spatiotecte
Professional
- Učlanjen(a)
- 09.02.2007.
- Pohvaljen
- 17.285
Sreća u nesreći je da imamo Pupinov most.Najjeftinije je sačekati da se sam sruši, a koliko se staraju o njemu, bojim se da im je to i cilj.
Dilatacije su u sve gorem stanju, više ih i ne sređuju, bukvalno uništavaju amortizere i trap. U smeru ka gradu su problem na poslednjoj dilataciji "rešili" sa dva znaka:
Pogledajte prilog 189704Pogledajte prilog 189705
Drumski most je pričvršćen po principu "malo smo nadogradili" na čeličnu konstrukciju železničkog mosta, koji se oslanja na betonske stubove.Drumski Pančevački most se uopšte ne nalazi na čeličnoj rešetkastoj konstrukciji, nego na betonskim stubovima. Železnički Pančevac je na čeličnoj konstrukciji i betonskim stubovima, i skoro je potpuno obnovljen (koliko me sećanje služi).
U ono vreme ovo je bila win-win kombinacija.Да али је питање може ли се радити на друмским конструкцијама без ометања железничке. Боље да су направљена два независна моста, друмски и железнички, и да је друмски више узводно.
U ovo vreme sta god da urade da ga saniraju je win-win kombinacija, dok se nije srusio kao onaj u djenovi.U ono vreme ovo je bila win-win kombinacija.
Uhhh...U ovo vreme sta god da urade da ga saniraju je win-win kombinacija, dok se nije srusio kao onaj u djenovi.
Kolosalno se srusio, mislim i da bi pancevac pukao na pola i mnogo ljudi bi poginulo. To bi im bilo zajednicko za uporediti. A da i neodrzavanje im je za uporediti..Uhhh...
Onaj u Đenovi i Pančevac nebo i zemlja. Nisu za upoređivanje.
Ne znam da li je neki most čelične rešetkaste konstrukcije,kakva je kod Pančevca,"kolosalno" pao zbog neodržavanja.Kolosalno se srusio, mislim i da bi pancevac pukao na pola i mnogo ljudi bi poginulo. To bi im bilo zajednicko za uporediti. A da i neodrzavanje im je za uporediti..
Video, povlačim šta sam napisao.@ivchonny
Pogledaj ove slike.
Drumski deo se ne oslanja na stubove mosta već na metalnu rešetkastu konstrukciju gde su koloseci. Pričvršćen je konzolno.
Pogledajte prilog 189753Pogledajte prilog 189754
Kako a najveći budzet u istoriji ...Rekonstrukcija rampe MOGLA bi da počne 2025. AKO se obezbede sredstva. Javlja RTS.
Znači spinovano je na svim nivoima ali se ne zna ima li para.
Како то? Па паре нису проблем, има пара...ali se ne zna ima li para.
Kako a najveći budzet u istoriji ...