Šta je novo?

Obilaznica oko Beograda - [ Autoput ]

Evo iz novosti danasnjih:
-Rok do maja 2012.
3.5 milijardi dinara
Iz kredita 2 evropske banke
Za mesec dana krecu pripremni radovi.
Radi se na osnovu idejnog projekta,a glavni se tek radi.
 
74796grafikaorigh.jpg


Blic
http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/207544/Autoput-gradimo--brzinom-od-22-kilometra---godisnje
 
Gradnja obilaznice Batajnica - Dobanovci u novembru

BEOGRAD - Zamenik generalnog direktora „Puteva Srbije" Slavoljub Tubić izjavio je da bi sledeće nedelje trebalo da bude potpisan ugovor sa pobednikom na tenderu za izgradnju obilaznice oko Beograda od Batajnice do Dobanovaca i najavio da bi radovi mogli da počnu već od novembra. Tubić je kazao da se očekuje potvrda banke i da će zatim uslediti izrada glavnog projekta.

"Radovi, u zavisnosti od vremena, mogu početi već negde od novembra ili decembra", rekao je Tubić.
On je kazao da je i za izgradnju petlje "Batajnica" u toku tender i da bi u narednih 15 do 20 dana trebalo da bude potpisan ugovor sa najpovoljnijim ponuđačem.

Radovi na tim deonicama obilaznice oko Beograda trebalo bi, prema njegovim rečima, da budu završeni do maja ili juna 2011. Tubić je rekao da će Evropska banka za obnovu i razvoj sa 55 miliona evra finansirati izgradnju dela obilaznice od Batajnice do Dobanovaca, a Evropska investiciona banka sa 60 miliona evra petlju "Batajnica".
Za sektor "šest" - od Avalskog puta do Bubanj Potoka moraće, prema njegovim rečima, ponovo da se izradi idejni i glavni projekat, s obzirom da je promenjena petlja puta, a već se radi i na projektovanju za sektor „C" - deonicu obilaznice oko Beograda prema Pančevu. Tubić je kazao da je projekat za sektor "šest" iz 1990. zastareo, kao i da treba da se uskladi sa novim sektorom „C".

On je rekao da je eksproprijacija zemljišta za deonicu od Batajnice do Dobanovaca završena i da je cena bila od 1.500 do 2.500 dinara po kvadratnom metru. Za petlju "Batajnica" eksproprijacija još nije završena, jer je naknadno promenjena njena trasa, a na deonici od Orlovače do Avalskog puta taj proces je gotov, ukazao je Tubić. Na sektoru „šest" eksproprijacija je, prema njegovim rečima, završena oko 75 odsto.

"Cene su najskuplje u zoni Batajnice, između 15 i 25 evra po kvadratu, dok se u zoni Dimitrovgrada (na trasi Koridora 10), znatno niže, tri do četiri evra po kvadratu", naveo je predstavnik "Puteva Srbije".
On je kazao da će to javno preduzeće, s obzirom na planiranu izgradnju putne infrastrukture narednih godina u Srbiji, "u okviru dokapitalizacije Koridora 10 uzeti i kredit od tri milijarde dinara, koji će biti iskorišćen za eksproprijaciju i projektovanje tog putnog pravca i za Koridora 11 odnosno autoput od Beograda do Južnog Jadrana." On je dodao da su u toku pregovori i da se prikupljaju ponude banaka za taj finansijski aranžman.
 
Konačno jedna realna i sveobuhvatna vest. Do sada sve na kašičicu, pa čitaj između redova.
 
Ма да, нарочито ће почети радове усред зиме, а и ако почну, завршиће петљу за пола година. How yes no.
 
Pa bit ce mozda,cuh da ce zatvoriti deo autoputa i sve preusmeriti kroz bataju dok se radi ta petlja...to je jedini nacin,a u batajnici onim nesretnicima nek je bog u pomoci(a i ovima u beovozu)
 
Свеједно, онакву петљу за пола године... Али добро, да не испаднем дежурно гунђало, јер ће ме одмах неко попљувати.
 
Pa ono,ne znamo kakva je petlja,mozda je tolko prosti krs da mogu da je naprave za tako kratko vreme.
 
Wile E. Coyote":2eb3i1hp je napisao(la):
Ма да, нарочито ће почети радове усред зиме, а и ако почну,
U bre wille pa di kao da ne živiš u Srbiji, kad je ciča zima bila problem za početak radova?
Mislim uvek se može dovozati nekoliko bagera i kamiona, malo pogurati zemlju i eto počelo je, a kad će se nastaviti,pa ima vremena

JA tipujem da će čika Mrka 29. novembra da se slika pored kamiona i aviona (jel aerodrom je blizu pa pod dobrim uglom eto i nekog aviona).


Šalu na stranu, dobro je da su banke evropske odobrile kredit, ipa će se malo ozbiljnije raditi
 
nbumbic":2eaxn5l4 je napisao(la):
U bre wille pa di kao da ne živiš u Srbiji, kad je ciča zima bila problem za početak radova?
Mislim uvek se može dovozati nekoliko bagera i kamiona, malo pogurati zemlju i eto počelo je, a kad će se nastaviti,pa ima vremena

JA tipujem da će čika Mrka 29. novembra da se slika pored kamiona i aviona (jel aerodrom je blizu pa pod dobrim uglom eto i nekog aviona).
:laugh: +1
nbumbic":2eaxn5l4 je napisao(la):
dobro je da su banke evropske odobrile kredit, ipa će se malo ozbiljnije raditi
М-да, само да поново не буде зајебанције као са кредитом за обнову Газеле...
 
Sad ce romi da se nasele na trasu obilaznice kad ih isele sa trase ump-a :lol:
 
Mislim da je odvojen kredit, ali je i potpisan u paketu sa Gazelom, nadam se da nece i tu da nas zavlače. Valjda će radovi krenuti iako je neverovatno da posle toliko vremena ta deonica nema završen glavni projekat, za petlju Bat. bilo je priče da će menjati rešenje.
Što se tiče rokova OK su ali da živimo u Nemačkoj, teško kod nas da može slična petlja da se napravi za 6 meseci i to većinom zimskih.
Sektor 5 preskočen u priči o početku gradnje, a sektor 6 ako počne da se radi 2012 biće to uspeh mada ga Mrka završi do tada. Sektor C glupo je i spominjati u bližoj budućnosti.
 
Ma mi ne možemo ni polu-profil da napravimo, i na zapadu se ugradjuju nisu ni oni imuni ali samo kod nas možeš da "kraduckaš" a da projekat skoro pa stoji.
 
To je onaj vic,kada idu u posetu nemac,madjar i srbin.

I nemac pokazuje neki autoput-vidite ovo?Ja sam suzio put za 1 cm i svu lovu od toga sto je pretkla sam drpio.

Madjar pokazuje autoput-ista stvar samo metar je drpio.

A Srbin pokazuje livadu i kaze-vidite ovu livadu?A oni-da,sta sa njom,zar nisi rekao da ces put da nam pokazes???A Srbin ce-pa tu je trebao biti autoput,ja sam deknuo svu lovu :)
 
Gledajući klip sa Praške obilaznice baš sam se ubedačio .....

Koliko smo jadna nacija (ne svi ali bogme dobar deo).

Pojede nas korupcija, sve plaćamo značajno skuplje, a kvalitet ne dobijamo....

E biga šta ću kad sam idealista.
 
vucko":14xktl8q je napisao(la):
Evo iz novosti danasnjih:
-Rok do maja 2012.
3.5 milijardi dinara
Iz kredita 2 evropske banke
Za mesec dana krecu pripremni radovi.
Radi se na osnovu idejnog projekta,a glavni se tek radi.
Da, ovako je objavljeno. http://www.ekapija.com/website/sr/company/photoarticle.php?id=345356&lg=0&path=obilaznica_030210.jpg

Dobra vest: Strabag gradi pun profil sa servisnim saobraćajnicama (to znači da će Mrka da otvara duplo, on voli poluprofile x2). Petlja Batajnica je predmet posebnog tendera.
Ne tako dobra vest: Rok je 25 meseci - znači, ne može pre kraja 2012. Glavni projekat je već rađen, ali Strabag treba da ga prilagodi standardima EIB-a, a to može brzo.
 
Вучко, +1 :laugh:

Мај 2012, то је већ реалније, ја све време вичем да друг Мрка лупета са мајем 2011. Битно је само да коначно крену са том деоницом.
 
Wile E. Coyote":1nkgzalv je napisao(la):
Свеједно, онакву петљу за пола године... Али добро, да не испаднем дежурно гунђало, јер ће ме одмах неко попљувати.
za to gunđanje i zanovetanje sam ja ovde zadužen molim prisutne da mi ne oduzimaju tu titulu

;););););););););)
 
Vrh