Iskreno nisam znao da si ti komunista Bendere
Kako nisi bolan, pa nekoliko puta na forumu su mi davali tu etiketu. Samo što su mi, pored nje, davali par puta i onu drugu, da sam kapitalista.
Ali meni to i odgovara, jer dokle god me ljudi naizmenično nazivaju komunjarom pa kapitaljarom, levičarem pa desničarem, evropejcem pa rusofilom, konvervativcem pa pomodarcem... znam da sam tačno tamo gde želim da budem - u zlatnoj sredini.
Inače, koga briga ako je profit glavni motiv? Isto tako je funkcionisao svet pre 200 godina i pre 100... Tako će biti i za 100 godina. Ali bar možemo da se nadamo da će za 100 godina vazduh biti čist, a možda ako budemo imali sreću i reke i mora.
Mislim da me nisi razumeo. I naftaše i električare zanima samo profit. Apsolutno im se na-na-na za dobrobit tebe, mene, drugih ljudi, belih medveda, riba u moru, ozonskog omotača i uopšte - cele planete. Stoga, ideja da će jedni biti bolji od drugih, odnosno da svet čeka svetla budućnost sada kada električari istiskuju naftaše, jer kao kad bismo se radovali što Tomu Monu na mestu ministra građevinarstva menja Gremlin iz šahta. Ili što će Julin biti zamenjen Keramičarem. Kao što su svi oni (mislim na ove nabrojane) ista g... koje zabole za sve osim same sebe, tako isto i svetske industrije vode ljudi (mislim... ljudi...) i grupe koje ne zanima ništa osim bogaćenja. Zabole električare što će deponovane baterije da truju zemljište ili što će termoelektrane da purnjaju još više da bi pokretali njihova vozila, kao što je i naftaše svojevremeno bolelo što će olovo u gorivu da potruje i razboli celu planetu.
Te ideje ''naftaši bed, električari wind of change'' su otprilike kao kad se Srbi raduju što sa ministarskog mesta odlazi jedan tenkre a na njegovo mesto dolazi novi, neki šatro anđelak i vrednica. A u realnosti sve suštinski ostaje isto. Samo se vrši veliki
re-branding, odnosno ista kaka pakuje u nove oblande i novu ambalažu koju će raja sa slašću da zagrize i proguta. A račun za taj obrok i za snošenje posledica se opet šalju na iste adrese - na adrese običnog naroda. Ne na adrese najvećih moćnika u zemlji ili u svetu. Ništa se suštinski ne menja.