Šta je novo?

Obnova i izgradnja sportskih centara

Homer Jay":383pxkdx je napisao(la):
Divota :vops:
Ne znam kada je ovo tacno slikano. Pretpostavljam u avgustu ili septembru. Inace, Partizan ce sledece kolo ABA lige prinudno odigrati u Hali sportova.

U sledecoj fazi rekonstrukcije trebalo bi da se srede tribine, cime bi obnova hale bila potpuna (do sada su sredjeni fasada, parket i sportska oprema, osvetljenje, klimatizacija, svlacionice i ostale sluzbene prostorije).

Bio sam na utakmici i Hala izgleda solidno. Još samo tribine (sada su drvene daske...) i biće super.

Fino napreduje rade dosta brzo nego taj restoran sto je bio tu gdje su saksije sa cvjecem .Prisustvovao sam sceni kako gazdarica vristi sto ce da je sele jedno mi je bilo krivo sto nisam imao aparat da snimim to .Hoce li iseliti firmu inzidnjering nesto koja ima ulaz i iz parka .I onu sa ribom iza pete . :kafa: Horus +

Au brale, koliko krsa je izneto iz potribinskog prostora na Tasu? Jedva cekam kraj rekonstrukcije i prve koncerte na tom stadionu.

@mekbejn

Ugrabio sam malo prenosa utakmice, bas zbog Hale. Tacno tribine mnogo bodu oci. Nova fasada (prozori) cak i iznutra izgleda odlicno, osvetljenje je OK, kao i sam teren. Ali tribine su u jako losem stanju i ona bolnicko plava boja bas smeta, moze se to dosta dobro srediti i uz dodavanje teleskopskih tribina iza koseva, Hala ce biti bombonica :)

da stavim i ovde... Obisao sam Tas malopre... radnici su me malo sumnjicavo gledali jer verovatno kapiraju da sam neki ciji je bio jedan od srusenih lokala na tasu...ostao je samo "diskac", a u politici pise da ce i njega da sruse uskoro... sljakeri fk radnik kazu da ce sve biti gotovo 2013. godine... u danasnjoj politici pise da ce rekonstrukcija kostati oko 700 miliona dinara i da ce tribine primati 7500, a na koncertima sa parterom oko 10500.... kada sam racunao kapacitet proslog leta dosao sam do neke cifre od oko 6 soma, ali ajd, drago mi je ako sam pogresio... zimi ce biti led, a ovako ce se biti terena za basket, odbojku, mali fudbal, rolere... koncerti ce da pice valjda... Bas mi je drago sto se rekonstruise Tas jer je to jedno od znamenja naseg grada i nalazi se u samom centru... eh ridji, ridji, a nama ni reflektore da stavite... evo slika..

dscn0609h.jpg

dscn0602a.jpg

dscn0603vq.jpg

dscn0604m.jpg

dscn0605p.jpg

dscn0606a.jpg

dscn0607a.jpg

dscn0607a.jpg

dscn0608v.jpg

Na Tasu radno.

rbkysm.jpg

2du9v7a.jpg

Gradilistu je tesko prici jer ima dva tigra u obezbedjenju.
2qk6mb9.jpg
:)

RRO7j.jpg

Ekskluzivna reportaža sa terase restorana RTS-a, samo za Beobuild. :)

Homer Jay":1l72cdqz je napisao(la):
Divota :vops:

57605563.jpg

Izvor: Teca sa Dunava@Panoramio

Ne znam kada je ovo tacno slikano. Pretpostavljam u avgustu ili septembru. Inace, Partizan ce sledece kolo ABA lige prinudno odigrati u Hali sportova.

U sledecoj fazi rekonstrukcije trebalo bi da se srede tribine, cime bi obnova hale bila potpuna (do sada su sredjeni fasada, parket i sportska oprema, osvetljenje, klimatizacija, svlacionice i ostale sluzbene prostorije).

Sta je bilo sa idejom da se stave gusti prsteni aluminijumskih brisoleja pre oko ovih crnih, staklenih panela? to je bio najbolji deo projekta

Stavice ih u "narednoj fazi":

Hala sportova ponovo sija nekadašnjim sjajem!
3.8.2011.

Hala Sportova Novi Beograd je najstariji sportski objekat u Novom Beogradu, počeo sa radom 1968. godine, a od 1979. godine zajedno sa SRC „11. april“ ulazi u sastav Sportskog centra „Novi Beograd“.

Hala je, u prethodnom periodu, za porebe velikih sportskih događaja (EYOF, Univerzijada), značajno renovirana. Kompletno je klimatizovan prostor, renovirane su sve svlačionice, obnovljen parket i rekonstruisan hol.

Do kraja avgusta očekuje se da će radovi na uređenju spoljašnjeg dela zgrade biti završeni. Sanacijom su obuhvaćeni radovi na ugradnji novih prozora celom dužinom zgrade, kao i urađenje fasade, čime se, u velikoj meri, poboljšava rad već postavljene klimatizacije i na taj način ostvaruje velika ušteda električne energije. Izvršena je i kompletna sanacija ulaznih stepenica i nadstrešnice iznad glavnog ulaza.

Vrednost ovih radova na sanaciji Hale sportova je oko 60.000.000 RSD sa PDV.

U narednom periodu predviđeni su i radovi na uređenju tribina,kao i zasenčenjima fasade fiksnim lamelama - brisolejima.

Hala sportova, sa 5.450m2 može se pohvali brojnim sadržajima. Ova velelepna zgrada do danas je ugostila mnogobrojne sportske i kultune manifestacije. Kapacitet joj je 5.000 posetilaca za sportske, i oko 7.000 za muzičke događaje. Godinama je u njoj svirala Riblja čorba, ali su nastupali i Zabranjeno pušenje, Kud Idijoti, Motorhed, Lajbah, Soulflaj, Brajan Adams, grupa Kool and the Gang, Hladno pivo i mnogi drugi. Poznata kao hram košarke, u periodu od 1970. do 1990. godine, svetsku slavu, na parketu velike dvorane, stekao je KK Partizan, kao i naši slavni košarkaši: Zoran Slavnić, Kićanović, Dalipagić, Divac, Paspalj, Đorđević, Danilović... Pored KK Partizan, svoje mesto ovde su našli i košarkaški klubovi Radnički, IMT, Beopetrol, Atlas, Beobanka, odbojkaški Radnički i Milicionar, rukometni Mepeks, Bask, Hummel, kao i mnogi klubovi različitih borilačkih sportova. Preko 1.000 utakmica u domaćim i međunarodnim takmičenjima, odigrano je u Hali sportova.

Od septembra u Hali će trenirati i igrati utakmice podmladak Partizana, košarkašice Partizana, odbojkaški klub Vizura, i naravno klubovi različitih borilačkih sportova.

Hala je bila jedan od domaćina EYOF-a i Univezijade. Pored sportskih i muzičkih dešavanja u Hali sportova održavaju se i Novobeogradski sajam knjiga, Sajam zapošljavalja i Sajam lokalne samouprave.

Pored velike dvorane, Hala sportova ima i dve sale za različite sportove. U holu se nalaze stolovi za stoni tenis, kao i teretana koja je namenjena profesionalcima, ali i rekreativcima.

Izvor: Novi Beograd

Samo sto se nigde ne navodi kada ce se uci u realizaciju tih narednih faza...

Nove teleskopske tribine u Pioniru postavljene pred EP u rukometu:

Tan2012-1-11_194731_9.jpg

Izvor: Tanjug

Случајно сам данас у пролазу уочио место одакле може нешто да се слика ...иначе је стадион ограђен са свих страна и готово да нема места са ког се може направити фоторепортажа...али понећу следећи пут одговарајући апарат (са великим зумом) , па ћу да им доскочим...у сваком случају ево слика тренутног стања...

bjeftd.jpg

2a9uq9f.jpg

A ko li zasadi ovo drvo na ovom mestu taj je stvarno lik, od toliko mesta bas ga zasadi onde jbt, e svasta stvarno koma, il je seme slucajno palo bas tu

Што ти смета дрво? Оно је изнад стадиона на стенама.

Ma on to samo da bi nesto napisao , 90 % postova mu se na to i svodi , uglavnom besmisleni komentari i smajliji , uostalom neko mu je to i napisao pre par meseci ali koliko vidim , DZABA .! :violina:

Radi se na Tasmajdanu ponovo,takodje ruse onu montaznu rupu na koju je izlazila ekipa iz ulcie Strahinjica Bana,zvalo se bese Magacin.Izmedju stadiona i ulaza u pecinu ispod Tasa :kk:

Радови напредују!

Уживајте...

2zzhrmx.jpg

11qod5c.jpg

2w6tbi0.jpg

2uffymr.jpg

jf7vj5.jpg

2h3oi88.jpg

349ez45.jpg

17wqgz.jpg

2n8trb5.jpg

b8p9mq.jpg

35c3g5u.jpg

2lt3w5t.jpg

15gx9nq.jpg

21odbeu.jpg

23ra5ud.jpg

wcmp8y.jpg

35lguqa.jpg

11s2qm1.jpg

r07br5.jpg

Pa u startu su rekli da ce biti najvece klizaliste zimi a partizan je nekad koristio tas cini mi se .Veliki + za slike i veoma mi je drago da ruse taj klub ruglo :)

Pa valjda hokejasi koriste onu ledenu dvoranu kod Pionira?

Среда, 07. март 2012.

Отворена Хала спортова у Падинској скели

Градоначелник Београда Драган Ђилас и председник општине Палилула Данило Башић присуствовали су данас отварању Хале спортова у Падинској скели.

Падинска скела је насеље са веома мало садржаја намењених млађој популацији, што је био један од основних мотива да се баш у овом насељу изгради спортска хала. У објектима оваквог типа и њиховим правилним коришћењем млади људи ће, бавећи се спортом, на квалитетнији начин проводити своје слободно време.

Градоначелник Драган Ђилас је пред више од хиљаду грађана изразио задовољтво што је тако велики број житеља овог дела града дошао да подржи тај пројекат, али, како је рекао, уједно и пројекат изградње „трећег Београда”, пред којим је огромна перспектива у будућности.

– Грађани Падинске скеле, а пре свега деца заслужују овакву халу у којој ће имати прилику да се баве спортом и тако на здрав начин проводе своје слободно време. Поред тога, овај део града има велику перспективу. Направићемо мост Зему–Борча, који ће га повезати са осталим деловима града, а кренули смо и са реструктуирањем ПКБ-а и од те компаније направили оно што је некада била, једна од најреспектабилнијих у Србији – рекао је Ђилас.

Данило Башић је изразио наду да ће грађани Падинске скеле максмимално користити капацитет нове хале, пре свега малишани из овог дела града и на тај начин правилно се развијати бавећи се спортом.

Укупна површина хале је 2.800 квадратних метара и састоји се из једне велике и две мање сале. Велика сала поседује трибине за око 600 гледалаца и предвиђена је за дворанске спортове, као што су мали фудбал, кошарка, одбојка, рукомет и тенис. У једној од мањих сала налази се теретана, док је друга предвиђена за борилачке спортове, гимнастику и плес. Све сале су опремљене засебним свлачионицама, мокрим чворовима, тоалетима и туш-кабинама. Хала поседује и савремене системе за вентилацију и климатизацију.

Отварање хале спортова пратио је културно-уметнички програм, приказан је филм о изградњи моста Земун–Борча, а грађани Падинске скеле имали су прилику да се изјасне о томе које име ће носити овај спортски објекат. Овом догађају присуствовали су представници града, општине и комуналних предузећа.

1494264_Dragan_Djilas_sportska_sala_u_Padinskoj_skeli__01_v.jpg

1494271_Dragan_Djilas_sportska_sala_u_Padinskoj_skeli__02_v.jpg

1494259_sportska_sala_v.jpg

Izvor: Grad Beograd

Dobar koncept za prigradska naselja. Nadam se da neće stati na Padinskoj skeli.

Izvor: Beobuild.rs

Obnova stadiona Tasmajdan

120310-TAS-02.jpg

Otvoreni stadion Tašmajdan je najstariji izgrađen objekat u sklopu istoimenog sportsko-rekreativnog centra i deo je urbanističkog projekta obnove i dogradnje. Višedecenijskom eksploataciom stadion je došao u stanje kada više nije bio bezbedan za posetioce, pa se krenulo u projekat rekonstrukcije koji bi objektu vratio prvobitnu namenu...

kompletnu vest kao i fotografije mozete pogledati u vesti na prvoj strani sajta ili na linku http://www.beobuild.rs/read.php/532.html

120310-TAS-14.jpg

Fino izgleda,jedino mi je zao sto nece biti ulaza iz parka ili stepenica koje bi spajale park i ulicu Ilije Garasanina tacno izmedju stadiona i bazena.

Koliko tribine vec izgledaju dobro samo kad se izpeskare.
Najvise me raduje sto ce porushiti sve te objekte oko tashmajdana. :)

Vrh