Šta je novo?

Obnova ulica, Beograd put...

_20220113_111359.JPG

Тврђава.
 
Danas su počeli da krpe Dragoslava Srejovića, od Bogoslovije do BG Puta. Samo drljaju oštećene segmente i odmah asfaltiraju po ovoj vodi.
 
Za to vreme u Aleksandra Dubčeka u Zemunu pre neki dan zakrpili one kratere na pešačkom prelazu,a ostatak ulice koji je pun manjih rupa i ulegnuća nisu ni pripnuli.Užas koliko fušerišu,naročito u poslednje vreme.
 
Kad smo kod ležećih, od kad su prešli na ove asfaltne umesto plastičnih, imam utisak da svaki ležeći svoju priču vodi. Jedan je prenizak, možeš da preletiš 100 na sat i ništa neće biti kolima, drugi je normalan, treći previsok i zahteva da se uspori čak i ispod ograničenja kako bi se prešao.
Šatro standardizovano ih rade, u realnosti teško da je to istina.
 
U ulici iz primera su nedavno izgradili čak 6 ležećih na ukupno 600m ulice, naknadno su uklonili 1 ležeći.
Na sve to su postavili šumu vertikalne saobraćajne signalizacije. Sve ovo je urađeno nakon što je GO Rakovica izgradila nova parking mesta duž ulice.

Iz razgovora sa jednim inspektorom povodom zahteva za interventno otklanjanje suvih grana sa jednog drveta saznao sam da je sve urađeno bez plana i saglasnosti gradskih organa i da sada sve to predstavlja problem.
 
Taj deo je jeziv. Mislim da gore ulice nema od toga. Sve je u rupama i brazdama betona koji je iscureo sa kamiona.
 
@Zezeljko Ja sumnjam da taj beton namerno tako ostavljaju da bi došlo do boljeg trenja kada je klizavo. Ista stvar se pojavljuje na gomili uspona u Beogradu.
 
Ma to je beton koji iscuri sa kamiona za prevoz betona. Nekada su to strugali, a sad više i nema smisla, pošto je konkretno taj deo Vuka Vrčevića uništen skroz.
 
Fale znaci navoda u nazivu ove teme, dakle "Obnova" ulica.

Pre desetak dana, kada je pukla cev u jednoj ulici upravnoj na nedavno "obnovljenu" Braće Jerković, ulica BJ je bila potopljena a zatim blatnjava i kaljava jer je genije Vesić zaboravio da aminuje kopanje tj. postavljanje slivnika (u pola ulice fale slivnici).
 
Neznanog junaka je najgora ulica u gradu, tu nema konkurencije...ja sam pokušao vikendom rano kad nema žive duše da prođem bez da upadnem u neku od rupa i jednostavno nije moguće...Crnotravska je rađena ali već popušta polako...blago trapadžijama...
 
Gospodi iz BG Puta treba zabraniti ovu "istorijsko modernu metodu" asfaltiranja, em što vizuelno izgleda katastrofa, samo natrpaju asfalt u rupčagu, em što nikad ne poravnaju kako treba, em se sve raspadne posle prve kiše.

Kao da pudingom zalivaju rupčage.
 
Ja zaista ne umem da objasnim ovakve "radove". Mogao bih da razumem da je ovo neko privremeno rešenje.
Raditi ovaj slivnik bez radova na ivičnjaku je skandalozno. Verovatno je opet famozna podela nadležnosti jer je BVK zadužena za slivnik, a Beograd put za ivičnjake - lupam, ali zaista ne mogu da nađem smislen razlog za ovo na slici.
 
Blok 22 - sredili prvu posle 2,5 godine, druga je od decembra. Ako se ne varam na oba mesta posledice su bile od intervencija Vodovoda. Lepo zakrpili, šteta što nisu gađali boje najbolje ali ne može se bira. Prva je trebala crvena, druga tamnija siva (ona možda i potamni)
trot.jpg
troto.jpg
 
Vrh