Šta je novo?

Pančevački most

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=367153#p367153:2o99qpve je napisao(la):
savanbg » 15 Jan 2016 08:41 pm[/url]":2o99qpve]kad krece rekonstrukcija pancevca
Čim padne?

Evo kolega je dočarao slikom kako sve to izgleda. A ima i gde je još gore. Verovali ili ne.

Jeзиво. Пре неки дан баш причам са једном другарицом о мостовима и које сам све прешао пешке, и кажем да никад нисам прешао преко Панчевца пешке, а она Банаћанка која стално путује преко њега ми каже да је њу страх и колима кад иде.

Na sastavu mosta sa prilaznim putem (jedna od spojnica u smeru Pančevo-Beograd centar) bukvalno otpadaju točkovi, bez obzira na brzinu i ugao prelaska...strašno..Jel postoji način da se samodoprinosom rešavaju problemi ovog tipa, kad već plaćeni putare ne rade svoj posao ?!

Nije samo jedna, ima ih par. Busevi javnog prevoza spuštaju brzinu sa 50-60km/h na 20-ak km/h kad prelaze preko njih (posebno na onom posle preslaska mosta i na početku uspona ka Bogolosviji). Ovo mislim da ti znaš, ali za ostale koji slabe zalaze u naš pašaluk rekoh da dopišem. Kažem "pašaluk" jer ovaj kraj grada je dobar samo da plaća poreze i ništa drugo (eventualno nas se neko seti kad su izbori).

U privatnoj režiji ne možeš ništa da uradiš, jer je za rešavanje tog problema potrebna mehanizacija i zatvaranje saobraćaja.

Mislim da neće uraditi ništa. Za Pančevački most se prebacuje nadležnost godinama i svi se prave ludi.

Potvrdih prijavu, pa paralelno postavih i još jednu iz ovog kraja.

Kad bi gradjani malo blokirali most mozda bi se vrhovni vodja sjetio

Odgovorili politički:
"Poštovani,
Vaša prijava je evidentirana i prosleđena nadležnim službama JKP Beograd put, koje će izaći na pomenutu lokaciju i reagovati u skladu sa planom rada i poštujući prioritete. Hvala Vam na prijavi!
Pozdrav,"

Mislim da je po stepenu oštećenosti beogradskih mostova na prvom mestu Pančevački, pa 10 mesta prazno, pa Brankov, koji nije u skorije vreme obnovljen. Mada je asfalt na istom bolji nego na pre par godina obnovljenom tramvajskom mostu. Čini mi se da je u katastrofalnom stanju do te mere da je najjeftinije srušiti ga, pa praviti drugi.

Iskreno, ne čudi me što se vlast ponaša tako neodgovorno, da ne sanira taj most, a u pitanju je bezbednost ljudi. Msm generalno me ne cudi ništa u ovoj državi, sve je za očekivati.

Ali kako sada stoje stvari, oni ga neće obnoviti dok se ne sruši, a možda ni tada.

Dobih još jedan email:

"Poštovani,

Kolega je obišao teren I upravo me obavestio da mora da se promeni spojnica na mostovskoj konstrukciji. Uskoro se pokreće javna nabavka, pa će I problem iz Vaše prijave biti rešen. Molimo za malo strpljenja I razumevanja.

Pozdrav"

Evo slika od letos, pokušavao sam biti umetnik slikajući pančevac sa Ada Huje.

jry-pancev.jpg

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=373058#p373058:25otpi0o je napisao(la):
milos.tro » Uto Feb 23, 2016 11:48 pm[/url]":25otpi0o]
file.php
Ovde prvo trebas da primis tetanus pa da predjes most :bash:

Ima mesta gde je još gore, da ne veruješ.

Umesto što su žuti sp..ali pare u Most na Adi sa onom pilončinom i ostalim čudima, bolje da su napravili običan, a most koji će služiti svrsi, a obnovili Pančevački, koji se ne znam kojim Božjim čudom nad čudima još nije srušio. Ali ne, bitno je da je neko napravio sebi ,, spomenik,, koji je pritom koštao tri puta više nego što realno košta.

Smatram da je jedan takav most sa detaljima mogao da sačeka neko bolje vreme i izgradi na drugom mestu. Kao i što stvaljamo na stranu činjenicu da je taj most isforsiran pre nekih drugih bitnijih projekata. Ali bitno je da ima Senjak i Novi Beograd. A leva obala neka ima ,,Pančevac,, koji moze da se sruši svakog časa, oni nisu ljudi, ko ih je.e .

A pošto smo konačno ,,progledali,, sa Pupinovim mostom, mislim da ,,Pančevac,, moze da se obnovi. Ne znam koji je motiv više od ove slike potreban za to. Alternativu imamo, a na Pančevcu da se ostavi po jedna traka za smer, za hitne slučajeve, a na građane da se apeluje da koriste drugi most.

Mozda sam neke od ovih stvari vec rekao, ali nemojte mi zameriti, jer ja, kao i moje komsije, stanovnici leve obale Dunava, godinama gledamo nepravdu, gde smo tretirani kao st*** za razliku od nekih drugih Beograđana. Koji imaju i vise od dovoljnog. Godinama smo se klackali na tom ,,Pančevcu,, , gazili blato pored Zrenjaninskog puta, jer nije bilo trotoara i ostale slične stvari. I smatramo da imamo pravo da zbog toga budemo revoltirani i ljuti.

Progledali sa pupinovim mostom?!?!?

http://www.blic.rs/vesti/beograd/polupr ... ni/sd1sjdk

Mogu za sebe neskromno da kažem da verovatno koristim automobil više od većine forumaša i da sam ga prešao do sada ukupno 3 puta. i od ta 3 puta 2 puta sam namerom išao na njega iako mi je u tom trenutku preko pančevca bilo i brže i kraće.....

Sta sve ovde necu procitati.
Most za N.Beograd i Senjak ???
Pa mozda, kada gledas 'sa leve obale dunava' (geografski, Banata)....

A to sto ste revoltirani...
Ne kazem da nemate pravo i razloga da budete, samo ruku na srce ima onih koji su znatno vise obespravljeni i zapostavljeni.

Kada pises o politicarima u kontekstu gradnje infrastrukture i napominjes neopravdano 'rasipnistvo' u izboru resenja za most na adi, ja cu se sloziti, ali isto tako budi karakter pa napomeni da Pupinov most (za koji kazes da je popravio situaciju) je zasluga iste vladajuce (zute) garniture.

Kao zakljucak, postavlja se pitanje zasto se Pancevacki most ne rekonstruise?
Jer, Most na Adi je odavno zavrsen, a i pupinov je u decembru proslavio prvi rodjendan.

A mozda je razlog sto opet neko pokusava sebi da napravi spomenik i to opet na obali Save?! ;)

je*******iga...
Cast je cast, a vlast je vlast...
Ocito ne idu zajedno ;)

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

И да није којим случајем за власти жутих Панчевац добио ново укрштање са Булеваром деспота Стефана, чиме је скраћено путовање за становнике леве обале Дунава, али и за Вишњицу (-чку бању), Миријево, Карабурму? Плус још један мост уговорен, плус други колосек на Панчевцу. Ајде сад нека и ови нешто (ишта) ураде - нека промене ту ограду, и нека поправе, рецимо, пешачку стазу на Бранковом. И то би било нешто.

MilisaVe,
Meni je Pupinov most kilometraški skratio svakodnevnu rutu za 1km. Rekao bi beznačajno. Ali vremenski više od duplo. Takođe umesto nekada 8-9 (u uslovima većih saobraćajnih kolapsa i više) litara prosečne potrošnje, od kada taj most postoji, pa bordu gledam 6-7, što mi je drago. Pričam za dnevne uslove. U nocnim sam uspeo da vidim na bordu neverovatnih 5 - 5.5 litara. A vozio sam normalno. Dok nije bio most, bez 45 minuta teško, a sada 20 minuta lagane voznje u 3 sata popodne. I znaci mi što tih skoro pola sata mogu da provedem kod kuce, umesto za volanom zaglavljen u 29. - om, Takovskoj, Kneza Miloša,...Inače auto veoma koristim. Prelazim, ako uzmemo prosek zadnje 3 godine 26,500 km godišnje. Na stranu činjenica što na ovom novom pravcu manje habam auto.

Laki,
Jesu Pupinov most započeli ,,žuti,, , ne branim. Slažem se da ima onim koji su u goroj poziciji od stanovnika leve obale Dunava. A to zašto se ,,Pančevac,, ne obnavlja...Voleo bi da znam istinu. Ne znam šta više od ovog prizora treba. Da se, Nedaj Boze, kao što do sad nisi dao, odroni neko parče, pa da par automobila koji se trenutnonadju na mostu, padnu u vodu, očigledno. Onda bi se valjda neko setio.

Pantografe,
Novu petlju za ,,Pančevac,, jesu uradili ,,žuti,, , to je istina. Daleko više od promene ograde bi trebalo da se uradi na istom. Ograda je kap u moru.

Skratio je putovanje tebi i još malom broju ljudi.

zato nemoj da koristiš reči kao "progledali smo" nego "progledao sam" i slično.

Taj mali broj ljudi je pola Borče, Krnjače i Padinske Skele. Ali bukvalno, svaki drugi čovek koga poznajem, a zivi nedge gde sam naveo, radi na NBG ili u Zemunu. To je samo što se tiče građana lokalaca. A gde je što je izmešten tranzit, kako teretni, tako i putnički, što ne mora svako ko ide iz pravca Zrenjanina, Pančeva ili Novog Sada kroz centar Beograda, nego moze jednostavno da obiđe isti, to je svoja priča. Ali to sve nema veze sa tim što meni lično taj most mnogo znaci.

Vrh