Гага
Professional
Гага":21a2dmf1 je napisao(la):Пријавио сам и добио одговор од Дирекције за путеве града Београда односно Секретаријата за саобраћај, а поводом не изграђених прилаза од тротоара до пешачких прелаза на две локације на Бежанијској коси. О томе сам писао на прошлој страни кад сам исто пријавио Београд путу, али они то не могу да ураде без налога овог Секретаријата, и упутили су ме на исти.
Пријава од 30. јануара и слике:
Поштовани,
Желео бих овим да пријавим да се коначно ураде прилази тротоарима за већ обележене пешачке прелазе и уједно поставе стубићи ради спречавања бахатог паркирања. Све сам обележио на мапама Гугл и Бинг, а ту су и слике које показују како то изгледа.
1) У мојој улици Недељка Гвозденовића са „Т“ раскрсницом улице Матије Вуковића, у насељу Бежанијска коса тачно где је „Макси“, се налазе два обележена пешачка прелаза са постављеним семафорима. На жалост на једном прелазу у опште нису изграђени прилази, са обе стране улице Недељка Гвозденовића, од тротоара до пешачких прелаза !!! То тако стоји већ пар година, а посебно је незгодно мајкама са колицима са бебама и инвалидима у колицима, јер практично и не могу да пређу овде ову улицу ! Незгодно је и кад пада киша, па се онда ствара и блато. На сликама „пешачки код максија1“ и „пешачки код максија2“, које су у прилогу се најбоље види како то изгледа, а ово што је урађено, је урађено, па боље и да не кажем како. Када би ови прилази могли бити коначно урађени, наравно са оним испустима у нивоу улице за лакше прелажење са колицима ?
Такође било би јако добро поставити стубиће, на делу платоа код самог Максија, а и са друге стране улице Матије Вуковића, како би се спречило бахато паркирање и узурпација тих платоа од стране изузетно бахатих и агресивних возача, који не презају ни од напада, ако им иоле мало приговорите. По неки буде толико возила да не можете једноставно да се прође поред њих, а они најбахатији чак паркирају на тротоару поред самог улаза у Макси !!!
Уцртао сам на мапама Гугл и Бинг где се то тачно налази, а уцртао сам и прилаз тротоарима и стубиће.
2) Иста ситуација, као и под тачком 1, је и на „Т“ раскрсници улица Љубинке Бобић и Неде Спасојевић. Нема прилаза од тротоара до пешачког прелаза са обе стране улице Љубинке Бобић !!! Слика „пешачки у Љубинке Бобић“ у прилогу.
Искрено се надам да ће те изаћи у сусрет и коначно средити ова два проблема која датирају одавно, а која је требало урадити још кад су обележавани сами пешачки прелази.
Срдачан поздрав,
.....................
Одговор од данас-05. фебруар:
Поштовани,
Ваше питање ће бити заведено као званични предмет Секретаријата за саобраћај. Стручна екипа Секретаријата за саобраћај ће изаћи на терен како би снимила стање и размотрила могуће мере на предметној локацији. О налазима са терена и могућим мерама ћемо Вас накнадно обавестити.
Срдачан поздрав
Секретаријат за саобраћај
Одељење за информисање и информационе технологије
Gradska uprava grada Beograda
Sekretarijat za saobraćaj
Sektor za bezbednost i informisanje javnosti
Odeljenje za informisanje javnosti i informacione tehnologije
27. marta 43-45
11000 Beograd
Tel +381 11 330-95-99
+381 11 324-70-23
Fax +381 11 2754-636
info.saobracaj@beograd.gov.rs
Коначно.
Поводом моје пријаве, још од 30.јануара 2014. градском Секретаријату за саобраћај, за не изграђене прилазе од тротоара до пешачких прелаза на две локације на Бежанијској коси, ствари се полако решавају.
Прво је још 07. маја 2014. урађен прилаз на локацији „Т“ раскрснице улица Љубинке Бобић и Неде Спасојевић, а ево данас 09. маја 2015. године, почели су радови и на сређивању прилаза на "Т" раскрсници улица Недељка Гвозденовића и Матије Вуковића, одмах код Максија. Јесте да је после годину и три месеца од пријаве, али боље сад него никад. Радници Београд пута обављају радове по налогу градског Секретаријата.
Ево пар сличица данашњих радова, а пошто ће и сутра да раде, бетонирање и остало, сликаћу и поставити исте.
И поред очигледних радова бахати возачи се нису либили да "паркирају" на овом делу тротоара. Надам се да ће поставити и стубиће, за које сам исто замолио Секретаријат да буду постављени, баш због оваквих возача. По неки пут се овде нацрта њих петоро-шесторо и ето белаја, не може да се прође ни пешке нормално, а камоли са колицима.
Радници су били изузертно љубазни, али нису знали да ми кажу, да ли ће сутра постављати и стубиће. У понедељак пишем Секретаријату да се захвалим, и питаћу за стубиће.