Da, druze, ali zaboravljas da si ti iz nekog tamo Boleca, i koji ce tebi asfalt, kada Kralja Petra traba da se poravna sedmu godinu za redom. To je samo primer.
Nego, imam i ja pricu.
Negde u maju ove godine, posledice one zime, javise se u vidu zabrinjavajucih podzemnih voda. Dolazi jedan dan ekipa istog tok JKP Grocka, i krenu da rovare ispred dvorista, jer im je podzemna razvodna kutija za opticke kablove istrulila zbog tolike vode. Nadjiose likovi razvodnu kutiju, iskopase meteorku rupetinu, ali sta ce sa nadolazecom vodom? Onda se genijalno dosete da prokopaju kanal ispred dvorista, razrovase mi betonski prilaz dvoristu, i zavrsise kanal u komsijinom dvoristu!!!! Naravno, trebalo im je citavih nedelju dana da zamene najobicniju metalnu sklopku, a sve vreme kolima ne mogu da pridjem dvoristu, vec ih ostavljam na ulivnu traku za benzisku stanicu.
Zavrsise mozgovi sklopku i pokupise se i odose. Nema njih par dana da naprave odvod za vodu, zatrpaju kanal, i poprave stetu koju mi nacinise. Da ne pominjem da su ostavili gomilu djubreta za sobom.
Pokupi se moj cale i ode do komunalnog da vidi sta se desava. Kazu, ``poslacemo nekog``.
Sutrasdan, zatekosmo jednog Roma koji sam samcijat sve to zatrpava. Pitamo ga, jel samo on tu? Kaze, nije, tu mu je i nadzornik, drema u kombiju, kontrolise ga da slucajno ne zabusava! Eeej, jedan radnik i jedan nadzornik! Odemo kod nadzornika, pitamo, postoji li plan za odvodjenje te silne vode? Kaze, da plana i para nema, receno je da se rupa zatrpa.
Naravno, izbetonirali prilaz nisu. Cekamo par dana, pa opet do komunalnog da se zalimo. Opet kazu ``poslacemo nekog``
Sutradan, opet jedan majstor muti beton koji jedva ima cementa u sebi, umesto sevi, u jamu pobacao delove nekog limenog krova, sto je dovukao sa deponije, ``da voda moze da otice``.
Epilog: jama ispred komsijinog dvorista, gomila zemlje i djubreta ispred mog, a ogrmno jezero kod drugog komsije. Nikakav odvod nije odradjen, sto znaci da ce sledeceg proleca opet da kopaju, jer ce verovatno sklopka opet da istruli.
Sledece saznanje je da to uopste nisu podzemne vode, vec fekalne vode kuca sa brda.
Poenta. Tacno, stanarima MIsarske i nije tako lose. Potpuno si u pravu Homere.