Šta je novo?

Pančevački most

Drugari, na temi Biciklističke staze oglasio sam akciju koja se odnosi i na užasno stanje trotoara na Pančevačkom mostu, što ugrožava pešake i bicikliste značajno, pa ako mislite da ovaj problem treba da se reši molim vas da se priključite akciji.

Primerak dopisa koji vas pozivam da predate:

11899_631870370226814_561130030310437594_n.png

Detaljnije ovde: viewtopic.php?p=276895#p276895

To ocete da ih zatrpate prijavom gledacu ove sedmice da to predam

Стари добри Панчевац, пријатељски наклоњен пешачко / бициклистичкој популацији

Гаго, да ти одговорим са закашњењем... мања слика - мања рупа - мања срамота :(

Синоћ је саобраћај на мосту ишао споро због накупљене воде на путу. А тада је дошло и до још већег пљуска и вероватно и потпуне обуставе саобраћаја. То је иста она тачка где су и шлепери падали са моста и где се вода увек задржава. Мислим да би сам успео да направим дренажу најниже тачке за сат времена, само имам осећај да би још био и кажњен :roll:

Тужно стање духа! Не финансија, већ свести управо.

Рампа која је скоро изграђена није дочекала да пешак или бициклиста прође туда. Ја никада нисам никога видео. Стаза је у корову, бехатон испод се на неким местима само назире кроз растиње. Само поједини делови конструкције су премазани заштитом а остатак је остао исти, недовршен, као из времена када смо пратили изградњу. До сада су се неки шахтови и асфалт око њих распали а на самом укључењу са рампе извођени су више пута накнадни радови да се ствар колико толико исправи...
То је најновији део моста... остатак готово да нема ограду која је нестала од рђе или пробијања на сваких два метра, скинуте/пале стубове расвете још нико не подиже назад, неке металне оплате које не личе ни на шта и преко којих нико ни не сме да сиђе са моста у град већ заобилази, а све због последњег пропадања (како рекоше безазленог, еј безазленог пада конструкције :shock: ) моста... али на самом мосту стоји табла за почетак радова, само радова на железничкој инфраструктури. Али се они ту, колико видим ни не одвијају. Ако су паметни то ће одрадити о истом трошку кад и целокупну реконструкцију.
Ето у кратким цртама састав о стању моста...

Borcanac sve pohvale na analizi, kad nadlezni kazu bezazlen pad konstrukcije :bash:

INCIDENT NA DUNAVU: Brod odvalio deo konstrukcije Pančevačkog mosta!

IMAG2064.jpg

Brod “Krka” preduzeća “Heroj Pinki” zakačio je konstrukciju Pančevačkog mosta na Dunavu. Tom prilikom obrušio se deo metalne konstrukcije mosta koji nosi određene kablove.

Konstrukcija u dužini od oko 12 metara trenutno visi nad Dunavom, na visini od oko 1.5 metara od površine vode. Zbog opasnosti po ljude na gliserima i čamcima Rečna policija dežura u zoni mosta na plovnom putu. Kapetanija je preusmerila vodeni saobraćaj uz levu obalu Dunava.

Trenutno predstavnici Železnica Srbije utvrđuju koji su kablovi ostećeni i koje mere će biti preduzete kako bi se otkinuti deo konstrukcije bezbedno uklonio.

Podsećao, Pančevacki most izgrađen je 1935. godine. Delimično je srušen tokom bombardovanja 1941. godine. Obnovljen je i proširen 1946. godine.

Danas je utvrđeno da je konstrukciju mosta zakačila dizalica-kran sa broda Krka. Na alko testu je utvrđeno da kapetan i operater na dizalici nisu bili pod dejstvom alkohola u trenutku kada je Krka udarila u središnji deo mosta, koji se nalazi na međunarodnom plovnom putu.

http://www.telegraf.rs/vesti/beograd/11 ... mosta-foto

Pomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukure Leposava Šojić Leposava Šojić izjavila je danas da je brod "Krka" koji je udario kranom u instalacije ispod Pančevačkog mosta, izazvao materijalnu štetu, ali da nije došlo do ugroženosti ni objekta, niti plovidbe, kao ni ljudskih života.

- Instalacije koje su oštećene pripadaju Elektrodistribuciji Beograd, PTT-u i najverovatnije našem Plovputu za signalizaciju mosta - izjavila je ona novinarima.

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/485111 ... ckog-mosta

Jedno pitanjce, može li se tako brzo zaključiti da nema opasnosti po samu strukturu? Pogotovu kad je most i onako u dosta lošem stanju?

Pa vidis da moze :D

Salu na stranu bar po ovoj fotografiji izgleda da je ostecen samo kavez sa instalacijama, a da je glavna konstrukcija prosla bez kontakta sa dizalicom

Данашњи застој на мосту ка Борчи и разлог :roll:

Надам се да се овај пут камион само покварио. Дешавало се да зауставе шлепер на мосту и да возач отвара цираду, да тркељишу шта ту има а за километре иза не маре :(

И ја сам био у тој гужви, први пут сам осетио колико се мрда тај мост. Помислио сам да ме је неко ударио човече :D

A onaj nesrećni "ležeći" i dalje na silaznoj rampi mosta ?

Aj da skupljamo samodoprinos da se to popravi i olaksa/ubrza prelazak mosta, a i ustedeci po koju sponu, amortizer
letvu volana..

Da li ima naznaka da ce Pancevac doziveti neku ozbiljnu rekonstrukciju, s obzirom da se uskoro pusta novi most preko Dunava,
pa se na taj nacin nekako otvara mogucnost za zatvaranje Pancevackog i obimnije radove na njemu.

Koliko ja primećujem, postoji neka sramežljiva aktivnost, na famoznom drugom kolesku u okviru projekta modetnizacije zeleznice (ruski kredit).

do rekonstrukcije ce proci cini mi se jos mnogo vode dunavom.

Galeks":wr6nfm22 je napisao(la):

Ovo bi moglo i da se kvantifikuje. Moja procena je:

662,256,000,000 kubnih metara vode.

astrodule":2rt1071n je napisao(la):
GOJE":2rt1071n je napisao(la):
Galeks":2rt1071n je napisao(la):

Ovo bi moglo i da se kvantifikuje. Moja procena je:

662,256,000,000 kubnih metara vode.

Dobar si. Ako se gleda današnji protok vode u Dunavu kod Pančeva, to mu dođe 40 godina.

Nije baš tako. Ciljao sam 3 godine, a protok 7,000 kubika u sekundi.

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/512533 ... cije-pruge

Када се силази са моста на десној страни стоји билборд који најављује нас и русе како градимо железницу, на самом мосту табле са планом радова...
Гледам ја то тако месецима, свашта ми пролази кроз главу, али да не почињем са тим...

Сада јављају да ће потпуно затворити мост викендом, ноћу због мерења. То је само наговештај онога шта нас тек очекује када почну радови :(
Сва је прилика да ће се прво градити ово што је везано за железницу, па можда тек некада потпуна реконструкција. Значи нова одвојена затварања...
Али није то затварање због радова оно што не могу да оћутим!

Зар сам ја једини који види проблем у модернизацији железнице преко моста...који је сам по себи склон паду?
У ствари шта склон?! Који са времена на време рутински одбаци неки свој део или безазлено слегне по неку десетину сантиметара, дезинтегрише своје ограде, денивелише тротоаре :roll:
Увек је био ужасан - никада није био оволико језив као у задње време!

Prvo ce da se radie kolosjeci i noseca konstrukicja kolosjeka , ostalo otom potom

Борчанац":2dkgusgo je napisao(la):
Зар сам ја једини који види проблем у модернизацији железнице преко моста...који је сам по себи склон паду?
У ствари шта склон?! Који са времена на време рутински одбаци неки свој део

Koga nema bez njega se može ;)

Salu na stranu, idiotski je zatvoriti most zbog merenja neopterećenog mosta,a ne popraviti recimo asfalt ili češljeve na betonskim prilaznicama. Mašine na njima ne bi uticale na "nulto stanje" mosta preko dunava. Koordinacija = 0.

Мислим да је цена радова на прузи Београд-Панчево надувана управо због моста, као и дугачки рокови. Видећемо...

Vrh