Šta je novo?

Obilaznica oko Beograda - [ Autoput ]

Nema posla, nema posta... Posla na obilaznici / posta u vezi iste... Jel ima neka informacija? Da li su je ''batalili'' opet?
 
"Значи, 7. јула завршавамо деоницу Прешево - Левосој, 29. новембра две деонице аутопута Хоргош Нови Сад, а биће завршено и десет километара заобилазнице око Београда", рекао је Мркоњић, и додао да ће ове године на Коридору 10 бити завршено укупно 50 километара аутопута.

:gobb: .....Huraaaaa
 
kojih 10km obilaznice oko BG???

To verovatno misle na potez od Orlovace do Bubanj Potoka, ali ne poluautoput, vec obnovu starog kruznog puta sto radi Strabag...
 
Pa nadajmo se, ako matori kaze: " izgradnja 10km zaobilaznice oko BG-a", da onda to ne podrazumeva sanaciju "starog kruznog puta",...

Ipak, politicari daju gotovo uvek nepotpune i delimicne informacije, jer cesto ni sami nisu sigurni u ono sto govore...nazalost ... :rant:
 
Valjda misli na deo obilaznice od Batajnice do Dobanovaca za koji vec postoji kredit ...
 
Darko75":253cwayd je napisao(la):
Valjda misli na deo obilaznice od Batajnice do Dobanovaca za koji vec postoji kredit ...
Nema sanse da se to zavrsi ove godine, petlja Batajnica je najzahtevniji objekat na celoj obilaznici. Jedino ako ne naprave nesto poput petlje Orlovaca, gde srecom jos niko nije nastradao usled ocajne signalizacije i jos gorih iskljucenja sa Ibarske i na nju...
 
А ти мислиш да ће они да заврше ово што су рекли ове године , има да развуку минимум и на следећу годину ,да испадне како они граде коридор , видећеш ...
 
Početak izgradnje deonice autoputa Horgoš - Novi Sad izuzetno je važan za sve građane Srbije, a posebno za građevinare, jer bez Koridora 10, koji "razbija ekonomsku krizu", nema razvoja centralnog dela Srbije, izjavio je danas Tanjugu ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić.

On je kazao da će dve domaće građevinske firme, koje sutra počinju gradnju 20 kilometara autoputa od Horgoša ka Novom Sadu, potvrditi da srpski neimari imaju snage i potencijala da učestvuju u izgradnji koridora 10.

Prilikom obilaska dela tog autoputa, gde će Preduzeće za puteve "Beograd" i "Putevi Užice" sutra početi radove, Mrkonjić je precizirao da je rok za izgradnju šest meseci i da će biti utrošeno 1,53 milijarde dinara.

Te dve deonice, od 28. do 38. kilometra, i od 98. do 108. kilometra autoputa Horgoš - Novi Sad trebalo bi da budu u funkciji 29. novembra, naglasio je ministar za infrastrukturu.

Mrkonjić je najavio da bi ove godine trebalo da počne izgradnja još 30 kilometra puteva na tom koridoru, za šta će biti potrebno 30 miliona evra.

Ministar za infrastrukturu je istakao i da će samo na realizaciji projekta severnog kraka Koridora 10 kroz Vojvodinu biti upošljeno 100.000 ljudi.

Da je ulaganje u infrastrukturu ostalo prioritet ove vlasti kao i otvaranje novih radnih mesta, zaključio je juče i Nacionalni savet za infrastrukturu, podsetio je Mrkonjić.

Plan Saveta, podsetio je on, jeste da ove godine bude završena kompletna dokumentacija, odnosno svi glavni projekti za autoput kroz Srbiju.

Prema rečima Mrkonjića, predviđeno je da se završi eksproprijacija na deonici oko Dobanovaca, čime će biti iskorišćen dobijeni krediti od 115 miliona evra.

Trebalo bi, takođe, da počne izgradnja deonice autoputa od Dimitrovgrada ka Pirotu, dužine osam kilometra.

"Znači, 7. jula završavamo deonicu Preševo - Levosoj, 29. novembra dve deonice autoputa Horgoš Novi Sad, a biće završeno i deset kilometar zaobilaznice oko Beograda", rekao je Mrkonjić, i dodao da će ove godine na Koridoru 10 biti završeno ukupno 50 kilometara autoputa.

RTV
 
Ja Mrkonjića obožavam, njegovi datumi su genijalni - 29. novembar, 7. jul, 1. maj... Samo nije rekao koje godine... :lol:
 
Hoce neko da mi objasni nesto....
Hajde sto se nastavlja izgradnja druge trake od Novog Sada jer se nastavlja na ovaj nedovrseni deo ali mi nije jasno zasto rade od 28 do 38 kilometra od Subotice ? Jer koliko znam ni tih prvih 28 od granice sa madjarskom nije zavrseno ????
 
sorry ovo je trebalo da ide pod forum Koridor 10 :rant:
 
Jutros sam isao obilaznicom od Zemuna do Obrenovca, oko 8:00 , vracao se oko 10:30.
Guzva prilicna. Sleperi kola i dostavna vozila, reklo bi se da je i sad dosta koriscena.
 
creme-nadlle":1u2rh72z je napisao(la):
Jutros sam isao obilaznicom od Zemuna do Obrenovca, oko 8:00 , vracao se oko 10:30.
Guzva prilicna. Sleperi kola i dostavna vozila, reklo bi se da je i sad dosta koriscena.
To je dobra vest. Nego koliko je usporen saobracaj zbog te guzve? Fantasticno mi zvuci pomisao da je vec opterecena! Odlicna vest da neki silni automobili vise ne idu kroz Beograd i njegova predgradja, ali i uzasni podsetnik koliko je malo uradjeno.
 
Nije usporen uopste.
Svi jurimo kao sumanuti, a pouceni konceptom " poluautoputa", svi vozaci, cim preteknu, beze desno jer ovi iz drugog smera isto preticu.
malo je opasno ovako, ali vrlo brzo se putuje.
 
Jel neko zna dokle se stiglo sa radovima na mostu sektora 5 Orlovaca-Bubanj Potok ..?
 
Стварно срамота , а гужве у Београду никад веће , а имају кредит бар за део Батајница-Добановци али кад ће кренути нико не зна ...
 
Cekajte, jos je narod u euforiji od prethodne deonice...otvarace se to gradiliste za izbore, nemoze sve odmah :bash:
 
evo jedan insert o Obilaznici:

Prema njegovim rečima, ubrzane su i pripreme za izvođenje radova na obilaznici oko Beograda. Ubrzano se radi na eksproprijaciji i pripremi za realizaciju severnog dela obilaznice od Dobanovaca do Batajnice, dužine oko 10 kilometara, čija je vrednost oko 115 miliona dinara.

"Na deonici između Orlovače i Bubanj potoka Preduzeće za puteve priprema potrebnu dokumentaciju da ponovo aktivira kredit od 120 miliona evra, kako bi ušli u realizaciju i tog projekta", naglasio je Mrkonjić.

Mrkonjić je dodao da se radovi već izvode u tunelu Straževica i na trinaestom tunelu, od Orlovače do pete deonice.
Ceo tekst na Link RTS:
http://www.rts.rs/page/stories/sr/s...beđena+sredstva+za+isplatu+duga+putarima.html
 
Blah, blah, blah... Jbte taj Mrka bi mogao malo više da radi, a malo manje intervjua da daje.. Svuda je, samo čekam da peglu podignem i on iskoči..
 
Raskopan je deo Ibarske magistrale ispod Petlovog brda kod naselja Kijevo, ako vam znači išta ta informacija.
Trake se proširuju. Već izgleda lepše, prostranije.
 
Vrh