Šta je novo?

Pančevački most

Dosta žrtava, popravite Pančevački most!


Zahtevamo:

* bezbednost učesnika saobraćaja i postavku adekvatne ograde, osvetljenja i signalizacije mosta
* proširenje pristupnih pravaca i kapaciteta mosta kako bi se smanjile gužve
* proširenje i detaljno uređenje pešačkih i biciklističkih staza mosta i adekvatnu ogradu od drumskog dela
* redovno održavanje mosta, drumskih, železničkih i pešačkih pravaca
* hitno uvodjenje BG voza od Beograda do Pančeva

Sve češće nesreće koje se dešavaju na Pančevačkom mostu odnose i ljudske živote. Ugroženi su i vozači automobila, i pešaci i biciklisti koji koriste trotoar mosta. Nedavno je dvoje ljudi izgubilo život kada su zbog neadekvatne ograde sleteli sa mosta u reku, a nakon toga je i dvanaestogidišnji dečak ozbiljno povređen krećući se biciklom na mostu.

Ove najnovije nesreće su samo deo niza ozbiljnih incidenata koji se dešavaju kao posledica katastrofalnog stanja mosta, odnosno odbijanja vlasti da ga popravi. Šta je još potrebno da se desi kako bi se ovaj most koji dnevno koristi preko 100 hiljada vozila rekonstruisao i popravio?

 
Ваљда смо апсолвирали да неће бити воза до Панчева, докле год се не пребаци транспорт за Нови Сад на нову пругу. А то неће скоро. Или док се не изгради још један железнички мост на Дунаву, па ко пре...
 
A i sama onlajn peticija ima važnost ko lanjski sneg. Kao niko se nije setio da treba Pancevac da se rekonstruise dok neko nije postavio peticiju.
 
Ako tako gledamo, svaka online peticija ima važnost kao lanjski sneg, zato što uvek postoji neko ko se setio nečega pre peticije za to isto. ;)
 
Trotoar duž cele nizvodne strane mosta je ograđen i na pristupnim rampama su na trotoarima postavili ograde, koje očito sugerišu da je ta strana trotoara zatvorena.
 

Обнова „Панчевца” пре градње моста на Ади Хуји​



Радови на мосту на Дунаву, према најави министра Томислава Момировића, могли би да почну ускоро. – Још се, како је рекао, утврђује на који начин ће бити организована реконструкција

duck-season-rabbit-season.gif
 
U principu nije rekao ništa. Dok ne vidim gužve do Terazijskog tunela i Opova i reorganizaciju saobraćaja na 95L (Borča 3 - ŽS Pančevački most) i 95L1 (ŽS Pančevački most - Blok 45) i ostale fore (kao što je bilo pri izgradnji pristupnih saobraćajnica), ne verujem u to što govore.
 
Ping-pong se nastavlja! :ROFLMAO:
Neće, hoće, neće, hoće... :ROFLMAO:
 
@GOJE kada si juče objavio sliku pančevca, ja sam upravo završio čitanje o tragediji u Ovčar Banji. Pod utiskom članka pomislio sam da se nešto loše desilo i sa njim....
 
Ništa nije od mosta u boljem stanju Pančevački put to su kolotrazi,ulegnuća na onom crvenom asfaltu šta već.Srednja traka puta ka Zemunu od Pančevačkog puta je takođe oštećena ulegnuća pukao asfalt.Zrenjaninski put i nije put više.
 

Na Pančevačkom mostu, u smeru ka Pančevu, od danas do 11. decembra radnim danima i subotom, od 21 do 5 časova, odvijaće se radovi na popravci oštećenja.


1666707763083.png


kakvi su to radovi koji traju preko mesec dana, to je onda nešto više od same sanacije asfalta???




Inače zabrana skretanja levo na Pančevac je samo mrtvo slovo na papiru jer apsolutno svi skreću.....
 
Poslednja izmena:
Zabranu skretanja levo na Pančevački most kod Bogoslovije, a iz pravca hale ,,Aleksandar Nikolić" nisam video nikad. Kao sto ne vidim bilo kakvu brzu popravku da ima svrhu. Potrebna je prava generalna popravka, koja tesko moze da se uradi za kratko vreme i paralelno odvijanje saobracaja. Eventualno da moze da se prodje jednom trakom minimalno koliko mora, naizmenicno da se propusta saobracaj. Ostalo na ,,Pupina".
 
Zabranu skretanja levo na Pančevački most kod Bogoslovije, a iz pravca hale ,,Aleksandar Nikolić" nisam video nikad.
Zabrana postoji već duže vremena. Postoje ove barijere koje sprečavaju skretanje levo (označeno plavom). Sada mnogi prave prekršaj tako što skreću levo koristeći putanju koja je namenjena samo za autobuse koji polaze sa okretnice (označeno crvenom). Na taj način prave dodatnu gužvu na tom delu puta.

Screenshot_20221025_202841.jpg
 
kakvi su to radovi koji traju preko mesec dana, to je onda nešto više od same sanacije asfalta???
Rade rekonstrukciju pešačke staze.

A što se tiče ove zabrane levog skretanja, zaista dosta vozača ne poštuje to. Doduše prekjuče dok sam čekao semafor, skrenuše dva vozila levo, al nisu obratili pažnju da su dva vozila iza njih policajci. Čim ih spaziše, uključili rotaciju i za njima, zaustaviše ih ubrzo.
 
Sinoć u vreme špica u smeru ka gradu, na mestu gde je planirana rampa za Dunavsku, tri žene u reflektujućim prslucima, rekao bih broje vozila. Sve vreme gledaju u pravcu mosta i kako koje vozilo prođe, beleže.

Da nije možda nešto u sklopu izrade projekta rekonstrukcije, pa prate broj vozila, ne bi li utvrdili da je potrebno povećanje kapaciteta, makar za žute trake?
 
Vrh