Šta je novo?

Obilaznica oko Beograda - [ Autoput ]

gde je ovaj pošao....


Човек је иначе психијатријски случај. Саопштење Путева Србије о овом случају

САОПШТЕЊЕ

11. јул 2022.

Поводом објава појединих медија да је мушка особа „пропала“ кроз надвожњак у изградњи у близини тунела Стражевица на Обилазници око Београда, ЈП „Путеви Србије“ саопштава следеће:

Догађај се догодио на мосту број 15, испред тунела Стражевица на десној страни аутопута.

Мост није у изградњи, већ је изграђен 2012.г. од када је у саобраћају.

Ноћни чувар, рано јутрос око 05.45 часова приметио је лице на стубу моста број 15 у десној коловозној траци и одмах је обавестио МУП, који је позвао Хитну помоћ и Сектор за ванредне ситуације (ватрогасце - спасиоце).

Ватрогасци су, дошли до угроженог, спасили га и предали хитној помоћи. Према усменој информацији вође полицијске патроле, ради се о лицу које је раније хоспитализовано у установи затвореног типа („Лаза Лазаревић").

Лице је доспело у „сандук” моста кроз сервисни отвор из смера Орловаче. Пролазећи кроз „сандук" сишао је кроз ревизионо окно и завршио на ограђеном делу стуба моста, који је намењен за периодични преглед лежишта на мосту. С обзиром да нису постојале мердевине, лице није могло да се врати у сандук моста, јер је висина већа од 2 м.

У исто време примећено је да је исечен катанац на вратима на сервисној стази и да недостаје 200м електричног кабла са моста број 15. Лице које је завршило на стубу моста је користило исти пут. У току је увиђај МУП-а.

https://www.putevi-srbije.rs/index.php/корпоративне-вести/saopštenje-3
 
Trenutno kod Resnika i bivšeg kružnog toka vlada divlji zapad.Pošto su u zoni isključenja za Resnik stavili po sredini trake prepreku,ljudi se samoorganiziju i voze malo niže i onda presecaju trake i uključuju se i isključuju gde ko stigne a idući preko zemlje i kamena.Primetih i njih nekoliko koji su krenuli starom trasom pa gore naleteli na mašine... Stvarno opasno i rizično posebno sada u vreme najezde Turaka....Trebali su i ovde napravati kružni tok ili jasno i bezbedno napraviti ovu devijaciju.
 
Meni je bitnije od priče o roku dal se očima vidi da na terenu rade il ne rade. Na par tačaka su bezveze izgubili godinu dana, ali mislim da sad treba biti zadovoljan jer se na svim preostalim kritičnim tačkama koje zaostaju pošteno radi (tunel, završetak nosača vijadukta...), pa kad tako vidim da rade i ne mislim previše na rok jer se vidi da daju kolko mogu da što pre završe.
 
Da ima šanse videli smo prošle godine.
Na snimcima sa deonice od Preljine do Pakovraća koja je snimana na nedeljnom nivou se može videti na kom su nivou radova bili prošle godine u ovo doba i sve je bilo gotovo do nove godine.
Ova sad faza u kojoj se nalazi obilaznica u ovom trenutku je kud i kamo završenija nego što je Preljina-Pakovraće bilo u ovo doba godine.
Zaključak: Znači da neće.
 
I jedno i drugo može biti tačno: sa dinamikom od pre par meseci bilo je logično da ne mogu završe do kraja godine, a sa trenutnom dinamikom ako bi bila takva sve vreme (a ne mora znači da će biti) je moguće jer ipak je to svega par km autoputa koji je ostao ozbiljnije nezavršen, a par km gde je već veći deo urađen, za pola godine nije nemoguće. Opremanje tunela bi u tom slučaju moralo biti sinhronizovano, bez dužeg gepa, a ovim tempom preostalu osnovu tunela mogu završe za 2-3 meseca, septembar. Ne mislim ceo tunel i onu zemlju ispred, već osnovu, betonsku kutiju.
 
Opet sam upao u onu priču o rokovima, onim realnim koje nismo ni gledali i one rokove koje, za potrebe kampanje, pominju političari.
I tako svi čekamo da se završi nešto onda kad su nam rekli Toma, Drobnjak i Zorana... a izvođač je tempo izvođenja radova uskladio prema onome što piše u ugovoru i ne oglašava se uopšte jer, što se njih tiče, oni tačno znaju do kad imaju fore.
A ja stalno razmišljam kako oni ne mogu da završe do kad je političar rekao jer imalo bi vremena ako bi doterali još jedan kamion i uzeli još dve lopate i dva kesera...
A oni razmišljaju, zašto da kupimo ta dva kesera i dve lopate kad ćemo i sa ovim što imamo završiti u predviđenom roku.
Mnogo sam ljut na sebe, ponovo. 😄
 
Izgleda da se skida asfalt sa dela prethodne devijacije Kruznog puta. Mozda ce malo upeglati ono nesrecno krivudavo spajanje sa starom trasom?

1658001371617.png
 
Barem sada na miru mogu da rade na završetku nadvožnjaka ispred Straževice i da srede kružni tok. Da i Resničani odahnu i da se reše Turskih kamiona.
 
Ako si upoznat, kada je tačno rok završetka po Ugovoru tuto-kompleto svih sektora koji se sada grade ?
Mislim da su skoro, kad je najavljeno da će završiti u martu, izjavili da iako imaju fore do sredine sledeće godine probaće da završe do marta.
Probaću sa nađem.
 
Мислим да је скроз реално да све заврше до марта осим петље Авала
 
Barem sada na miru mogu da rade na završetku nadvožnjaka ispred Straževice i da srede kružni tok. Da i Resničani odahnu i da se reše Turskih kamiona.
Što se tiče nadvožnjaka i tužnog toka i vreme je da se srede...
Al se sad više čuju, jer idu brže a nije habajući sloj asfalta nego malo neravan...
Nego, jel upoznat neko gde dolaze zvučne barijere? Da li su predviđene uopšte na Sektoru 6?
 
Super snimak 👌 Ovako iz visine deluje da relativno brzo kopaju drugu polovinu tunela, ovim tempom do kraja ovog ili početka sledećeg meseca bi mogli dođu do nulte kote tla tunela
 
Vrh