Šta je novo?

Palata Beograd (Beograđanka)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=813307#p813307:3ejgjwfk je napisao(la):
ValterUdarnik » 14 Jan 2021 09:01 pm[/url]":3ejgjwfk]Nece valjda promijeniti izgled izvornih prozora?

Sudeći po renderu izgleda da hoće.
 
A konkretno kakvu vrednost imaju ti prozori sem toga što su prastari i što im je verovatno vreme za zamenu?


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Не мисли се на саме прозоре но ваљда на облик али то није било до прозора него су то неке ролетнице нешто чудноватога облика

Како год слика је сићушна и не види се ништа. Мада како су одрадили Трудбеник и оно у Македонској вероватно ће бити опет само "хехе бела зграда и прозори"
 
Sto donosite takve zakljucke na osnovu mutnog nocnog rendera? Nece se menjati oblik profila, samo ce ih zameniti.
 
Fasada će ostati ista, s tim što će poslednjih nekoliko spratova da bude preuređeno, ali tako da će štrčati u odnosu na stari izgled, pa se zato stiče utisak da se menja komplet izgled fasade, a ustvari će samo da se zamene stakla i paneli.



 
Suludo je sto se ne radi cela zgrada zbog vise razlicitih vlasnika.
 
Bas mi se svidja izgled Beogradjanke na ovom renderu. Jako lepo osvezenje, pogotovo mi se svidjaju ovi poslednji spratovi. U noci ce izgledati kao sibica. Definitivno ce jos dodatno ulepsati sliku Beograda, pogled na njega.
 
IMG_2360b.jpg
 
Пре oko 2 недеље Студио Б још је био ту (ја гостовала), али се исељава свакако...

Упитах : генерално, планира се некакав видиковац, ал нису знали тачно да ми кажу дал ће бити отвореног или затвореног типа.
 
Ne vratio se.

Inače, gledam onaj noćni render i ne mogu da se otrgnem utisku da je reč o ekstremno velikoj javnoj garaži.
 
Posle gotovo četiri decenije, tokom 4. i 5. maja u periodu od 11-18 časova, posetiocima će biti omogućeno razgledanje prestonice sa čuvenog vidikovca na 22. spratu Palate Beograd, prve „pametne zgrade" na ovim prostorima.

Poseta ovom simbolu prestonice, osim užitka u pogledu koji ostavlja bez daha i omogućava vidik na ceo grad, pružiće vam i zadovoljstvo da pomognete onima kojima je pomoć najpotrebnija. Iznos prikupljen od prodaje ulaznica, dostupnih po simboličnoj ceni od 100 dinara, kompanija Marera Properties će duplirati i donirati korisnicima Crvenog Krsta.

Visoka 101 metar, sa 23 sprata i preko četiri decenije postojanja iza sebe, Palata Beograd, i danas je jedan od najprepoznatljivijih simbola grada. Rađena po projektu poznatog arhitekte Branka Pešića, 1974. godine, „Beograđanka” je po izgradnji bila najviša zgrada na Balkanu. U toku je prva rekonstrukcija od njene izgradnje, koja će ovu lepoticu pretvoriti u moderan biznis centar, kreiran po meri savremene poslovne zajednice.
Pred vama je jedinstvena prilika da obiđete ovaj arhitektonski biser, uživate u fantastičnoj panorami Beograda koja se pruža sa njenog čuvenog vidikovca na 22. spratu, a istovremeno malim humanim gestom pomognete onima kojima je to neophodno. Potrebno je samo da posetite http://www.ticketline.rs, kupite svoje ulaznice od 28.04, kada će biti puštene u prodaju, i doživite grad sa vidikovca Palate Beograd. Sigurni smo da će vas taj magični pogled podsetiti zašto toliko volite Beograd.
 
Znači neće ostaviti restoran gore posle rekonstrukcije? Ili je ovo samo marketing. Nisam u toku, priznajem, a nadao sam se da će da otvore gore opet restoran / kafić / vidikovac
 
Zar nije na poslednjem spratu bio restoran i/ili vidikovac do pre 30 godina? Ili ja živim u zabludi
 
Bio je vidikovac, ne znam za restoran, možda.
Posle je bio Restoran STB, valjda na 5. spratu.
 
jeste bio restoran...i na V i na XXII spratu oba otvorena kada i zgrada.
sa vikipedije :)
"Izgrađena je u periodu od 1969. do 1974. godine po projektu arhitekte Branka Pešića, kao prvi oblakoder u užem centru grada, stacioniran između Slavije i Terazija. Zgrada predstavlja jedno od najznačajnijih ostvarenja beogradske arhitekture s kraja šezdesetih godina 20. veka i u to vreme je bila najviša zgrada Beograda. Na poslednjem spratu zgrade se nalazio restoran sa vidikovcem koji je zatvoren početkom devedesetih, kada je lokalna RTV stanica Studio B, koja se već decenijama emituje upravo iz ove zgrade, zakupila poslednji sprat za svoje potrebe"
 
Vrh