Šta je novo?

Palata Beograd (Beograđanka)

Šta da mislim: Ne znam. "Marera Properties" je svakako bolji od onog XY vlasnika kule na Zelenom Vencu, koji za 4 godine nije uradio ništa, sem što filozofira o zelenoj budućnosti.
Prodat je samo poslovni deo kule, što je ključno, jer je on u lošem stanju i vapi za rekonstrukcijom + većim brojem firmi koje bi ga iznajmljivale.
Dopada mi se i ovo:
„Apsolutno smo svesni činjenice da je Beograđanka jedno od obeležja našeg glavnog grada. Uz maksimalnu odgovornost ali i entuzijazam ući ćemo u projekat rekonstrukcije. Zaista imamo bogato iskustvo na ovom polju, uključujući obnovu kultnih arhitektonskih zdanja. Najbolji primer koji je javnosti poznat jeste rekonstrukcija nekadašnje hale Beko, danas Kalemegdan Biznis Centra, urađena uz saradnju sa Republičkim zavodom za zaštitu spomenika. Beograđanka je svojevremeno bila najmodernija građevina u zemlji, a naši planovi su da joj vratimo taj status kroz inovativni dizajn i adaptaciju prema aktuelnim trendovima u arhitekturi i uređenju biznis enterijera. Sigurni smo da će uprava grada i naši sugrađani moći zajedno sa nama da se ponose rezultatom” – izjavila je Milana Srećkov, direktorka kompanije Marera Properties.

“Palata Beograd” će nakon rekonstrukcije otvoriti vrata za poslovnu zajednicu. Zakupcima će na raspolaganju biti atraktivni kancelarijski prostori na prestižnoj lokaciji, urađeni prema najvišim standardima i prilagođeni savremenom konceptu poslovanja.

https://www.mareraproperties.com/sr/nov ... stari-sjaj
 
Moje neko laičko razmišljanje (pošto nEsam upućen) je da teško da može da bude gore. Mislim jedino da je sruše (što se neće desiti) ili da je zapuste, a ionako je već zapuštena. Tako da šta god da se uradi, velike su šanse da će doneti kakav takav boljitak.

Inače možda bismo za ovu diskusiju mogli da koristimo ovu temu
viewtopic.php?f=21&t=79&p=769831#p769831
 
Ozbiljna vest, jedva čekam da je srede.

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk
 
Da li se u medjuvremenu saznalo ko stoji iza Marere?

Rade sjajan posao sa restauracijom ovih landmark poslovnih zgrada, ali bi bilo dobro saznati čiji kapital je u pitanju.
 
Navodno: Danko Đunić i Aleksandar Vlahović, da li kao vlasnici ili zastupnici nečijeg kapitala...
 
Apsolutno sam presrećan, bolja firma nije mogla da je kupi!
 
Upravo sam pogledao, datum osnivanja firme MPP New Project je 26.08.2020.

Sent from my ANE-LX1 using Tapatalk
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=773259#p773259:2dk8irv5 je napisao(la):
Straxa » 09 Sep 2020 12:04 pm[/url]":2dk8irv5]Upravo sam pogledao, datum osnivanja firme MPP New Project je 26.08.2020.

Sent from my ANE-LX1 using Tapatalk
To nije ništa neobično, verovatno je u pitanju SPV (special purpose vehicle) namenjen za finansiranje ove akvizicije.
 
Da da nisam upoznat sa tim samo mi je bilo interesantno

Sent from my ANE-LX1 using Tapatalk
 
Proverih u apr i Checkpoint.rs

MPP NEW PROJECT DOO BEOGRAD-STARI GRAD osnovana je 26.08.2020.

Zakonski zastupnik je Milana Sreckov (39)

Vlasnik firme MARERA PROPERTIES DOO 100,00%

Ultimativni vlasnik MARERA REAL ESTATE LIMITED LLC (Kipar)

Mogu da odem i korak dalje u istrazivanju, ali da se ne zamerim nekome :kum:
 
Vidi sta kaze kiparski APR ima tamo interesantnih imena
 
Pratim ove reakcije na prodaju Beograđanke, i prosto mi je nevrovatno da neko ko ima ambicije da za manje od dve godine preuzme vođenje ovog grada, nikad nije čuo za "Marerra properties", već se raspreda o fantomskoj firmi koja je osnovana pre 10 dana sa 100 dinara kapitala.
 
Ne radi se o neznanju, već se plasiraju informacije koje lože glasače. Puca se iz svake praćke.
 
Tačno, zato što je reč o tipičnom flaster pristupu, po principu, šta god vlast uradi, valja napasti svim sredstvima.

Da se ogradim, ja sam totalno protiv ove vlasti, ali opozicija je politički nepismena.
 
Nije li to ona firma koja je uradila vrlo pristojne rekonstrukcije nedavno? Ako jeste, radujem se ovome.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=773362#p773362:2hhi8468 je napisao(la):
Svetlopis » Sre Sep 09, 2020 5:58 pm[/url]":2hhi8468]Nije li to ona firma koja je uradila vrlo pristojne rekonstrukcije nedavno? Ako jeste, radujem se ovome.

Sad sam gledao na vestima (Pink doduse), gde se kompanija obavezala da ulozi najmanje 8 miliona eura u naredne 3 godine i da se tome raduju posto imaju iskustva u arhitektonskim obnovama...

Ovo je samo interpretacija onog sto sam video, ako neko ima celu vest, tj. saopstenje konkretno, neka postuje.

Hvala.
 
Svetlopis":xcrtnh5o je napisao(la):
Nije li to ona firma koja je uradila vrlo pristojne rekonstrukcije nedavno? Ako jeste, radujem se ovome.
Jeste to je firma koja je radila rekonstrukciju u Makedonskoj, prekoputa Politike, onda u Resavskoj, Bulevar prekoputa bivšeg Depoa, Beko zgradu kod Kališa.

Ostvaruje mi se želja, koju sam nedavno ovde izrekao, nek kupuju sve što je država zapustila, samo da uzmu Beobanku još.

Ubeđen sam da će ovo biti još jedna sjajna rekonstrukcija, samo će biti interesantno videti kako će rešiti dominantno crnu zgradu, do sada su svi projekti bili sa belom fasadom.

Ako izuzmemo politiku, i upitnu (nisku) cenu za koju je zgrada prodata, verujem da je ovo najbolja opcija za Beograđanku, koja je stvarno počela da propada.

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk
 
Da li je Beogradjanka pod zastitom? Sme li se uopste menjati fasada?
 
Marera radi sjajan posao sa rekonstrukcikom objekata, ali u ovom pozivu za javno nadmetanje vidim nekoliko spornih tj loše uradjenih stvari sa strane grada. Tri najkritičnije su:

1) Ne postoji kvalifikaciona obaveza da kupac kao pravno lice u većinskom stranom vlasništvu podnese informacije o stvarnim vlasnicima. Ovo je pogotovo bitno zato što se pravno lice vlasnik nalazi u offshore zoni. Kada je sve oko vlasništva čisto, ovo je veoma lako pribaviti i dostaviti.

2) Trajanje poziva je izuzetno kratko, prvi je raspisan 15/07 sa rokom dostavljanja ponude od 2 nedelje (bez ponudjača). Drugi sa smanjenom cenom raspisan 24/08, pristigla samo jedna ponuda i to za minimalnu cenu. Za poslovni prostor ovakve atraktivnosti i vrednosti, deluje da se grad se nimalo nije potrudio oko marketinga i prodaje objekta, koji je otišao dosta povoljno (čak i kad se uzme u obzir obaveza dodatne investicije u rekonstrukciju).

3) Rok za potpisivanje kupoprodajnog ugovora je 15 dana, što je izuzetno kratko za ovaj tip transakcije, pod pretpostavkom da ugovor tek treba sastaviti, usaglasiti i potpisati i dostaviti eventualne garancije za ugovorne obaveze kupca.

Sve to onemogućava prodavca (grad) da sprovede kontrole sprečavanja pranja novca i eventualnog sukoba interesa.

Nadam se ipak da je sve čisto, i da će Marera obnoviti Beogradjanku kako treba i vratiti joj stari sjaj.
 
Marera Properties, jedna od najvećih kompanija na tržištu komercijalnih nekretnina u Srbiji, biće novi vlasnik poslovne kule "Palate Beograd", poznate kao "Beograđanka".

"U okviru postupka javnog nadmetanja koji je sproveo Grad Beograd, ćerka firma kompanije Marera Properties dala je najbolju ponudu i sada je u procesu zaključenja kupoprodajnog ugovora", navodi se u saopštenju.
Dodaje se da je u pitanju blizu 20.000 kvadratnih metara odnosno da se akvizicija odnosi na kancelarijski prostor u kuli "Beograđanke", a ne obuhvata maloprodajni objekat koji se nalazi uz kulu.

Od 1974. godine kada je sagrađena, "Palata Beograd" nije podvrgnuta nijednom značajnijem projektu rekonstrukcije, a kompanija Marera Properties se obavezala na dodatnu investiciju u vrednosti od osam miliona evra, kao i da će radove na objektu realizovati u roku od tri godine.

http://rs.n1info.com/Biznis/a637913/Beo ... snika.html
 
Vrh