razgradjevinar":3mykm4fu je napisao(la):
ovom logikom si ti licno vrovatno i protiv odrzavanja koncerata u kolarcu, svakodnevnog pranja zuba, placanja karti u javnom prevozu..
vidim tv forme kao npr Farma ili Big Brothr su se primile, znaci masa ima svoje neke principe i ona ce da odredjuje sta se prima a sta ne? sve jadno i prizemno je kul je dobrodoslo, sve sto ima neku edikativnu ili u najmanju ruku osvescujucu funkciju naici ce na kamenice mase i osude kvazi intelektualne konzevrativne elite koja, jel te, nije za progon ali je protiv odrzavanja parade sa nekim tuznim objasnjenjem poput tvog (vaseg)
parada ponosa nije i nikad i nigde nije bila odrzana sa ciljem popularizacije homoseksualizma vec se u sredinama kao nasa odrzava zarad skretanja paznje javnosti (pre svega paznje drzave a tek na kraju, ako uopste, paznje neandertalne mase) na probleme jedne manjinske grupe.
Van teme: možete svi biti sa mnom na ti
U vezi sa postom: mislim da imam pravo da budem konzervativan (ne kažem da jesam) isto toliko koliko homoseksualci imaju pravo da postoje i žive normalan život. Ovakvo ribanje sa tvoje (Vaše) strane ja bih nazvao (mada ne znam da li postoji tako nešto u stručnoj literaturi) kontradiskriminacijom prema određenim grupama ljudi, kakve god one bile. Vrlo je bitno da razgraničimo to da MENI homoseksualci ne smetaju kao ljudi, jer mene niko od njih ne ugrožava ni na koji način, već je u pitanju metod kojim pokušavaju da dođu do ostvarenja svojih prava. Ovo, ja mislim, i dalje ne znači da sam konzervativan. Štaviše, samo želim da podstaknem na inovativnost u pristupu - onom koji će odgovarati našem podneblju, temperamentu, kulturi. Pa i te Farme i Velika braća - slažem se - ni to nije za Srbiju. Kod nas su svi ti ljudi u rijaliti emisijama na ivici da se međusobno podave kao mačići, a za to je kriv u velikoj meri temperament koji je u sukobu sa formatima tih programa, a koji se pritom u određenoj meri i genetski nasleđuje, kako su mi bar rekli u školi, a verujem da jesu i mnogim drugima ovde koji ovo čitaju. Inače, ja se negde među ovim postovima složih sa jovanovmovim da je većina neobrazovana. Ako i tu, neobrazovanu
većinu diskriminišete, zaboravite, otpišete, jer smatrate da je to bezvredna skupina neandertalaca kojoj ne vredi bilo šta pričati, normalno je da ništa nećete uraditi u pokušaju njihovog osvešćivanja, jer oni su VEĆINA. Nemoguće je primenjivati instant rešenja kao što je izlazak na ulicu kod ovako pipavih problema i nadati se da će da počnu da cvetaju ruže. Upravo treba pronaći način kako pristupiti TIM ljudima, neobrazovanim, i objasniti im da su često žrtve nečijih, "viših", naloga, za koje nisu ni svesni da su im upućeni, već misle da sve rade zato što oni lično smatraju da tako treba.
u nekom drugom sistemu vrednosti to je sve jedan vekliki karneval i za******* ali mi smo mnogo daleko od toga zahvaljujuci izmedju ostalog zadriglim popovima, raznoraznim vukadinovicima i djilasima i slicnim ali i misliocima poput tebe koji ne kapiraju sustinu i velikodusno dele sa svima svoja razmisljanja...
A sad i malo šale u vezi sa karnevalskim momentom, ali onaj ko želi, preporučujem svakako da ide na karneval u Rio. U Brazilu se to ipak, kako su mi prepričavali, najbolje radi.
...podilaze misljenu neobrazovane stoke koja sebi daje za pravo da namece svoj sistem vrednosti
Zato mi obrazovani treba da smislimo kako da im podiđemo da oni to ne primete, kada je bilo koji problem u pitanju, i da pokušamo da ih promenimo nabolje. Nazivajući ih stokom to sigurno nećemo učiniti. Samo svi napravite otklon iz ove, a i drugih situacija, pa pogledajte kako se ljudi svakodnevno naizmenično diskriminišu zbog sukoba mišljenja, stavova i načina života. A imajte na umu da neko reče u jednoj popularnoj domaćoj seriji koju mnogo volim kako je demokratija teror većine nad manjinom. Ja bih rekao da je tako u praksi (o teoriji ne vredi pričati, jer nas ona ne okružuje), pa pođite od toga.