Danas sam se prosetao kroz famozne nove deonice i evo sta sam imao prilike da vidim.
Rezultati kvalitetne rekonstrukcije, Vasina:
Ovo se desava zato sto su stubovi preslabi i peplitko ukopani
A ovde je nekad bio stub...
Kocke su vec pocele da ispadaju
Genijalnost nasih neimara. Saht je zacementiran OBRNUTO :bash:
Ploce koje su prakticno nabacane na podlogu bez cementa
A sad malo iz Brace Jugovica:
Majstorima ocigledno ne smeta da ostavljaju rupcage po trotoaru
Sa druge strane gde su radovi navodno gotovi, kocke vec solidno tonu. Lik koji je hodao ispred mene zamalo nije izvrnuo ligamente...
Neka vrsta brdasceta od cementa na kojima se nalaze semafori. Trg Republike.
Koja rec o tehnologiji. Naime, kako se iz prilozenih slika moze videti, behaton se polaze na sljunak bez bilo kakvog vezivnog materijala. Posto se zavrsi sa poplocavanjem, radnici jednostavno prospu pesak koji se putem prolaznika nabije u prostor izmedju ploca. Problem nastaje na mestima gde pesak nije nasut ili tamo gde ljudi ne hodaju dovoljno da ga utabaju. To je najcesce na ivicama plocnika. S obzirom da je pesak porozan, voda prodire ispod ploca i podkopava podlogu. Usled toga prvo nastaju neravnine (koje su vec i sada vidljive) a potom i uvale. Ploce usled loseg kvaliteta podloge i sopstvenog materijala pucaju i tako posle nekoliko meseci dobijamo ulicu koja izgleda kao da je prezivela 3 svetska rata. Sve se to naravno naplacuje znatno vise nego sto vredi.
Ovde se vidi da radnik DRVENOM DASKOM ravna sljunak pre polaganja ploca. O masinskom utabavanju nema ni reci.
Ovako ploce izgledaju dok su nove tj. vidi se da je boja nanesena u tankom povrsinskom sloju. Posto se usled trenja boja vremenom ishaba, na povrsinu izlazi divan dezen prirodnog behatona :bash:
Ove ulice ovako izgledaju kada su glanc nove. Kako ce to biti za nekoliko meseci i godina mozemo da vidimo u Bulevaru Kralja Aleksandra, Njegosevoj, Kralja Petra...
Uzivajte u behatonu :notok: