Šta je novo?

Parada ponosa

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kad nemožemo normalno da razgovaramo neću s tobomo uopšte da pričam. Ja sam rekao šta sam hteo i iza toga stojim, što se mene tiče ova diskusija je završena. :vops:

_48636600_009931698-1.jpg

The mayor of Reykjavik has dressed up in drag to mark the opening of the Icelandic capital's gay pride festival.

Jon Gnarr, a top comedian who became mayor in June, appeared on stage on Thursday night in a floral-print dress, blonde wig and bright red lipstick.

"The mayor unfortunately could not attend himself," he told the crowd.

http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-10896818

Hmm, imagine Djilas...

@stranac
Pa jes, kad si izgubio, onda ne može normalno da se razgovara. :)

Ljudi, tužno je ono što se desilo, iz više razloga:
1) Iz toga što ljudi koji slave održavanje Parade ne shvataju da gledaju u lice mladosti Srbije. Koje su prosečne godine huligana? Gde su obrazovni programi o ljudskim pravima, o ustavnim pravima, o nenasilju? Gde su radne grupe, izleti prijateljstva, itd itd? Razmislite zašto IZS služi ramazansku sofru (zašto se uopšte postavlja sofra)...

2) Tužno je što nema solidarnosti između radnika i drugih marginalizovanih grupa. Kako ne shvatate da su nam te podele nametnute, da su one lanci koji nas sprečavaju da živimo kao ljudi, dostojanstveno?

3) Tužno je što danas ne branite pedere, jer po njih prvo dolaze. To znači da će doći i po vas. Niko prstom nije mrdnuo kad je Hitler progonio pedere i Jevreje... na kraju su Nemci (svojom krivicom) po pepelu bauljali.

Danas sam ovo rekao za Vajmarsku Nemačku na seminaru, ali čini mi se da takođe važi za Srbiju:

Svi smo u kavezu, otvor je na vrhu, i guramo rešetke da bismo ga prevrnuli i izašli. Problem je što guramo u sve četiri strane, što svi to shvatamo, ali jedan čovek može samo na jednu stranu da gura.

Ne, prihvatanje različitosti (svakave) nije Evropa. Evropa je mnogo stvari, ali Evropa je i fašizam, Evropa je pokoravanje drugih naroda, Ciklon B, prima nocta. Evropa je Zapad, civilizacija kao krilatica ropstva, kapitalizam kao otuđenje od sebe. Srećom ovo je Balkan, gde smo svi različiti, svako na svom brdu, i opet živimo zajedno. Nismo se još etnički očistili kao što su to Evropljani učinili - nemojmo ni sad. Hajdemo prihvatiti da nas ima svakakvih umesto da se trudimo da uđemo u klub čiji punopravni članovi nikad nećemo biti. Budimo svoji, slobodni, puni ljubavi.

Meni oko svega ovoga najviše fascinira činjenica da toliko ljudi napravi haos i buni se oko seksualnopg opredelenja, a u najboljem slučaju samo gunđaju zbog korupcije koja je mnoge ljude bukvalno koštala života i tako je očigledna.

Neverovatno je da niko ne pribegne nasilju recimo kad truju decu citostaticima zbog,na kraju dana malih para, a razbiju grad oko toga što neko hoće samo javno da pokaže da se u privatnosti valja po krevetu sa pripadnikom istog pola.

Da su ti huligani demolirali predstavništvo farmaceutske kompanije koja je potplaćivala doktore da truju decu citostaticima, razumeo bi.

Ali ovo mi nije jasno

Izvinite na mojoj vulgarnosti

Ispada da je OK da k**** ceo narod u bulju, truješ decu, zadužuješ državu da bi sa ortacima namestio tendere i popunio svoje džepove.
Čak na kraju ni ne uradiš da ulica izdrži godinu dana i to je očigledno OK.

Ok je što zbog korupcije invalidi ne mogu da menjaju svoja pomagala na vreme nego su im odredili da moraju duplo duže da se služe svojim pomagalima, a niko ne razbuca farmaceutsku mafiju

Primeri korupcije koji svima nama upropaštavaju život su toliko poznati i vidljivi svima (svi znamo i vidimo korupciju na delu kroz građevinske dozvole, korupciju u zdravstvu itd) i to očigledno spada u naše tradicionalne porodične vrednosti kad to suštinski ćutke prihvatamo

Stvarno ako si bisekualac i j**** ceo narod protiv njegove volje to je OK svi te poštuju i voleli bi da su kalif mesto kalifa iako te ogovaraju.
Još opet glasaju za tebe. ali ako isto to radiš nekome uz njegovu dobru volju to je već problem

jovanovm":359fxvyk je napisao(la):
2) Tužno je što nema solidarnosti između radnika i drugih marginalizovanih grupa. Kako ne shvatate da su nam te podele nametnute, da su one lanci koji nas sprečavaju da živimo kao ljudi, dostojanstveno?
Pored anarho zastava itsl, jedan od plakata je bio "danas prajd sutra generalni štrajk".

Bilo je nekoliko anarhista.

Ali to su bili anarhisti koji podržavaju prajd, dok obrnuto dosad nismo videli. Na stranu što su domaći anarhisti prilično malobrojni..

stf":33g8uasz je napisao(la):
Razmisljete subjektivno. Ja objektivno. Jednostavno je, ako se ZASIGURNO ZNA da ce biti huliganstva, i da ce grad biti polomljen, parada je trebalo da se pomeri na manje lomljivu lokaciju, gde huligani ne bi dosli do izrazaja. Bilo je lepo vreme, bila bi i uspesna na nekom drugom mestu, a steta zanemarljiva.

Efekti ove parade:
Negativni:
1.Milionska steta,
2.reko stotinu povredjenih,
3.odvratna slika poslata u svet,
4.parada sledece godine nece biti odrzana.
5.povecana netrpeljivost prema gej zajednici.
Pozitivni:
1. parada je odrzana
Hvala za objektivnost.
Po tebi je prajd mogao biti odrzan i na nekoj njivi pa jos bez medijske pokrivenosti.
Ako se zalazemo za jednakost svih onda svi mogu da paradiraju u centru grada. Izmestanje prajda na sekundarne lokacije znaci da ucesnici gej parade ipak jesu gradjani drugog reda.
Nemoj samo jos da pomislimo da su gejevi lomili i unistavali grad.
NEMA OPRAVDANJA ZA NASILJE!

zhaba":kx1wssgn je napisao(la):
Po tebi je prajd mogao biti odrzan i na nekoj njivi pa jos bez medijske pokrivenosti.
Misliš u 4 zida?

zhaba":kx1wssgn je napisao(la):
Ako se zalazemo za jednakost svih onda svi mogu da paradiraju u centru grada. Izmestanje prajda na sekundarne lokacije znaci da ucesnici gej parade ipak jesu gradjani drugog reda.
Što se mene tiče, mogli bi sve demonstracije, proteste, šetnje i štrajkove da izmeste iz centra..

Djilas za otkazivanje derbija

Gradonacelnik Beograda Dragan Djilas javno se zalozio za odlaganje predstojeceg susreta fudbalera Crvene zvezde i Partizana, obrazlazuci taj stav bezbednosnim razlozima

dragan-djilas-tuca-498.jpg

Veciti rivali trebalo bi da odmere snage 23. oktobra na stadionu Crvene zvezde u 9. kolu Jelen Super lige, ali prvi covek Beograda smatra da bi najbolje bilo da se taj mec otkaze ili bar odigra pred praznim tribinama.

Proteklog vikenda Beograd je pretrpeo jos jedan sukob na svojim ulicama, huligani koji su se protivili odrzavanju Parade ponosa iza sebe su ostavili stetu vecu od milion dinara. Gradonacelnik Beograda bio je vidno ljut zbog novog unistavanja grada, narocito sto je, kako kaze, upozoravao da do toga moze doci ukoliko organizatori Parade ponosa istraju u nameri da se ta manifestacija odrzi.

Jos se nisu stisale strasti, a Dragan Djilas se oglasio novom kontroverznom izjavom - otkazati predstojeci fudbalski derbi.

"Svi smo videli sta se proteklog vikenda dogodilo na ulicama Beograda i ja mislim da je jedini nacin da se izbegne novo nasilje da Fudbalski savez, Zvezda i Partizan razmotre moj apel da se ta utakmica otkaze ili bar odigra pred praznim tribinama", porucio je Djilas.

Gradonacelnik tvrdi da je svestan da ce njegov stav o derbiju izazvati ostre osude dela javnosti, ali kaze da njemu na prvom mestu nije da ispadne "dobar i lep" u novinama, vec bezbednost gradjana Beograda.

"Da se razumemo, ja nemam nista protiv fudbala, ali mislim da bi najbolje bilo da oni koji utakmicu zele da gledaju rade to ispred televizora, uz pivo, u cetiri zida svoje kuce, a ne javno na stadionu. Naravno, policija moze garantovati bezbednost na samom stadionu, ali ja vas pitam - sta ce biti kada svi ti ljudi krenu kuci", pita se on.

Gradonacelnik je podsetio da smo prethodnih godina bili svedoci brutalnih medjusobnih obracuna navijaca Crvene zvezde i Partizana, da je prosle godine napadnut otac sa detetom samo zato sto je nosio sal rivalskog kluba, pa cak i da smo svojevremeno bili svedoci ubistva na stadionu JNA.

"Jasno je da atmosfera za mirno odigravanje derbija jos nije sazrela. Neko zaista teba da objasni Beogradjanima zasto mi dajemo pare da bismo kupili nova vozila GSP-a, ako ce sutra huligani da ih rasture posle utakmice. To kasnije opet mi placamo iz svog dzepa, a mogli bi da napravimo, sta ja znam, novo obdaniste za taj novac. Lepo je kada na TV-u vidite fudbalske utakmice i pune stadione u evropskim ligama, ali Srbija, po mojoj oceni, jos nije sazrela za to", jasan je Djilas.

Predstavnici klubova razocarani

Predstavnici Crvene zvezde i Partizana ne kriju nezadovoljstvo zbog stava gradonacelnika Beograda da se derbi otkaze. Prvi covek Crvene zvezde Vladan Lukic oglasio se pisanim saopstenjem u kojem porucuje da je njegov klub u potpunosti spreman za organizaciju predstojeceg derbija.

"Crvena zvezda je, kao pravi srpski klub, oduvek bila poznata po tome da je dobar i cestit domacin. U nasoj kuci, nasoj Marakani, nema mesta nasilju i nikada ga nece ni biti. Poznato je da je derbi praznik fudbala, bio je to i pre Dragana Djilasa i bice i posle njega. Uostalom, Crvena zvezda je 1991. godine kada je postala prvak Evrope i sveta uradila vise za ugled i promociju glavnog grada, nego sto ce Djilas i njemu slicni ikada moci", porucuje Lukic.

Predsednik Crvene zvezde smatra i da je neprimereno dovoditi jedan fudbalski mec u bilo kakvu vezu sa nedavno odrzanom Paradom ponosa.

"Povlaciti bilo kakve paralele izmedju takozvane Parade ponosa i najveceg fudbalskog praznika u Srbiji je neprimereno i zlonamerno. Crvena zvezda je oduvek promovisala zdrav sportski duh, patriotizam i tradicionalne porodicne vrednosti i zbog toga imala porsku miliona Srba, te nikako ne moze izazivati revolt koji opravdano izaziva Parada srama koja je u nedelju ukaljala ulice srpske prestonice", ocenjuje Lukic.

Prvi covek crno-belih Dragan Djuric u je u kratkoj izjavi rekao da ne razume stav gradonacelnika, ali da veruje da bi Djilas drugacije reagovao da je domacin narednog susreta Partizan.

"Partizan igra Ligu sampiona koja je organizaciono najzahtevnije takmicenje na svetu. Utakmicom protiv Arsenala poslali smo najlepsu razglednicu Beograda u svet i verujem da gardske vlasti to cene", rekao je Djuric.

Fudbalski savez Srbije, Zajednica prvoligasa i Jelen superliga nisu se jos oglasili o predlogu gradonacelnika Beograda. Ukoliko odluce da se ne odazuvu njegovom apelu, utakmica Crvene zvezde i Partizana bice odigrana 23. oktobra na stadinu crveno-belih.

H.J
Izvor www.izmisljenevesti.net

@stranac
Da li da komentarišem planinu ironije koju je tvoj prethodni post istrpao usred ovog threada?

:)

E, i ako smo već kod web stripova:

eye.jpg

Takođe, koga zanima jedna relativno ozbiljna, trezvena analiza onog što se dešava, koja ne onaniše ni na Evropu i demokratiju, ni na tradicionalne vrednosti, niti gleda na huligane kao životinje (što nisu, nego deca koja su pretučena, možda svojom krivicom, ali na odgovornost nekog drugog)... >>>> http://kicosh.blogspot.com/2010/10/ko-im-je-prodao-cigle.html

Zasto su dopustili da se igra utakmica kada su znali da ce biti incidenata. Za ovakve utakmice treba cekati da se situacija smiri (za jedno desetak godina). Srbija nije jos spremna za to. Zasto provocirati djecu.

Zaboravih. Utakmica je trebala biti odrzana u nekom selu gdje nema tribina.

Gej parada protiv crkve: Srednjim prstom na monahinje!

Portal "Vesti-online" prenosi vam ekskluzivan snimak sa Gej parade u kome je naš kolega Branimir Đokić zabeležio sramnu sliku Parade ponosa. Naime, na snimku ćete videti kako su učesnici Gej parade psovali i vređali monahinje, koje je ispred Vaznesenjske crkve čuvao kordon policije, pokazujući im srednji prst.

100479_gejevi_f.jpg

Srednjim prstom na monahinje: Učesnica Gej parade

Učesnici povorke Gej parade su, navodno, kako sami tvrde, "mirno šetali ulicama Beograda, ne tražeći nikakav konflikt i šireći ljubav". Ipak, naš kolega zabeležio je momenat koji dokazuje da su se učesnici Parade ponosa ponašali i više nego sramno.

Na snimku koji vam prenosimo (00:58 sek.) videćete kako jedna od učesnica povorke pokazuje srednji prst i psuje na monahinje koje okružene policajcima stoje ispred Vaznesenjske crkve, što prihvataju i ostali učesnici povorke.

http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/88638/Gej-parada-protiv-crkve-Srednjim-prstom-na-monahinje

Zamisli, sasvim je ok da neko vređa učesnike parade i da hoće da ih izlomi, ali je strašno što je neko od njih uzvratio..

Dekica policajcu: Nemoj da te pederi hrane lebom

Na Slaviji ispred kordona dekica sa šeširom je, pitao policiju zašto stoje tu i brane pedere?

Izgovor koji policija navodi jeste taj da moraju da zarade za hleb. Na taj odgovor dekica je iz svoje torbe izvdio veknu hleba da da policajcu uz reči: "Evo ti hleba ako ti treba, nemoj da te PEDERI HRANE LEBOM"

Na to je usledio smeh i aplauz svih prisutnih.

dekica.jpg

Pa, bolje da je da 'leba "nessretnoj omladini koja je frustrirana sto nema posao, novac i perspektivu". Ustedeo bi nam cirka milion evra :rolleyes:

Pa da nije bilo takvih dekica da glasaju i sje*******u državu ne bi on morao da "hrani policiju hlebom" niti bilo koga, jer bi mogli sami da se hranimo. Uostalom kada bi svi u ovoj zemlji imali da se "hrane" koliko im je neophodno, možda bi onda bilo konačno jasno da "siromaštvo protivnika parade" nije bio uzrok onoga što su radili.

@Trialin, ti mislis da je greska sto su policajci cuvali paradu, trebalo je da ih pokolju neki likovi bez mozga? Ovo vec nema veze sa stavom o paradi. Neki ljudi ocito osim kritike parade idu i dalje, van okvira demokratije... da je treba zabraniti, da je ne treba cuvati, da pedere zaista treba poubijati itd. Ja mislim da je najbolji odgovor za Paradu ponosa bila Porodicna setnja.

sinoc, smo videli sta se desi kad vise od pola populacije i celi javni vrh ostane nem na nasilje. na krilima akcije podrzane sa svih strana huligani su nastavili svoj posao u ittaliji. sada vise nisu bili meta gejevi, nego golmani, igraci, stolice, autobusi...

ako se nasilje podrzi i ne osudi, ma iz kog razloga, ono se onda dalje siri kao kuga, ne bira zrtve, i nece ga biti lako zaustaviti. a kod nas zalet hvata jos od '90...

i gde je onaj sto tvrdi da je razlog u siromastvu???!!! to ono bese stranac? jeste bas siromasni ovi sto su kupili karte za putovanje u italiju i sto su kupili karte za utakmicu i sto svi nose airmax patike...

Vodja nereda Ivan Bogdanov (onaj baja u crnom) je 29-godisnji dzabalebaros, koji zivi kod matorih na gajbi, bleji u kaficu i "srbuje". Tvrde da je nekada bio skins, a onda se konvertovao u "obicnog nacionalistu" - tetovaza "88" na desnoj nadlaktici potkrepljuje tu pricu. I takvi daju sebi za pravo da pametuju kakvo drustvo i drzava treba da budemo.

Inace pre nekoliko meseci sam u podzemnom prolazu kod Usca video grafit "12.10. svi u Djenovu". Tek sad skontah sta je to znacilo.

Homer Jay":464n1q2i je napisao(la):
Vodja nereda Ivan Bogdanov (onaj baja u crnom) je 29-godisnji dzabalebaros, koji zivi kod matorih na gajbi, bleji u kaficu i "srbuje". Tvrde da je nekada bio skins, a onda se konvertovao u "obicnog nacionalistu" - tetovaza "88" na desnoj nadlaktici potkrepljuje tu pricu. I takvi daju sebi za pravo da pametuju kakvo drustvo i drzava treba da budemo.

Inace pre nekoliko meseci sam u podzemnom prolazu kod Usca video grafit "12.10. svi u Djenovu". Tek sad skontah sta je to znacilo.
Nije nacionalista vec je nacista i nije broj 88 vec 28-krv i cast ili krov i cest. Upitanju je ruska nacisticka organizacija koja je jedna od najacih u Rusiji(oko 300 000 clanova). inace tokom Parade Ponosa deljeni su flajeri sa porukom Krv i Cast.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh