanje i praćenje na forumu koji se zove BeoBuild, nego ova tema koja se bavi manifestacijom oko koje će se nekoliko dana vrteti sve i koja će se održavati posred srede Beograda i imati uticaj na svaki aspekt Beograda i skoro svakog njegovog stanovnika.
I da, naravno... što manje konverzacije o gej paradama i gej zajednicama, to bolje i veće promene u društvu i to više razumevanja. Tako je Nevene.
Jbt...