Šta je novo?

Obnova ulica, Beograd put...

Baš me zanima šta bi ovaj nesrećni taksista, koji je danas u Južnom Bulevaru upao u rupu, imao da kaže o obnovi ulica...

16062010041.jpg
 
^^

Za dlaku izbegnuta nesreća »

16. Jun. 2010 | (18:29 -> 18:30), Izvor : Studio B, Komentari: 0

Jedan automobil,upao je u rupu duboku skoro tri metra koja se otvorila pod njim na uglu Južnog Bulevara i ulice Mihajla Gavrilovića.


Vozač, srećom, nije povređen.
Na poziv policije i Studija B ekipe Beograd puta su odmah izašle na teren. Prema njihovim rečima, uzrok oštećenja najverovatnije su kiše koje su padale prethodnih dana.
Taj deo puta je obezbeđen, a radnici će rupu ispuniti peskom do sutra kada se očekuje da radovi budu gotovi.

http://studiob.rs/info/vest.php?id=52820
 
Nije se otvorila rupa pod njim, već je bila tu i ranije. Na slici se vidi i ograda, koju Beograd put postavlja ispred oštećenog asfalta. Neki ludak je tu ogradu verovatno pomerio, pa je ovaj nesrećnik naleteo na rupu.
 
Taksistu umalo progutao ambis
V. B. M. | 16. jun 2010. 22:14 | Komentara: 0

Samo dve godine od obnove Južnog bulevara, rupa na uglu sa Ulicom Mihajla Gavrilovića. Na pešačkom prelazu propao asfalt, zemlja "povukla" put


http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74.html:288884-Taksistu-umalo-progutao-ambis

TAKSI automobil "opel astra" oštećen je u sredu oko 16 časova na uglu Ulice Mihajla Gavrilovića i Južnog bulevara, kada je ispod njega propao asfalt! Rupa, prečnika jednog metra, "stvorila" se u trenutku kada je taksista zaustavio vozilo da primi mušteriju. U otvoru je nestao prednji točak i u jednom trenutku se činilo da će propasti ceo automobil. Srećom, to se nije dogodilo, a vozač je na trotoaru sačekao šlep službu.

Prema rečima očevidaca, taksista se kretao iz pravca Autokomande, kada je primetio mušteriju kako stopira. Prošao je raskrsnicu i stao na pešačkom prelazu. Tada se začuo tup udarac i ispod prednjeg dela "astre" se obrušio asfalt.

- Taksista se uplašio i istrčao iz automobila, valjda misleći da će i on propasti sa vozilom - rekao nam je jedan od očevidaca. - Ne mogu da verujem da se ovo dogodilo, s obzirom na to da je Južni bulevar kompletno rekonstruisan pre dve godine.

Šlep služba je izvukla taksi vozilo koje je prošlo samo sa manjim oštećenjima. Ubrzo su stigli i radnici "Beograd puta". Prema rečima jednog od njih, prava je sreća da tu nije prošao autobus.

- Dubina rupe je oko dva metra, a kolovoz se obrušio jer su najverovatnije fekalije odnele zemlju koja je temelj asfalta - rekli su nam u ovom javnom komunalnom preduzeću. - Da je tu umesto automobila prošao autobus, bojim se da bi ceo propao i tada bi možda bilo i žrtava.

Stanari okolnih zgrada tvrde da je asfalt na ovom delu Južnog bulevara danima bio čudno "ulegnut". Ipak, niko nije očekivao da će se dogoditi ovako nešto.


NOVO, A TRULO?

JUŽNI bulevar, na delu od Autokomande do Ulice Maksima Gorkog (obuhvata i raskrsnicu sa Ulicom Mihajla Gavrilovića), kompletno je rekonstruisan i otvoren je za saobraćaj 15. aprila 2008. godine. Obnova ove saobraćajnice počela je 2. oktobra 2007. godine. Iako je rok bio tri meseca, radovi su trajali dvostruko duže. Investitor je bila Gradska direkcija za građevinsko zemljište, iz koje nismo mogli da dobijemo komentar povodom ovog incidenta.
 
bilo je malopre na studiju b da su to zakrpili to danas. inače malo me začudila ta vest pošto mi se činilo da je južni sasvim ok odrađen
 
Mi iz naselja Radiofar smo dobili informaciju od beograd-puta da ce asfaltirati ulicu od petlje Ikarbus do naselja,da li je to istina i kad ce poceti radovi?
 
gospodin":3dr1f2t8 je napisao(la):
Mi iz naselja Radiofar smo dobili informaciju od beograd-puta da ce asfaltirati ulicu od petlje Ikarbus do naselja,da li je to istina i kad ce poceti radovi?
Evo samo da pogledam u kuglu i javljam :D
 
Јутрос стигле гранитне плоче за Краља петра/Кнез...
 
Значи, решисмо и то. Нема бехатона.
 
Na kom sajtu mogu da se vide sve ulice koje treba da se asfaltiraju,i sta ce u buducnosti biti izgradjeno,msm na petlje i slicno.Ako moze link.Hvala unapred
 
Pogledaj na Beograd Put za trenutne radove, a na BeoLand za plan za 2010. godinu.
 
Danas sam na Bežanijskoj kosi video da spajaju Grčku i Norvešku ulicu napokon.

v7v9zs.jpg


Srušili su kamenoresce i sl.

2eoie7q.jpg


i evo slika


decjs.jpg


2hp4lqu.jpg
 
Možda bi Moderator mogao ovu temu da otvori kao novu. U pitanju je Izgradnja Grčke ulice.
Nisam siguran da izvođać Beograd put, ići ću danas posle posla da proverim.

Ja samo da kažem hvala bogu napokon!
 
Jel to znači i da će se Grčka ulica, na suprotnom kraju, spojiti i sa Surčinskom?
 
Ne znam za taj deo prema Surčinu ali ne verujem da bi rušili kamenoresce da bi napravili samo pristupnu ulicu stanarima zgrada levo od groblja. Idem tamo danas da vidim šta se dešava pa javljam.
 
Na google earthu mi je izgledalo da su spojene te ulice,hehe znaci sindrom vojvodjanske na jos jednom mestu.bilo bi lepo da poteraju i ulicu iza bezanijskog groblja,da ga uokvire saobracajnicama.
 
Bio sam danas, za sada je oslobođena trasa kod ulaza u groblje a na drugoj strani deponije šuta i ništa se nije promenilo.
Šteta ta soabraćajnica zvrndi prazna već 5 godina, čak ima i habajući sloj asfaltiran. Potrebno je samo iscrtati bele linije i pokosuti travuljinu u razdelnom pojasu i naravno uraditi spoj sa Surčinskom.
 
A da im napišeš pismo? :)

Stvarno šteta.
Valjda neko misli da nema velike koristi od spajanja ovih ulica zato što prolaze pored groblja, pa nešto jači saobraćaj i protok ljudi (živih) neće povećati potencijal za npr uslužne delatnosti, trgovinu...greo'ta.
 
http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1402535

Petak, 16. jul 2010.

Rušenje nelegalnog objekta na trasi saobraćajnice kod Bežanijskog groblja

Opština Novi Beograd počela je uklanjanje nelegalnog objekta, kamenorezačke radnje na raskrsnici ulice Ljubinke Bobić sa trasom saobraćajnice koja prolazi duž Bežanijskog groblja.
Iako je saobraćajnica napravljena pre nekoliko godina, nije bila puštena u saobraćaj zbog objekta koji se tu nalazio, jer nije mogla da bude povezana sa ostalim ulicama.

– Ova ulica je dugi niz godina bile potpuno izolovana od saobraćajnog sistema grada Beograda i sada ćemo najzad moći da je spojimo sa Grčkom ulicom. Proces legalizacije koji je kočio izvršenje rešenja o uklanjanju nelegalnog objekta je okončan, tako da je sada počelo njegovo sprovođenje. Mislim da je veoma važno da konačno počne da se koristi ova saobraćajnica jer će se time rasteretiti saobraćaj u ulici Nedeljka Gvozdenovića. U toj ulici počeli smo da uređujemo i parking mesta tako da će sada biti mnogo prohodnija. U planu je da se ova ulica poveže sa Surčinskim putem, pa će se ubuduće koristiti kao veza prema Ledinama i Surčinu – rekao je Nenad Milenković, predsednik opštine.

Pored preduzeća koje je opština angažovala da ukloni objekat na teren su izašli i radnici „Beograd puta”, koji su počeli uređenje terena u uklanjanje nabacanog smeća duž ulice.
Ipak na sreću jeste u planu spajanje, samo je pitanje koliko će to da traje, pošto to trenutno ipak nije prioritet
 
Vrh